121

Анонимен

преди 3 месеца

До Радослав Такъв е пазара за каквп се караш. Нали вие искате след 1989 г. пазара. Ората не искат да бачкат а да са началници и чиновници. Бачкатори не е игодно и не носи кинти. Пазарна е .

120

Анонимен

преди 3 месеца

Няма нищо безплатно на този свят. Някой трябва да го плаща. Безплатното е само в бетонните комунистически глави.

119

Радослав

преди 3 месеца

До 128: то това и сега не спира университетите да бълват всяка година по 2000 счетоводителя,3000 финансиста, 5000 други икономисти и 5000-10000 прависта! И къде се реализират всички тези кадри? Касиерки в Лидл и докери в складовете! За какво са и на държава като България всяка година да се дипломират по 10000 банкера и адвокати? Че сега и още по лесно и евтино да стане, че от 10000 да станат по 15000 на година!

118

Анонимен

преди 3 месеца

До Радослав Продай си апартамента за 100 бона плати вище и стой после безработна. Какъв е смисала да харчиш като после не може да си върнеш поне 100 лева че даже и трябва и да харчищ за конкурси още пара.

117

Радослав

преди 3 месеца

До 127: точно гарантираните доходи доведоха до тази катастрофа, всеки мързел знаеше,че ще вземе заплата, сега е същото в образованието, всеки мързел знае, че ще вземе диплома!И държавата като ти прибира 50+% от заработката като данъци какво очакваш?Именно за това данъчни облекчения и повече пари да остават в практикуващите тези професии бе комунистически чайник!Аман от комунистически тикви и бат бойкови ортаци!Виждаш ли какъв резултат си ти?Текст с разбиране от 3 изречения ти е отвъд капацитета!

116

Анонимен

преди 3 месеца

До Радослав Само учебнциите са около 1000 лева на година така че едва ли ще е напъно бесплатно.

115

Анонимен

преди 3 месеца

До Радослав Къде има глад приказващ наизус. Никъде не дават добри заплати а само в НС и затова ноикой не искат да бачкат. Когато се изравнат заплати ще има желаещи но часници почват тогава да увъртта че нямало пък толко места. Трябва да се см,ени цялата система с тази до 1989 г. когато имаше поне гарантирана заплата като завършиш.

114

Анонимен

преди 3 месеца

До 60+ Сега има над 30+ не може държавна а само платено. Не може и да запишеш 1 г. за 2 и минеш на дистанционно. Хиляди спънки са измислили за да пречат.

113

Радослав

преди 3 месеца

Или с тези пари да се направят данъчни облекчения или бонуси от държавата за дадени сфери като стругари, фрезисти, проектанти и други където има глад за кадри, но никой не иска да ги учи или работи! Това ще е в пъти по смислено от създаването на още 200-300 000 финансисти, счетоводители и тн. които няма да има къде да се реализират!

112

60+

преди 3 месеца

Ограничение за възраст ще има ли?

111

Радослав

преди 3 месеца

Крайно време е нашите комунистически лидери да си набият в кратунките, че старата цоц максима: количеството е качество само по себе си, не е приложима в 21 век! Нито средното, нито висшето са за всички! Нито обществото, нито бизнеса, а какво остава за държавата искат цялото население да са висшисти! Наливането на безотчетни пари в която и да е сфера е рецепта за катастрофа! Тези пари е по добре да се дадат за обновяване на материалната база в техникумите и средно специално!

110

Анонимен

преди 3 месеца

Много е добре ни трябва и качеството да се качи а не само падне цената. Защото високо качество може да иска и висока цена и кой ще я плати. Означава че данъците ще скочат.

109

Анонимен

преди 3 месеца

Най-добрия руски ВУЗ е в световния ТОП 100!На 88 място!

108

Анонимен

преди 3 месеца

Евтино качествено няма! А безплатно, въобще!

107

Анонимен

преди 3 месеца

Дори и безплатно не е добра оферта, по скоро трябва да ти плащат, за да учиш в България. От друга страна, да не учиш е още по зле. Общо взето ако си роден на тази прокълната територия, най добре си слагай въжето.

106

Анонимен

преди 3 месеца

Едно време идеята на висшето образование в България е била не всеки да има такова а сега при това безплатното висше всеки втори ще има висше образование.

105

Анонимен

преди 3 месеца

Мишустин: Ръстът на БВП на Русия за 2023 г. ще достигне до 4%.

104

Анонимен

преди 3 месеца

Еми чистачи с више, това ви чака в умиращата държавичка България.

103

Анонимен

преди 3 месеца

Германското икономическо чудо свърши

102

до 112

преди 3 месеца

"Вишето", както си се изказал, ми трябва за да печеля на седмица, колкото тебе на година, две. Това, че ти си неграмотен и не осъзнаваш защо е то, е друг въпрос. За тебе- ей го геврекът на баничарката, склада, строежа.