64

Анонимен

преди 2 месеца

Кой ви кара да купувате - стойте си на село!

63

Анонимен

преди 2 месеца

Пазара на имоти е СИЛНО СПЕКУЛАТИВЕН.Брокери,строители,агенции,разни спекуланти прекупуват и слагат евтин ламинат с надеждата да излъжат купувача и да му сложат едни 30-40% надценка и да си приберат лесна печалба ,това е истината ,а банките с евтините кредити хранят балона както беше и предишната криза ,и тогава говореха как не могло цените да паднат но те се сринаха

62

Анонимен

преди 2 месеца

Цените се хранят от банките ,девет икономиста плюс Уникредит се изредиха официално казаха хората че имотите са НАДЦЕННЕНИ И ТО С МНОГО!Какво повече има да се каже ?Над 30%-40% е надценката вече ..Днес излязоха данните за инфлацията за Европа и за Щатите онси ден ,данните са за устойчива инфлация което означава че лихвите няма да се пипат и кредита у нас ще поскъпва ,а както се очертава и риска да се вдигне банките рязко ще затегнат кранчето.

61

Анонимен

преди 2 месеца

Споко при издънената хазна кокорчо юе м лепне един данък празен апарамент и ша ги опрай! Са ги чака да са набълбукат с имоти!

60

Анонимен

преди 2 месеца

Не е лошо алкохола да е скъп. Бирата също.

59

Балонест

преди 2 месеца

Нямало да паднат цените? 2008 точно тка говориха и бяха непосилни за хората и хоп, паднаха с около 60% най-малко. Между другото имам позната, купила преди 2008 преди да паднат и в момента, вноската и е непосилна. Глупости е, че пазара ще е само на горе, при лиспата на икономика в нашата държава. Черния лебед чака и ще се появи точно, когато най-малко го очакват. Неможе да купуваш жилище тук и да бягаш да работиш в чужбина и да го изплащаш, нали? Много умно, идеално решение за алчните брокери!

58

Анонимен

преди 2 месеца

До Анонимен Това с бирите, явно е доста показателно. Като каза и се сетих, че на Банско преди няколко седмици се запознахме с едни холандци, компания и тея ни скриха шапката. Момчета, момичета изпика по 5-6 бири като невиждали и викат 2 евро за бира, това е рая. Хахаха. При нас е 10. Черпихме ги ракия, ама не им хареса, искат си бирата, от ракията щяха да пукнат.

57

bg

преди 2 месеца

Абе вижте какво продават в Лозенец, https://newestates.bg/imot/apartamenti-sgrada-lozenecz-646/на зелено...3000 евро на квдарат...ама като влезна да разгледам чертежа, тристаен 154м2 се оказва с една нормална спалня и една детска с 1 легло, това в Ервопа е макс. 70м2...айде и парко място или гараж има...вадим 20м2, пак излиза че ти продават 75м2 жилищна площ за 130м2

56

До 49

преди 2 месеца

Вече няма ипотеки на 2%, ЕЦБ отписва евро на над 4% и от там се вдигнаха лихвите. Това дето го пишат по рекламите е 2инещо ОСНОВЕН процент, но като ти лепнат РЛП отива над 3-4% при минимален риск.

55

Реалист

преди 2 месеца

Бе то може и 15000 да достигне, ама колко продажби има на тази цена? Ако изобщо има..

54

Дедо

преди 2 месеца

Това къде - в полетата нагоре от "Люлин" ли?...Смешковци!!!!....Няма такива цени.

53

Анонимен

преди 2 месеца

Високо, високо, високо... както пеят ФСБ. Докато има ненаситници да купуват жилище след жилище ще е така.

52

СС

преди 2 месеца

В центъра на голям град в Гърция ,на морето ,апартамент от 300 кв.м. тухлен,обзаведен се продава за 200 000 евро, в София наполовината квадрати,панел,празен,за основен ремонт струва 220 000 евро ,с кредит за 30 години,купувайте,щом имате излишни пари...

51

Честито!

преди 2 месеца

До Анонимен.... Цитат: "Не съм брокер а човек който търси и съм наясно с пазара!" Да най-вероятно не си брокер , но определено си човек който се е нахаплярил с голям заем, закупил си жилище и сега се чудиш - добре ли направих или не. Посланието на статията е следното : НАРОДЕ КУПУВАЙ ЗАЩОТО ЕДВА ЛИ ЩЕ СТАНАТ ПО-СКПИ ИМОТИТЕ следващите 15 години.

50

Анонимен

преди 2 месеца

Вероятно е в някоя Северна страна,където алкохолът е боя скъп.Но е пропуснал факта,че сигурно взема 5 ,6 хиляди евро .Не мое се мери със заплатите в Търново от 1000 лева ...

49

АНОНИМЕН

преди 2 месеца

...Прехвален светец и БОГу не е драг ! народна поговорка

48

Анонимен

преди 2 месеца

Абе нали трябва да се мрънка постоянно. Скоро един приятел живеещ в европейска столица се върна в Търново и си говорим, че тук е яко скъпо вече по заведенията и бирата на хубавите места е станала по 4 лева и той вика, хайде аз черпя всичките, че при мен е 6 евро малката на подобни места с такова обслужване. Пихме 5 човека бири и ядохме на корем скара, салати и пици и накрая 180 лева сметка и остави 20 лева бакшиш. Вика това ако бяхме го направили при мен 300 евро минимум отиваха.

47

Анонимен

преди 2 месеца

Не е точно балон, скъпо е защото се отпускат ипотечни кредите за 2 % лихва на всеки. Съответно има търсене и предлагане според търсенето - на висока цена, отделно населението намалява само в прованса, София ръсте, Пловдив и Варна не се топят, отделно Варна е залята с Украинци които търсят и вдигат допълнително цената. В тези три града няма как да паднат много цените защото все има прииждащи хора които търсят да купят или наемат. Не съм брокер а човек който търси и съм наясно с пазара!

46

Анонимен

преди 2 месеца

Проблема с празните жилища ще се реши много лесно, като накарат "инвеститорите" да плащат данъците на празните апартаменти. Тогава ще ги видим каще държат по 10-15 празни апартамента с години. И до 36-ти нормално е човек да може да иде на работа с колата си дори да работи в Лидъл. Феновете на западния живот да се тъпчат в метрото с костюмите си за хиляди евра, не ми е жал за тях. Един град трябва да има инфраструктура позволяваща на всеки да влезе в него.

45

Анонимен

преди 2 месеца

Всеки купува където може и където му е необходимо. Нали за това скачаха по площадите преди 30 години. Аз купих по 650 в Испания, защото ми е до работата, друг плаща 800 /месечно за стая в Мадрид и му е ОК. 64532