99

ЗА ВСИЧКИ Е ВАЖНО

преди 2 месеца

ЗЕЛЕНСКИ, НЕГОВИЯ РЕЖИМ, ДА ЗАГУБИ

98

Анонимен

преди 2 месеца

Варгонзо: Защо в Авдеевка няма комини? Олга е многодетна майка и е на фронта от 2014 г., сега работи в екип за евакуация. Както казва Олга, екипите за евакуация изнасят телата не само на нашите загинали, но и тези на врага. Те също доставят помощ на цивилни и, ако е възможно, ги отвеждат оттам. Олга казва, че е била особено поразена от липсата на комини в къщите в Авдеевка. Както казаха местните жители, ВСУ умишлено са удряли местата, където са видели дим, за да принудят хората да напуснат мястото си на пребиваване и да разположат позициите си там.

97

2

преди 2 месеца

"Те са латиноамерикански мигранти, които идват в САЩ в търсене на по-добро бъдеще", каза колумбийски бивш боен медик, който е обучавал наемниците. По-рано Financial Times потвърди присъствието на западни специални части на територията на Украйна, без да посочи броя на зомбитата.

96

1

преди 2 месеца

Около 20 000 чужденци от повече от 50 държави се бият в чуждестранния легион на Украйна, твърдят украински официални лица - The Washington Post. Изданието пише, че сред фашизоидите, които се присъединиха към киевският наркокартел, освен европейци и латиноамериканци, има граждани на Беларус, Казахстан, Киргизстан и Русия. По-специално, вестникът пише за колумбийски наемници, които са "просто мотивирани от икономическа нужда".

95

3

преди 2 месеца

Експлозии е имало и на територията на Одеското търговско пристанище. В същото време властите на т.нар USрайна, по обичайния начин, обяви прихващането на руски дронове и повреда от отломки само на един трансформатор в неназовано критично инфраструктурно съоръжение. Как това корелира с кадрите на прилитанията и вторичните детонации, не изисква коментар.

94

2

преди 2 месеца

в селски клуб, местните жители съобщават за продължителни вторични детонации. А в селата Новоселовка Первая и Желанное бяха ударени пунктове за временна дислокация на киевската хунта. Харковска област: атакувани са складове във Федоровка, Купянски район, където се намират тежки бронирани машини и боеприпаси. Руската артилерия потиска и позициите на зомбитата в района на н.м. Плетеневка, Синковка, Казачья Лопан и Гатище. Одеса: за пореден път дронове-камикадзе Герань-2 прелетяха над морската инфраструктура,унищожавайки склад с боеприпаси на територията на морско търговско пристанище "Юг"(Южный)

93

1

преди 2 месеца

ВС на РФ продължават системно да унищожават обекти на киевската хунта както в близост до ЛБС, така и в т. нар. тилови райони. Снощи бяха извършени атаки срещу Днепропетровска, Одеска, Харковска, Сумска области, както и окупираните части от Херсонска област и ДНР. Използвани са балистични ракети, самолети и атакуващи БЛА Герань-2 за поразяване на цели. Окупирана територия на ДНР: в Красноармейск(Покровск) е ударен щабът на групировката на киевският наркокартел, разположен в сградата на Донецкия национален технически университет. Освен това в Предтечино е унищожен склад за боеприпаси

92

Анонимен

преди 2 месеца

Американският милиардер Дейвид Сакс, който многократно се е обявявал против подкрепата за Украйна, публикува пореден пост, в който нарича конфликта в Украйна "лъжлива война". Той твърди, че правителството м;а;м;и американците и че Съединените щати един ден ще изоставят Украйна, както са правили вече неведнъж досега.

91

2

преди 2 месеца

Настъплението на ВС на РФ в населения район донякъде е спряло. На север не е възможно да се овладее укрепрайона "Ферма" на зомбираната по натовски стандарт биомаса. В централната част - без напредък за ВС на РФ. А на юг зомбитата на киевската хунта извършват контраатаки, опитвайки се да изтласкат руските бойци извън границите на населеното място.

