154

Анонимен

преди 4 месеца

Аз съм съгласен руснаците да хвърлят няколко атомни бомби по България и да се свърши този джендем.Българин съм, но ще се зарадвам много,ако София бъде срината до основи.Една сграда да не остане цяла!

153

от ЮАР

преди 4 месеца

До Анонимен- Глобализмът подобрява живота на 80% от хората на тая земя. Никой не ще национални държави с граници, мита, ограничения за хората и стокобмена. Глобализмът генерира огромно богатство, което национални държави поотделно не могат. Соцализмът пък съвсем не може. Глобализмът няма алтернатива освен концлагери като КНДР или кални колхози като Русия. По-малко държава, повече свобода за хората. Светът никога преди не е живял по-добре от сега.

152

Анонимен

преди 4 месеца

Кот каже началството. Обаче тогава защо българите сме се били за разширение на границите си. Например Южна Добруджа можеше да си остане румънска и до днес и пак българи да си живеят там. Купуват имоти и обработваеми земи и си живеят. ЕС съвършено обезсмисля историята и борбите на народите.

151

от ЮАР

преди 4 месеца

До мак- дали ще се занимава със земеделие или не не е твоя работа. Собственикът решава. Статутът на земеделска земя, означава само, че собственикът не може да я ползва за застрояване. Ако иска, собственикът може и да не я ползва, но това е малко вероятно. Дори той самият да не работи земя, може да я дава под наем за тази цел. А бе изобщо, никой няма право да се бърка в работите на един собственик.

150

Анонимен

преди 4 месеца

Глобалисти и поддръжниците им - бял ден да не видите!

149

Анонимен

преди 4 месеца

По-добре сме когато ни управляват чужденци. Сами доказахме, че не можем, тъй като не се уважаваме достатъчно и презираме произхода си. 500 години изкарахме като поданици на султана, та сега като граждани на ЕС ли ще му мислим. Ние така сме устроени. И много други народи са като нас - предпочитат да ги управляват чужденци. Не е срамно. Някой народи не са способни да поддържат собствена държавност, а са предопределени да съществуват като малцинствени групи в големи империи преди и федерации сега.

148

от ЮАР

преди 4 месеца

След като в Европа е свободен пазар, няма причини в България да не е същото. Земята е като всяка стока - желаещ купувач купува от продавач. Няма какво да се умува. Така е в нормалните държави, така трябва да е тук.

147

Анонимен

преди 4 месеца

Пак гнусната А**в**стрия е в основата. Иска явно да ни затрие като държава, господарите й са спуснали такава директива. Но нещо не ми се вярва с това да може да се преодолее забраната в Конституцията.

146

Анонимен

преди 4 месеца

ЕС нали е точно това - една общност с централно, европейско законодателство която общност полека прераства в държава, вероятно федерация. И където ще живеят заедно различните европейски народи. Така е била и Османската империя, в която българите сме били османски поданици. Един ден може и пак да имаме национална, независима държава и тогава вече самостоятелно ще решаваме подобни важни въпроси за обработваема земя, държавни граници, парична единица, национално законодателство и т.н. Сега не можем

145

мак

преди 4 месеца

Защо нищо не пише, дали на тази земеделска земя новият собственик е длъжен да се занимава със земеделие? Или това е поредна продажна крачка към отнемане на всичко българско и даване в чужди ръце? И България да не произвежда нищо, но да внася всичко?

144

Анонимен

преди 4 месеца

Точно това е голямата ирония в Украйна където се бият за някакви "територии", а същите отдавна са изкупени от големи международни инвестиционни фондове и бизнес корпорации. Територията е концепция от 19 век. Никой няма да вземе нивите и къщите на украинците например. Просто ще станат руски граждани. Вече няма ханове, царе и султани, които да имат изключителни права върху обработваемите земи.

143

емо

преди 4 месеца

Те решават съдбата на България като големите фирми ще закупят хиляди декара плодородни земи и ще дойде ден когато ще живееш в страна земята която принадлежаща и е собственост на други . Ще служиш в армията и ще защитаваш чужда собственост понятията като Родина , Отечество си губят смисъла. В почти всички Европейски страни Земеделска земя не се продава както и в Америка недвижимост може даже при апартаментите ако към нея има прикрепен някаква площ тя не се вписва като собственост при покупка от страна на чужд гражданин. България може - ще стане като в Украйна когато 3 Американски фирми куп

142

алонсо

преди 4 месеца

Турци и араби нямат право да закупуват земеделска земя но те регистрират фирми с един продажен българин в нея и така с турски и арабски пари е закупена земеделската земя, продадени сме от политиците, затова няма комасация за да не могат българите да обработват земята си

141

Анонимен

преди 4 месеца

е, и ???голяма драма, ха ха ха

140

Анонимен

преди 4 месеца

Дреме ми..Аз нивите ги продадох и си взех три стаен в Младост до бизнес парка и Кауфланд има до нас близо и останаха и пари за ново БМВ и малък ремонт да направя.

139

Пенса Центова

преди 4 месеца

Кой сега притежава и контролира най-ценните църноземни ассети на Украина!? Това са: Cargill, Dupont, Monsanto и Black Rock. Е, другари капиталисти, осъзнахте ли курса, в който ви насочват глобалистите? И никой няма да попита бедните. На кого му пука. Мислите ли, че пендосите ще съжалят България, защото е симпатична!? Коварното сословие няма нито емпатия, нито пък симпатия, кога то включат режим на по-грабването.

138

Ивелин Михайлов

преди 4 месеца

До 135 след 50-100 години като америка продаде България на турция може и да рухне да

137

Анонимен

преди 4 месеца

Продаваш нивата и купуваш Мерцедес. След 2 години няма нива, няма и Мерцедес, а житото ще се продава на 3-на цена.

136

Анонимен

преди 4 месеца

Те и досега си можеха.Доган изкупи половината южна България с подставени лица.

135

Парадокс

преди 4 месеца

Всичките усуквания около правото на закупуване от чужденци имаха само една единствена цел - земята да бъде изкупена на безценица от родната политико-олигархична мафия. Това вече се случи. Има собственици на огромни масиви, все "наши хора". Никога не приеха закони или други стимули за поощряване на дребните земеделски стопани и животновъди. Но, иначе са много загрижени за националните интереси...