108

Хюго Бос до 97

преди 3 месеца

Какви майстори, какви материали, какъв труд за панелки, съборетини или апартаменти, строени педи 20-30 години? По-вероятно е аз да поискам солидно намаляване на цената на имота, точно заради ремонта , който ще ми се наложи.

107

Киборг

преди 3 месеца

До експерткиКви 300 години минимум 800 години

106

Можещ

преди 3 месеца

Старите панелки след саниране са като нови след Акт 16 тази година. Цените им в провинцията на България ще растат стръмно нагоре. В София имотите ще падат до нормални нива от 800-1000 евро на кв.м. Това са фактите независимо дали се харесват на някого или не.

105

Знаещ

преди 3 месеца

За тези които смятат, че падането на цените е нереално ще им кажа, че имам имоти на няколко континента и цените падат навсякъде . В Щатите в момента има леко покачване , но икономиката им има растеж над 3%. Инфлацията ще расте докато лихвите са ниски. Всички брокерчета тук реват за да не си загубят бизнеса .Може ли да ми обясните как имот в България , без врати, подова настилка и направена баня и кухня се продава на цена като в лукс имот , обзаведен и направен да влезеш и да живееш в САЩ?

104

експертки

преди 3 месеца

Имотите не са кило гнили банани. Имотите са дългосрочна инвестиция със хоризонт поне 100-300 години. Българите над 85% са собственици на земята си и панелките си. Факт.

103

Анонимен

преди 3 месеца

В хазарта се правят малки и големи залози , но в крайна сметка печели казиното .В живота се вземат малки и големи ипотеки , но винаги печели банката .Банкерите си свършиха работата , закачиха си на ченгела много хора които ще плащат през следващите 20-25 години , тоест ще живеят за банката . Да има апартамент за детето , което пък дете в първия удобен случай ще хо продаде за да го изшмърка и да го изиграе

102

Анонимен

преди 3 месеца

Никой не пречи на никого да купува ! Ако имате желание може и 1 мил да дадете за панелка в Младост .Моите наблюдения са , че никой не купуваи всеки говори как цените ще паднат с много , с повече от 50 % . Имам познати в банката с която работя и дори там на ухо ми казаха , че цените много щели да падат

101

София

преди 3 месеца

и Пловдив ако ги извадим от коментарите - за всички останали населени места, вече само надолу!!!

100

Анонимен

преди 3 месеца

Няма интерес вече към имоти. Предишни години все наминаваха разни хора през махалата да ме питат дали се продава нещо в района. По 8-10 човека на година ме разпитваха. От 7-8 месеца нито един не ме е питал нищо.

99

...

преди 3 месеца

епа значи инфлацията за миналата година е 6% официално! Не официално е поне 5 пъти повече! Лихвените проценти по ипотеки и жилищни заеми са 2% та я ми кажете как така при 6% инфлация банката взема 2% лихва!? Значи банката е прецакана! както и да го погледнеш! Това показва просто поредния балон с жилищата! Лошото е, че когато той се спука лихвения процент ще стане поне 5-6% както е в европа в момента! И тогава ще има големо реване!!!!

98

Брокер

преди 3 месеца

Поради ограниченията за дължина на пост: облагането на НИ само и единствено по пазарни цени. Създаване на единна база данни за историческите цени, на които един имот е търгуван, и размера на данъците, които се плащат. Нали искате като на Запад или като САЩ. Ами нека го направят, ама не вярвам тарикатите, за които гласувате, някога да го направят.

97

Брокер

преди 3 месеца

След всичкия словесен дрисък тук, в коментарите, който няма да чета, ето ви решението, такова, каквото е навсякъде: 1) пазарни цени = цени по покупки с ипотеки. 2. деклариране на един единствен жилищен имот на семейство за основен. 3) всеки следващ, не всички останали, да се облага по стръмно нарастваща скала. 4) Облагане на капиталовата печалба, т.е. разликата в цените на покупка и продажба. Всичко останало са врели-некипели и обслужват такива като Кокорчо.

96

Анонимен

преди 3 месеца

Обзалагам се със всеки брокер на 10 000 лв и посочваме дата например след няколко месеца .Аз твърдя , че ще са надолу цените . Ако имат кураж, веднага отиваме пред нотариус с двама свидетели и облога става законен и документиран . Дали ще поемат този риск ?

95

Анонимен

преди 3 месеца

не може трудът на майсторите да се покачва непрекъснато,боя,теракот също,адвок.услуги по придобиването също,а цените на жилшлищата да поевтиняват като цяло.

94

Гъчо

преди 3 месеца

Облъчването продължава... мисирките кълват!

93

Хюго Бос до 82

преди 3 месеца

Така говориха и 2008. Ама банката почука ли на вратата на строителния чорбаджия, друга песен почва.

92

Хюго Бос do 78

преди 3 месеца

Есента звъннах на нколко брокера да ги питам за имотите, които предлагат. Насрочваха ми оглед за следващия ден, в 9ч. А преди година- две бяха важни- молих се за оглед. Наложи се да отменя единия оглед, защото щях да пътувам- подпалиха ми телефона да ме питат кога ще се върна за да отидем на огледа. Разбраха, че съм с пари в брой и ми звъни единият да ме уведоми, че съм с предимство пред всички останали кандидат-купувачи, тъй като те били с кредити,а аз мога още същия ден мога да отида на сделка

91

Анонимен

преди 3 месеца

Когато се говори за сделка с недвижим имот по презумпция в 99.9999999999% от случаите се има предвид покупка с КРЕДИТ. Само че в 50% и нагоре покупката е със собствени средства. Ама ако ви трябват пари, дръжте си ги. Той Гання е най-голям експерт в прогнозите... Ама и във футбола го бива и в политиката също така.

90

СВЕТОВНА СТАТИСТИКА

преди 3 месеца

Само около 25 % от ипотекарните длъжници успяват да си изплатят имота. За 30 години им се налага да оцелеят през поне три световни кризи. Само най-силните финансово се спасяват. Другите отиват да спят под мостовете.

89

Анонимен

преди 3 месеца

Кътайте си спестяванията, че иде срив на пазара на имоти и цените ще паднат с 1000+ %. Хахахаха.