123

социолог

преди 2 месеца

България не печели от този вид гнусна пропаганда. Но има печеливши , кои ли са те ? Рогцата им се виждат.

122

до 118

преди 2 месеца

Това си е поп-рок. По принцип чалгарките могат да пеят, но за пари са се продали.

121

Анонимен

преди 2 месеца

Най-малкото искам да обидя чалга феновете, ама те не са българи, просто са ориенталски селяни, да си пуснат Металика за да видят за какво става въпрос :)))

120

Анонимен

преди 2 месеца

Чалгата се налоожи от ниската обществена прослойка през 90те години. Тогава именно такива хора се замогнаха и овладяха почти всичко в държавата - бивши спортисти, тъмни бизнесмени, гардове. Беше своеобраззен реванш, че се га имат думата. А, който плаща музиката, той я поръчва. А младите като им надуваш главата по заведения и разни радиостанции, повярваха, че тая музика е врвежна и "модерна" А всъщност си е селенияотвсякъде.

119

Lil Petko

преди 2 месеца

Около 60 процента слушат черна музика

118

до 121

преди 2 месеца

Не, не е ясно. За тебе - може. Аз слушам Pink Floyd в такива случаи.

117

Читател

преди 2 месеца

Казват, че не било според търсенето. Глупости. Тридесет години чалгата беше налагана всячески. Иначе нямам против тази музика и изпълнителите и. Има място за всички, но цели поколения бяха погубени с тази "култура".

116

Анонимен

преди 2 месеца

На нова година хората играят хоро, на българина народният танц е хоро, а на турчина кючек.

115

Анонимен

преди 2 месеца

Чалгата е за чалгари. А възпитан ,образован и умен чалгар аз не съм срещал. Музиката, която слушаш, е показателна какъв човек си.

114

Анонимен

преди 2 месеца

Всяка музикап си има мястото. Ми няма като се напия да слушам класика. Като мине 12 на нова година се слуша чалга, много ясно.

113

Анонимен

преди 2 месеца

Единствено помня "В твоите очи" на Галена и Десислава, няма ориенталски елементи тази песен, имаше и една на Преслава, която е по-скоро рок отколкото чалга, поправете ме ако греша :))) Иначе аз си харесвам хардкора, метъла е красива музика :)))

112

Анонимен

преди 2 месеца

Имам няколко наблюдения. Първо почти всички които се изявяват като метъли слушат чалга. И то не само като се напият. С това се сблъсках още когато бяха популярни платформите за споделяне, там потребител който се кълне че е метъл имаше всички албуми на Слави трифонов и това масово. Нищо чудно че същия почна да се прави и на рокер с кожени якета по едно време. Второ твшоутата промениха чалгата към поп, още в Сблъсък иван и адрей каниха чалгарки да им "дадели шанс".

111

Анонимен

преди 2 месеца

Най-романтичната музика е 60-те години .Най-хубавият рок а и поп е 70-те., по инерция се създадоха стойностни неща през 80-те и малко 90-те години.И дотам.После нахлу чалгата,гнусна и мазна.И вече се задава Трето чалга поколение .Положението е неспасяемо.

110

Анонимен

преди 2 месеца

До 97 "има некои добри чалга парчета"... Не се съм ги слушал, да дам мнение, но и аз(99-ти комент с да и не списъците), който не слушам тази музика съм улавял открояващи се изпълнения, но не бих ги квалифицирал като чалга, само заради изпълнителите. Изумен бях, когато ми пуснаха Стари рани на Софи Маринова 5 пъти как ми направи впечатление МЕЛОДИЯТА! Да, начинът на пеене и гласовете не ми харесват, но мелодията не е чалга. Емилия - Целувай ме - чудесна балада, далеч от чалга, сигурно има и още.

109

Мнение на читател

преди 2 месеца

Аз слушам класическа музика, предимно от 19-ти век, защото харесвам този период от историята, и най-вече Бетовен, Шопен, Щраус, Чайковски... Слушам и филмова музика - Енио Мориконе, Нино Рота, Джон Уилямс, Ханс Цимър, Алън Силвестри, Хауърд Шор, Джеймс Хорнър, Томас Нюман. Харесвам още Джони Кеш и Фил Колинс, а също и руската група "Кино", както и съвременна руска музика (не харесвам путин и подкрепям Украйна в тази война).

108

Анонимен

преди 2 месеца

Морлано и културно банкрутирала нация сме. Чувството за естетика е да се тича подир лъскавото, шареното, шумното и пошлото.

107

Дарк

преди 2 месеца

Щом аз предпочитам поп фолк п да видите пред разни динозаври от младостта ми са над 90% феновете.

106

Анонимен

преди 2 месеца

Като дете на 90-те, метъла казва много истини, да не говорим за ударните инструменти, чалгата си е чалга, българската народна музика си е най-уникалната в света, но чалга.... :)))

105

Анонимен

преди 2 месеца

17%!?Най-малко 80% от булгаропитеците дънят чалга,хвърлят салфетки и дигат ръцете горе по заповед на фолкминдилите.

104

Том Джонс

преди 2 месеца

Нас снимката муцето е ....бомба!!!