22

Анонимен

преди 5 месеца

Защо мислите, че като имате деца няма да остареете сами? Готов съм да се обзаложа за обратното!

21

анонимна

преди 5 месеца

До един, я стига сте прехвърляли отговорността към жените, сега пък майките им виновни, че тези са мързеливци и готованци. Дори и да са възпитавани така, те нямат ли акъл в главата си и да направят нещо напр. да изведат детето, вместо да се опъват на дивана и все нещо да не им е по тяхната? Причините за раждаемостта са много, социално-икономически предимно и тоз виновен, оня невинен не върши работа.

20

един

преди 5 месеца

До анонимен - силно казано за прецаканите, но има нещо вярно все пак. Мои близки имат дете, без брак а някои и без мъж, защото казват, че не им трябва някой готованец с претенции. За съжаление мнозина от мъжете, и то не само тук са такива и майките им трябва да се позамислят за това, когато почнат да врещят ежедневно за внуци и как една жена не можели да завъртят.

19

Анонимен

преди 5 месеца

До 15 факт: Име фактчо в чужбина Българските семейства нямат проблеми с правенето на деца и отглеждането им. В България всичко е двойно интрйно. За 2.50 евро н час с цени същите или по високи от запад както и с престъпници който крадат от държавата без наказание по добре недей в България. Доколкото за тяхните деца, ще си спомнят от къде са родителите им. Те вече не са българи, даже и шведите не раждат в България.

18

Анонимен

преди 5 месеца

Тъжно е човек да остарее сам. Докато е по-млад не го разбира, а когато остарее и го разбере, вече е късно.

17

анонимен

преди 5 месеца

Има и една скрита причина - жените проумяха, че са прецаканите в брака - ако гледат само семейство и деца, остават без образование, без пенсия и с несигурно бъдеще. Няколко мои познати са в това положение, понеже мъжете им ги зарязаха за по-млади, а те с никакви умения освен да готвят и сега ходят по къщите да мият прозорци и подове.

16

Реалист

преди 5 месеца

В България последното повишаване на раждаемостта беше през 70-те години след Указа за насърчаване на раждаемостта. До 1989 раждаемостта беше все още на добро ниво, но после дойде капитализма и раждаемостта клонеше дълго време към нула при българите. Причината очевидно беше огромния спад в доходите - някъде около 10 пъти. Не става ясно защо в Япония също имат демографски проблеми.

15

Факт

преди 5 месеца

До това води "демокрацията" в западен стил приятели. България под 5 милиона до 10г. Картинката става все по чиста, просто неприятна за гледане....

14

Да ама не съвсем

преди 5 месеца

Хората искат да харчат и като им се роди дете пощуряват. После рев че било скъпо. Познавам трима набори, дето купиха креватче и до 3-4 годишно детето спи между родителите?! Роди се октомври и му купиха НЯКОЛКО чифта зимни обувки- а то и на 4 крака не е проходило .

13

Бай Брадър

преди 5 месеца

Добре де, не може ли да им пратим ромите? 400 000 Рома с едноличен билет и вече няма имат никога повече проблеми с населението. С ако искат още може и от Гърция да им пратат.

12

Христо Христов

преди 5 месеца

До 6 "... най-вече в Африка, да се надяваме" - ц. Най-вече в Европа. Такива про'с'таци като европейците в Африка няма!

11

Христо Христов

преди 5 месеца

Важно то е, че демократичната правителствена пропаганда им обяснява колко добре живеят при демокрацията.

10

Леля чичо

преди 5 месеца

Малко по малко отварят прозореца на омикрон към асистираното самоубийство , всички англосаксонски елити си мечтаят по бързо да ни затрият а те да се кефят на чистата планета и да си трансплантират главите върху млади тела отгледани в инкубатор

9

Leeroy

преди 5 месеца

Имаше интересна статия в National Geographic по темата , предвиждат щедрата сициална система да рухне , много стари , малки млади и там живеят много години. Между другото ,малката ни държава е на 25-то място по стопяване на населението , за нас стстии няма дори в българско издание , а за стратегия или някакъв вид тревога в управляващите дума да не става.

8

Анонимен

преди 5 месеца

До Анонимен 6. Че по твоята логика се засили отнякъде отвисоко и се метни и намали човечеството като дадеш комсомолски пример. Или ти си по-така от другите ?

7

Споко

преди 5 месеца

В Африка могат да си позволят по 7-8, няма проблем, природата се балансира сама, няма празно.

6

Анонимен

преди 5 месеца

Айде да не гледаме какво могли или не да си позволят японците...По-добре първо нас си да погледнем.

5

Анонимен

преди 5 месеца

Много добра новина. Това беше прогнозирано, но през последните 20 години са намалели с 9 милиона. Така трябва да става, и не само в Япония - най-вече в Африка, да се надяваме. Планетата се задъхва, време е за промяна. По-добре е да няма човечество.

4

Тц

преди 5 месеца

Това е само половината история. И в Япония, и в Ю. Корея, и в Европа и Америка има феминистки закони, според които мъжа е виновен по презумция. Той има само задължения в брака и при развод, а жената има само права.

3

Анонимен

преди 5 месеца

Като бях млад се подсмихвах под мустак докато ни обясняваха за живота при капитализма, как хората мизерствали и били експлоатирани едва ли не до смърт и обирани от богаташите. Мислех си, че е пропаганда, гледайки лъскавите картички от Запада и американските филми. Бил съм млад и глynaв...