21

Заеко

преди 4 месеца

И започна връзването на гащите и слагането на ламаринките отзад....

20

aaaa

преди 4 месеца

Вчера публикувате статия със снимката на министъра и НОВИНАТА че се е продал този продукт! Днеска министерството сигнал пуснало!Кой лъже,вие вчера ли излъгахте със новината или днеска лъжете със новината?Верно ДАНС трябва да ви провери какви новини пропускате и какви пускате.

19

Анонимен

преди 4 месеца

Има и една платформа *** Про, там са данните на всеки ученик в страната от детската ясла до дипломата за средно! Пробита е отвсякъде, който и вземе пиратски лицензионен ключ влиза веднага!

18

Хмм

преди 4 месеца

В такива времена живеем, че само като прочета НЕИСПУО и направо се връщам при бай Тошо. Толкова неграмотни, некомпетентни и не юзърфрендли индивиди работят в МОН

17

Анонимен

преди 4 месеца

МОН не знаело за продажбата на една частна компания. Защото.........?!?

16

Анонимен

преди 4 месеца

Смешна работа и популистка врява. Училищата ползват и услуги на Гугъл и Майкрософт, а те не са български. Има ГДПР и данните са защитени. Школо е частна компания и собствениците могат да го продадат, ако искат. Бай *** да се придържа към нестинарките и кукерите и да не се занимава с неща, от които не разбира. А на собствениците на Школо браво, че са създали успешен продукт и са го продали.

15

Хмм

преди 4 месеца

Освен това МОН са си за бой. Ако имаш критичен софтуеър, то трябва да гарантираш, че ще си първия купувач, ако откажеш тогава отива при другите.... Те пак са проспали нещо. Т.е. МОН сега трябва да извади повече пари за да го направи.... Гледам и не вярвам. На ДАНС щели да го дават... И те кво ще направят... Ще установят че МОН сами са си виновни. А нещо като отдел на киберсигурност нямаме ли, че да не са се сетили да се намесят по-рано? Сами си заслужаваме съдбата

14

Лаик

преди 4 месеца

Сети се МОН, че системата, с която работят повечето училища (и като родител ми се налага от директори и учители) е външна и съответно нямат никакъв контрол върху нея... но така е като се мисли без перспектива...

13

Анонимен

преди 4 месеца

Не знам собствеността но Школо е много добре, НЕИСПУО въобще за нищо не става, а го мъчат вече пета година! То е примитивна, неграмотна работа,все едно е от 2000 та година!

12

21321

преди 4 месеца

Какво прави частна компания с продукта си, си е нейна работа. Ако МОН са искали да го ползват просто е трябвало да плащат. Няка как някой да разработи нещо, да го поддържа и надгражда и да не иска пари. Като знам ква лелка е тая от синдиката на учителите, не се учудвам, че МОН не са разбрали потенциала на продукта Школо

11

Хмм

преди 4 месеца

Тя нека си е продадена компанията, но данните на учениците в школо трябва да са на сървър, който просто да има връзка с уебсайта. Т.е. те могат да си продадат фирмата, барабар с лиценза вътре, но да нямат право да извличат данни от сървъра. Поне така се прави. Сега... Като гледаме МОН как се образова в движение... Може и да има грешка ама нали в училищата имат ИТ предмет. Още там би трябвало да ги учат.

10

Анонимен

преди 4 месеца

Последния абзац казва всичко. Нападение с цел отбрана. Продажниците нападат за да не нападнат тях.

9

Анонимен

преди 4 месеца

От кво ше ги защитатават ? От толкоз защити всичко се знае за всеки и му ползуват данните както си искат.

8

Анонимен

преди 4 месеца

С такива ''кадри'' , толкова !

7

Хах

преди 4 месеца

МОН НЯМА договорни отношения с Школо. Значи някой създава продукт, който се ползва безплатно от училищата и не можел да си го продаде, щото в МОН са некадърни да си направят техен електронен дневник.

6

Анонимен

преди 4 месеца

Това мирише пак на някаква далаврка.

5

Аз

преди 4 месеца

Едното ми дете е към Школо, другото към НЕУИСПО. Няма нищо общо между двете. Школо е супер платформа, а държавното е пълен въздух..

4

Анонимен

преди 4 месеца

И новото МОН ли прибра парите , за ПОРЕДНАТА ''реформа'' В ОБРАЗОВАНИЕТО ?В Бг , който дойде на власт , започва с ''РЕФОРМИ'' , след което присвоява парите , И ,... до там !Резултат : България , най-неграмотната нация в Европа , не само в ЕС ...КАКТО ИСКАТЕ , ТАКА ГО РАЗБИРАЙТЕ !!!!

3

maca

преди 4 месеца

До Хмм - продадена е цялата компания, се само софтуера. Отразено е в търговския регистър.

2

Анонимен

преди 4 месеца

И защо частна компания, решила да си махне бизнеса от тая прогнила държава е длъжна да дава каквато и да е било информация на лелите в МОН? Я малко по-сериозно.