Снимка: БГНЕС

"Провалите на Путин са ключът към нашата сигурност", написа в социалната мрежа Х украинският президент Володимир Зеленски по време на срещата "Украйна-Западни Балкани", която се провежда в Тирана.

"В миналото сме виждали, че е имало хора, които са се опитвали да определят съдбата на други държави. Това се е случвало на Балканите, в Източна Европа и в други части на Европа. Сега това иска да направи и Путин. Цялата му враждебност, всичко, което прави, е да принуди другите народи да правят това, което той иска. Затова за всички наши страни е важно Путин, неговият режим, да загуби, защото неговите провали са нашата сигурност", каза Зеленски.

Украинският лидер благодари на страните от Югоизточна Европа за помощта, оказана на страната му във войната, но и в европейската интеграция. Той заяви, че всички страни от региона, които споделят европейските ценности, трябва да бъдат интегрирани.

"ЕС и НАТО предложиха на Европа най-дългата и силна ера на сигурност, мир и икономическо развитие и ние заслужаваме най-накрая да станем част от европейската и евроатлантическата общност", каза Зеленски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase