200

България

преди 4 месеца

и Унгария са най-ощетените държави след ПСВ по отношение на територии............ние губим Беломорска Тракия за сметка на Гърция и Западните покрайнини за сметка на Сърбия(Ньйоски договор-1919 г.).................Унгария губи Трансилвания за сметка на Румъния и южни територии за сметка на Сърбия(сега са в автономна област Войводина).Унгарците може би ще искат реванш, но те имат политици като Виктор Орбан, а не тъ@@паци като Киро от Харвард, Бойко-пожарникаря и Делян Пеевски- Дебелата ***!!!

199

Анонимен

преди 4 месеца

Тъпата Украйна трябва да престане са съществува и православна Русия има историческата роля за този процес!

198

Анонимен

преди 4 месеца

До 202Унгария е загубила от Първата световна война доста повече територия от България.))Повечето територии не са били заселени в болшинството си с унгарци. В Австро-Унгария,към Будапеща е цяла Трансилвания, 70%от Хърватско,1/3 от Словакия,Банат.Просто това са унгарски имперски територии, а не етнически унгарски.

197

Анонимен

преди 4 месеца

To такива "десни" има навсякъде. И в България има хора викат "България на три морета!".

196

Анонимен

преди 4 месеца

Хайде разделяйте я таз украйна вече. Всяка държава, откъснала парче да се погрижи за новата си територия и да спрат да ни занимават с тез укри и да спрат да ни доят да ги издържаме! Че и кредити да вземаме и парите да им пращаме за тяхните заплати и пенсии и отровните им храни да купуваме и ядем. Нищо укровско не щем!

195

Не е ли ясно?

преди 4 месеца

До ВЕСЕЛИНЪ 7112136860: И да има такъв коментар, ще си останем само с коментара. Дори и да има някакво прекрояване на границите е ясно, че ние нищо няма да получим.

194

До 196

преди 4 месеца

Никой, нищо не е откраднал. Ум царува, ум робува, ум пратки пасе. Като си допуснал да ти се качат на главата защо се учудваш, че ще те яздят?

193

Унгария

преди 4 месеца

може да има претенции към територии на Украйна, но не и Румъния............Унгария, заедно с България, Австрия и Германия са най-ощетените държави след няколко договора след първата световна война............т.нар. Версайска система от договори, тогава България губи западните покрайнини(за сметка на Сърбия) и Беломорска Тракия(за сметка на гадните гърци)!!

192

ВЕСЕЛИНЪ 7112136860

преди 4 месеца

КАК НЕ ВИДЯХ ЕДИН РОДОЛЮБИВ И ПОЧТЕН КОМЕНТАР ИЗМЕЖДУ ВСИЧКИТЕ ТУК,КОЙТО ДА НАПОМНИ,ЧЕ КОГАТО ТАЗИ ЗЕМЯ БЕ БЪЛГАРСКА НИТО РУСНАЦИ,НИТО УКРАИНЦИ,НИТО ТУРЦИ,НИТО УНГАРЦИ,НИТО СЪРБИ,НИТО РУМЪНЦИ Е ИМАЛО? ПОНЕ ЕДИН ИСТИНСКИ БЪЛГАРСКИ КОМЕНТАР ДА ИМАШЕ !

191

Не е ли ясно?

преди 4 месеца

До Анонимен 199: За Румъния имаш известно право, но не е справедливо да се пакетира към нея и Унгария. Унгария е загубила от Първата световна война доста повече територия от България. Разбираемо е да искат да си ги върнат.

190

До Адмирации

преди 4 месеца

100 % си прав............комшиите - мамалиги от Румъния никога не са заслужавали тая голяма територия..............били са командвали от българските царе с векове наред, даже граф Дракула е бил българин-Владимир, а те му казват Влад!!!

189

Анонимен

преди 4 месеца

Унгария може да има претенции само към малка част от Закарпатието,20тина км покрай границата. Не виждам румънците към какво ще имат. Сев. Буковина и Буджак(Ю. Бесарабия) са историческа част от Молдова,каквато държава в момента съществува. А и в северна Буковина украйнците са 70%, молдовците 10%.

188

Анонимен

преди 4 месеца

Румъния е взела територии от Русия(съответно и Украйна) и България, Румъния не само, че не може да има претенции към Украйна, но руснаци(и съответно руско-украинци) , че и българи, може даже поискат връщанка от Румъния, вижте фактите от историята през последните две-три столетия! Затова , предлагам да няма ламтене за чуждото от страна на Румъния или Унгария, те нямат право да имат претенции към Украйна!

187

Между редовете

преди 4 месеца

От интервюто се казва. САЩ са се разбрали вече с Русия, общественото мнение в САЩ е обработено, пари няма да има, да му мисли ЕС. Русия няма против всеки да си вземе парче от 404. Зеленски ще си харчи парите а украинците ще ядат дървото.

186

Анонимен

преди 4 месеца

Вижте Румъния каква голяма и закръглена е. 2,5 пъти по-голяма от България. При това изкуствена държава и нация като макетата. Как са станали толкова големи? Ами с кражба на територии. Снишават се и като настъпи критичен момент се подмазват на силните на деня и взимат територии. Убеден съм, че ще вземат парче от баницата Украйна. Унгарците също ще гледат да вземат нещо, а и поляците няма да седят и да гледат. А нашите политици ги знаем какви са. Никога не сме имали добри политици.

185

Мършата Уркия

преди 4 месеца

Я накачулиха и от ДЕМОКРАТИЧНИЯ Запад....честито на пИИИчелившите!

184

Анонимен

преди 4 месеца

До Естествено развитие, Унгарци или румънци, изобщо не са имали територии в Украйна някога, факт! Те никога не са имали територии в Украйна! Самата Румъния е изкуствено създадена държава в края на 18 век.

183

Анонимен

преди 4 месеца

Започне ли този процес, ще видите как атлантиците ще започнат да предлагат отстъпване на територии в Източна Европа за създаването на нова украинска държава по израелски модел. Родните атлантици ще са на първа линия.

182

Бонго Бонго

преди 4 месеца

Възможно е да си прав, тогава как така Унгария плаща като виновна страна с Трансилвания на Румъния??? За една нощ и изведнъж хората от унгарци станаха румънци. Това стана и с Македония.благодарение на Сталин с Г Димитров.И от 16 млн станаха 24 млн румънците

181

Анонимен

преди 4 месеца

До 184Украйна е изкуствена държава и в състава и влизат територии на Унгария, Румъния, Полша и Русия!)))Точно обратното е :Украйна трябва да си върне Южна Буковина от Румъния,територията на 800те хиляди украйнци останали в Полша. Части от Източна Словакия населени с русини. Кубан и Стародубнишко от Русия.