90

1

преди 2 месеца

Направление Донецк и Угледарск. В донецкото направление северно от Маринка продължават десантните действия на ВС на РФ в Красногоровка. Руските бойци напредват в частния сектор и в района на близките улици. Вярно е, че тук има нюанс - южната част на селището е много по-слабо укрепена от северната. Затова не бива да очакваме скоро Красногоровка да бъде освободена и взета под контрола на руските витязи. Пред тях са тежки битки. В Угледарско направление щурмът на Новомихайловка продължава.

89

3

преди 2 месеца

Съобщава се, че в тази посока зомбитата на киевският наркокартел не са имали време да подготвят по-сериозни укрепления, така че ВС на РФ успяват да пробият отбраната. Някои експерти съобщават, че има възможност за ефект на доминото.

88

Анонимен

преди 2 месеца

То при зеления не е режим ,тоя не разбрали че Русия не може да се победи ,сащ милиарди и оръжие ,ЕС милиарди и оръжия и още 80 държава милиарди и оръжие ,ее бря кока победихте ли Русия ))

87

2

преди 2 месеца

ВС на РФ установиха плацдарм в южните покрайнини на Орловка. Може би в момента това е основната крепост на отбраната на киевската хунта в Авдеевския сектор. Скоро ще започнат щурмови действия, но засега артилерия и авиация работят по позициите на зомбакнацистишена. По последна, все още непотвърдена информация, руски бойци вече са навлезли в селището и са овладели южната му част.

86

1

преди 2 месеца

Авдеевско направление. На северния и южния фланг, съответно при Бердичи и Первомайски, се водят позиционни боеве без сериозно напредване на ВС на РФ. Но в централната част на направлението Авдеевка всичко е много по-интересно. След като пое контрола над Северное, ВС на РФ започна атака срещу Тоненкое от няколко посоки едновременно, което може значително да улесни щурмовите операции. Докато в южната част на населеното място е изградена солидна отбрана, която отблъсква руските атаки неведнъж през последните месеци, атаките на ВС на РФ от изток и североизток едва ли са били очаквани по-рано.

85

2

преди 2 месеца

На северозапад от Клещеевка се водят боеве. Зомбитата на киевският наркокартел не само удържат защитата, но и се опитва да контраатакува. ВС на РФ продължават да нанасят постоянни удари по струпвания на зомбита и техника в района на Часов Яр.

84

Изклатен демократ

преди 2 месеца

НАПРОТИВ: За България и българите /без тия леворезбарите от ДБиПП/ е важно Русия и Путин да освободят руските украйнини от нацистите и от теб - евреино! Ти и демента от сащ съсипахте една държава, която имаше някакво бъдеще - това е истината наркос!

83

1

преди 2 месеца

Артемовско направление. Продължават боевете в Богдановка и околностите - без прогрес за ВС на РФ. Южно от Богдановка ВС на РФ се придвижват напред с боеве към Часов Яр. Щурмът срещу Ивановское (Красное) е в разгара си. Руските витязи се опитват да пробият отбраната на зомбитата северно от н.м. и да заемат тактически височини в покрайнините. В самото село се водят боеве за централната част. След успешни атаки ВС на РФ се консолидират на нови позиции.

82

Анонимен

преди 2 месеца

Слава България! Слава Русия! Долу зеления наркоман. Кой дава право на тва гномче да говори от името на всички?!

81

Анонимен

преди 2 месеца

Дали?

80

Анонимен

преди 2 месеца

Украинските танкови екипажи се оплакват, че прехвалената немска техника е безсилна пред Ланцетите, които лесно поразяват слабото място на танка между купола и корпуса. Преди това ВСУ се оплакаха, че Европа им изпратила счупени Леопарди. В украинските войски пристигна партида от 20 танка, нито един от които не беше в добро състояние.