17

ако плащаш

преди 3 месеца

Когато плащаш нещо за образованието , имаш допълнителен стимул да гледаш сериозно на ученето. Сега вузовете ще се напълнят с еднодневеки-студенти.ПРЕДИЗБОРНО ПОДХВЪРЛЯНЕ СТОТИНИКИ НА МАЙМУНИТЕ

16

Анонимен

преди 3 месеца

А дали това не се прави с цел след като завършат държавата да ги праща по разпределение в провинцията, както беше едно време? Защото лекари, учители и всякакви специалисти са само по големите градове, останалото е умряла територия. Ако замисълът е такъв, аз не съм против. Държавата ти е платила обучението, отивай сега да работиш за държавата.

15

Програмист

преди 3 месеца

В Германия е безплатно - но има административна такса от 100 - 350 евро на семестър всяка провинция е различна.. Напълно без пари никъде в Европа няма..

14

Гиб Мелсън

преди 3 месеца

Записвам си в тефтерчето с гениални гллуупости. Десните политици предлагат безплатно образвоание. В същото време синдикатите предлагат образованието да е платено. Яко. Ние сме абсолютно сбъркана държава!!!

13

VladTepes

преди 3 месеца

До Веселинъ 7112136860За студенти, които системно не си изпълняват задълженията - влачат изпити, проекти, курсови работи и т.н. е нормално да плащат пълния размер на издръжката дори да са българи.

12

Анонимен

преди 3 месеца

Трябва да се сложи максимална възраст за студент. Не може някакъв стрец на 80 да ходи да се грее на топло в университетите, на издръжка на бюджета.

11

Кирчо Харварда 2

преди 3 месеца

... В последните 20 години единствено им взимат паричките на така наречените "Студенти" от така наречените ВУЗ-ове. 70 процента от "Студентите" са една ниско грамотна ЧАЛГАЛИЗИРАНА и АРОГАНТНА "Общност". 70 процента от "Преподавателите" са ниско приведени , пред Властта и кинтите , и "преподават" - това , което им наредят. Няма да се учудя да изкарат след някоя и друга година - Днешните "Управляващи" като "Национални Герои"..... Ако излезе все пак някой качествен Кадър - Веднага - в Чужбина!...

10

Веселинъ 7112136860

преди 3 месеца

ОБРАЗОВАНИЕТО ТРЯБВА ДА Е БЕЗПЛАТНО САМО ЗА БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ.ЗА ЧУЖДЕНЦИ ТАКСИТЕ ТРЯБВА СА СА ВИСОКИ ДО НЕВЪЗМОЖНОСТ ДА СЕ ИЗПЛАТЯТ.С ОТВОРЕНИ ЗА ЧУЖДЕНЦИ ВРАТИ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ Б..О..К..Л..У..Ц..И. БУКВАЛНО ПРЕВРЪЩАТ УНИВЕРСИТЕТИТЕ В СУТЕНЬОРСКО УЧЕРЕЖДЕНИЕ,В КОЕТО АРАБИ,ТУРЦИ,"ЗАПАДНЯЦИ" ОТ ТРЕТИЯТ СВЯТ С ПРИДОБИТИ ОТ ЕС ПАСПОРТИ СЕ ГАВРЯТ С БЪЛГАРСКИТЕ МОМИЧЕТА И ПОДИГРАВАТ БЪЛГАРСКИТЕ МОМЧЕТА. ТОВА Е УБИЙСТВО НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД !

9

Анонимен

преди 3 месеца

Това правителство прави само безумия .. При 500лв. такса това направо безплатно.. И е най-малкия разход , издръжката е скъпа

8

Анонимен

преди 3 месеца

Лявата политика на ПП продължава без да имат идея от къде ще се намерят пари за нея, а да заеми!

7

VladTepes

преди 3 месеца

До АнонименУвеличение на таксите е смислено за тези, които не си изпълняват студентските задължения - влачат изпити, проекти, курсови работи и т.н. с години. Студенти с академични евентуално научни постижения е нормално да плащат минимални такси или никакви, особено тези с ниски доходи.

6

Кирчо Харварда

преди 3 месеца

То ПА едно "ВисшУ" Образование в Абсурдистан... Имаше солидно Висше Образование , у нас , от 60 - те до края на 90 - те години! Което наистина подготвяше и отглеждаше качествени Българи с отлична професионална подготовка! Особено във ВМЕИ , УАСГ и Софийският Университет! В последните 20 години нито някой учи нещо ... Нито има кой да го научи , защото Големите Личности и Преподаватели или вече са на преклонна възраст , или са си отишли от този свят! За какво "Висше Образование" изобщо да говорим?

5

VladTepes

преди 3 месеца

Принципно не е лошо да отпаднат таксите за студенти с академични и научни постижения особено такива с ниски доходи, но тези, които влачат изпити с години е нормално да плащат пълния размер на издръжката.

4

Анонимен

преди 3 месеца

Според мен таксите трябва да се увеличат вместо за се махнат,тъкмо и студентите да имат стимул те сега едвам завършват,като стане безплатно не ми се мисли.

3

Веселинъ 7112136860

преди 3 месеца

Таксите във ВУЗ трябва да отпаднат за етно-генетически писти Българи и станат невъзможно високи за чужденци. Защо някои *** се правят на ударени и не кажат около какво точно се върти дискусията? Скоро всички арабски и латиноамерикански педофили ще се окажат студенти.Идат с отровните си пари ,хашиша за сваляне на момичета и за пет години вече са със собствеността на Българка ,купена диплома и около двеста от родът му с дюнер-кебапи. Защо бе..защо никой не казва истината???

2

Анонимен

преди 3 месеца

ПП и ДБ просто си купуват изборите, а издръжката на студентите се прехвърля на нас, работещите хора!

1

ze nigmar

преди 3 месеца

Ада атакува...:)))