28

Анонимен

преди 4 месеца

В България добри пари взима само този който е човек на някой друг човек.

27

Анонимен

преди 4 месеца

Въпросът е изключително глупаво зададен. И на него не може да отговори мислещ човек. Зависи каква е работата, с каква натовареност. Зависи колко е настоящата заплата. Зависи как върви инфлацията. Зависи от обективната възможност да сменим тази работа с друга - по-добра и по-платена.

26

Анонимен

преди 4 месеца

До Анонимен 18 Тези компании не освобождават хора заради изкуствения интелект, поне не технически лица. Проблемът е данъчно облагане в САЩ влязло в сила от 2022ра, според което заплатите на разработчици не са разход и им се плаща данък печалба. От там идва намаляне на щата, щото това им е основния разход на тези фирми. Другото е ДЕИ политиката- наемане на квоти жени и малцинства. Срещу всеки нает за знания в един момент са стояли 2-3 наети от квота без оглед на умения. Съкращават основно тези.

25

Анонимен

преди 4 месеца

Много от фирмите изобщо не поощряват хората, които бачкат здраво. Те или получават нищожно малко повече спрямо тия, които нищо не правят или дори получават по-малко. Новите служители идват на повече пари от предишните, а на предишните се казва, че политиката на компанията не позволява да се даде по-висок "рейндж". Пълно е и с аверчета на шефчетата. Докато фирмите не се научат да си стимулират служителите подобаващо кадърните хора ще се махат, но това няма да се случи скоро, не и в България.

24

Анонимен

преди 4 месеца

преди години работих в Лукойл. Имах мениджър, който очакваше да работим извънредно напълно безплатно. Изказа възмущение че в днешно време никой не прави нищо заради кауза. Неговата заплата беше 5К нето(преди 10 години). Моята беше 1К. Днес все още не правя нещо про боно :) Заплатата е онова, което ми е най-важно. Съжалявам за каузтие ви :) Моята банкова сметка е по-важно. Simple as that!

23

Анонимен

преди 4 месеца

Нито секунда работа за гнилия капитализъм !

22

Анонимен

преди 4 месеца

"И без това повечето от работещите са пълни мързеливци и не работят с удоволствие, дори да им плащаш това което" - да, но винаги има изкрючения, които блъскат и разлика няма. Бил съм свидетел как на най-добрите служители не им вдигат заплатите в продължение на години като най пресен пример са ми DXC където инструкторите получаваха с по 1500лв под заплатата на новодошлите. Работещите без удоволствие са следствие на слабия мениджмънт, а не обратното.

21

ЛУДОСТА ПОДПЛАТЕНА

преди 4 месеца

До РабоТОГАВА СВОБОДНО МОЖЕШ ДА НАЕМЕШ ЖЕНА СИ ИЛИ ДЕТЕТО И ..... ДА ТИ СВЪРШАТ НЕЩО ...........

20

Анонимен

преди 4 месеца

Винаги. Особено, ако е западна корпорация, на която в договора има залегнала клауза за атестация на всеки 6 месеца. Поне 4-5 такива съм напускал, а със себе си съм повличал и много мои колеги.

19

СМЕХ....

преди 4 месеца

Ами, това е "менажер"-----ДА СЕ ПРАВИШ НА "ЧОРБАДЖИЯ"--- НА ЧУЖД, ИЛИ ДЪРЖАВЕН ИМОТ.....ХАХАХА....ЩОТО ТАКА Е НАЙ- ЛЕСНО И НЕ НОСИШ ОТГОВОРНОСТ!!!

18

Анонимен

преди 4 месеца

Отиваш да работиш при некой, те те сриват психически, дават ти пари на ръка и требва да си им верен до гроб... :))) Нема как да стане мен... :)))

17

АМИ, ДА НАПУСКАТ....

преди 4 месеца

...и да идват други, които работят....ХАХАХА......егати " РАБОТНИЦИТЕ" , ГДЕТО НИЩО НЕ ПРАВЯТ!!!!БЪЛГАРИНА ---- НЕ Е РАБОТНИК....ИСКА ДА Е ЧОРБАДЖИЯ, АМА НА ЧУЖД ИМОТ!!!!

16

Анонимен

преди 4 месеца

Е как така? Водещи компании освобождават масово айти специалисти, защото вече изкуственият интелект се справя по-добре с работата им, а в същото време не достигали кадри? Цели отдели вече се закриха, защото няма нужда от такава работна ръка.

15

Анонимен

преди 4 месеца

Те не са марзеливи, обаче не знаеш за кого работиш, мейби така е по-добре, да не знаеш нищо... :)))

14

Анонимен

преди 4 месеца

И без това повечето от работещите са пълни мързеливци и не работят с удоволствие, дори да им плащаш това което искат.

13

Златното правило

преди 4 месеца

За получавате редовно увеличения на заплатата трябва да си сменяте работата средно на всеки 2 години

12

Анонимен

преди 4 месеца

Работата е божа работа в БГ, особено ако немаш връзки, направо си скъсан отвсякъде... :)))

11

Анонимен

преди 4 месеца

Някой работодатели се правят на ударени, после като напуснахме почти целия екип и се чудят ама как така!

10

Да не обиждам

преди 4 месеца

гостите на предаването, но не ви ли се струва, че твърде много хора работят в сектора, който посредничи за подбора на кадри? :D

9

erger

преди 4 месеца

До Работодат Ей работодареля не се прави на много голям ,че нали знеш лафа много като тебе вече плакаха. *** работодател.