230

Анонимен

преди 1 месец

Честно казано, все ми е тая, къде ще са му кокаляците на Фердинанд, но на цар Борис 3, може да направите някакво място за почитание, ако не гроб, то поне бюст или паметник, той заслужава, все пак се е постарал доколкото може да ни опази през ВСВ, а и да не забравяме, че това вероятно му е коствало доста усилия и може би смъртта. Със сигурност е убит от немци, американци или англичани(за англичните е по-малко вероятно). Цар Борис не е имал власт над политическата класа, не е имал достатъчно власт

229

ЕЛИ

преди 1 месец

ЦАР ФЕРДИНАНД СЪЗДАДЕ БЪЛГАРИЯ--ОТ ЕДИН НАРОД С АНАДОЛСКИ ПРИВКУС И ОБЩЕСТВЕН РЕД,ЦАРЯТ СЪЗДАДЕ ЕВРОПЕЙСКА АДМИНИСТРАЦИЯ ,СЪЗДАДЕ АРМИЯ ПО ГЕРМАНСКИ ОБРАЗЕЦ, ТОЙ ФЕРДИНАНД Е В ПЪТИ ПО ВЕЛИК ОТ ВСИЧКИ НАШИ БЪЛГАРСКИ ДЪРЖАВНИЦИ

228

Анонимен

преди 1 месец

Турция заграбва българските земи от Одринска Тракия. През Балканските войни, всички народи на Балканите, се обединяват , с цел да изтласкат турците и Османската империя извън Балканския полуостов, най-тежките и сериозни битки, ги водят българите, а докато водят битките срещу турците, сърби и гърци се наговарят зад гърба на българите и заграбват земите с около 90% българско население, традиционно български земи и си ги разделят помежду си. България губи и излаза си на Средиземно море.

227

Защо

преди 1 месец

До Анонимен 240--И без това България е сборище на некадърни, алчни и продажни управници така че един повече или по-малко ... карай. Само едно не ми е ясно: Защо в България винаги утайката на обществото изплува винаги най-горе?

226

Точен

преди 1 месец

Тук някакъв всезнайко пише, че Русия, Австрия /Хм, тогава е Австро-Унгария/ и Русия били против Независимостта на България. Точно обратното е, ама сега всеки *** коментира във Фейса. Май е време да се установят някакви наказания, поне глоби, за лъжи и простотии.

225

Анонимен

преди 1 месец

виновника за две национални катастрофи бяга с нов локомотив и вогони с имущество -като пристига в германия казва че е изгонен защото е защитавал интересите на германия до смърта си е стипендиант на германската държава - даже и след втора световна защото само на нея е слеужил- губим още една българия заради неговото управление - да си съэюзнек на турците 2 години след като са изселили и избил 300 000 българи от одринска тракия си е направо за разстрел- над милион са загиналите българи

224

Дочо

преди 1 месец

Жалко е когато един противен комунист се изказва за този, който създава независима България. И кой загуби Солун и Беломорието, както и Босилеград и Западните покрайнини? Борис или Фердинанд? Ама аман от *** ***! България на 3 морета, а Борисе? Защо не могат да ти намерят костите и сърцето? А какво ви е виновен Цар Фердинанд? !е е изнесъл 2 вагона злато в Германия? А защо в музея на последният султан на Египет има Български ордени, оръжие и злато, изнесени от Царчето крадливо наречено Симе

223

Анонимен

преди 1 месец

Как да нямат място??? Та той е Фердинанд Български!!

222

Анонимен

преди 1 месец

Костите на цар Фердинанд трябва да са в България, а милиционерите като Славчо трябва да са извън България.

221

Анонимен

преди 1 месец

Борис Трети не е допускал Фердинанд в България,защото е бил загрижен за престола си и за наследяването от сина си.Толкова омазан и мразен е бил Фердинант в България.

220

Анонимен

преди 1 месец

О, неразумний юpoдe, защо се срамиш да се наречеш българин? П. Хилендарски задава този въпрос през 1762 г., когато българите се турчеели, а 120 г. по-късно чуждо-западно поклонникът Стефан Стамболов докара някакво германо-австро-унгарско ЛГБТ и го инсталира за "владетел" на освободената от руския народ България.

219

Анонимен

преди 1 месец

Фердинанд отнесе цялата историческа вина за така наречените "национални" катастрофи, въпреки, че голяма част от "заслугата" за тези катастрофи принадлежи на генералния щаб на армията, на настроенията сред обикновените войници и в обществото. Ако не беше започнал Междусъюзническата война сега щяхме да го обвиняваме, че не е направил нищо за да спаси Македония от Сърбите. Къде е отговорността на генералния щаб за това, че го съветват да започне настъплени през 1913?

218

ПРАВ Е НАПЪЛНО

преди 1 месец

СЛАВЧО АТАНАСОВ

217

Освен

преди 1 месец

Във факултето няма къде другаде достойно място за крадливеца и убиеца!

216

Га крадаха,

преди 1 месец

Не риваха!

215

Абе

преди 1 месец

Тук са не е родината на кобургите? Я марш от тука крадливото им племенце!

214

Цитат от коментар

преди 1 месец

Фердинанд има своите кусури, но е направил много за България. Когато той обявява нашата независимост, го прави въпреки всички - против са Германия, Австрия, Русия, Англия и др., но въпреки всичко той обявява независимост. Братя българи, четете история, не се връзвайте на милиционерски провокации....Та,разбрахте ли сега колко много е загрижена била и тогава Европа за България?Браво на автора!

213

Роза

преди 1 месец

Фердинанд е част от миналото ,а пред нас и нашите деца е бъдещето!Това ли е най-важния въпрос сега?!Още един опит да се отклони вниманието на хората от наболелите проблеми и да се умува какво е направил Фердинанд за БГ и какво не е направил!Оставете умрелите да почиват спокойно в гроба и гледайте живите!

212

Да си ги задържат!

преди 1 месец

И да върнат краденето. Лешояди!

211

Нямат!

преди 1 месец

НЯМАТ!