121

Jackie

преди 4 месеца

Те т.нар IT-та лежат на кълката, че за квалифицирани читави хора винаги ще има работа. По същия начин беше за апартаментите, че на топ локациите щели да бъдат устойчиви, ама виждаме какво стана. Като цяло имам много случаи мои познати да се преквалифицират на средна възраст, ама всички IT-а твърдяха, че за тях нужда. Да видим... Ще е интересно..:)))

120

Анонимен

преди 4 месеца

"Внимавай, че такива като теб съм газил с джипа и съм раздавал пара където трябва да ми наложат само административна глоба." - Баща ми беше нападнат от подобен хулиган. И онзи се измъкна с два рушвета. Ама после 4 души му запалихме стопанстовто и всичко, което не можахме да откраднем. Така че, не си мисли, че можеш да наранява или убиваш хора и да се подиграваш с болакта на другите. И ти си от плът и кръв. И ти дишаш.

119

брокерче

преди 4 месеца

Брокерите направо изпихме кръвчицата на програмистите. До миналата година им продавахме апартаменти ,щото програмистите са глупави и мислят ,че всичко дето хвърчи се яде. Сега закъсаха и пак минават през нас да си продават апартаментите и да се връщат при мама и тате. За брокерите си остават комисионните, на програмистите и лаптопите няма да им останат щото ги продават в олкс.

118

Ramsy

преди 4 месеца

До 105 - 25 години стаж, да, може и да стигне. 25 годишен, "200к" ще ще го дава то телевизията. В моемнта срендата за софтуерне инженер на средно в ДАНИЯ е малко над 187000 лева, като това е преди таксите и данъците.

117

хамали програмисти

преди 4 месеца

Скоро се местих в по-голям апартамент и хамалите половината дето наех бяха бивши ИТ-та. Явно вече няма хляб в програмирането. Преди имаше обяви за "хамали студенти". Сега ще има "хамали програмисти"

116

Анонимен

преди 4 месеца

Христоо,Христо и като се събуди разбра че пак не си си платил тока и стоиш на тъмно и студено.

115

До 109

преди 4 месеца

Не ми е целта да те убеждавам. С *** работещи за някой труд няма какво да си кажа, защото сте лузъри. Внимавай, че такива като теб съм газил с джипа и съм раздавал пара където трябва да ми наложат само административна глоба. Тези, които държим ресторантите сме големите играчи по цял свят.

114

до 107

преди 4 месеца

Нямаш нищо, миличък. А с 40к печалба и 8м в куфарче си за никъде. НИЩО не можеш да си купиш, ако тези пари не минат от някъде да се изперат. А средностатистически перач на пари, минал през VPN, не си признава, защото ще му почукат на вратата утре. Не сме 1990та. Айде, отивай да обслужваш 8ма маса, че искат водка Ахелой и шопска.

113

Анонимен

преди 4 месеца

Не искам да ви развалям мечтите, но в България няма собствен печеливш бизнес защото веднага попадате в радара на мутрите. Ако пък ги надскочите някак си просто при вас идва Шиши и ви казва колко процента ще давате или направо на кой да прехвърлите бизнеса. С ИТ просто нещата са твърде международни и затова все още има нормални доходи.

112

Анонимен

преди 4 месеца

До Христо колко милиона мислиш да направиш преди да спреш да пишеш глупости по итнернет?

111

Анонимен

преди 4 месеца

ше ги видим програмистите до година две като ги сменят с ботове

110

Анонимен

преди 4 месеца

До Анонимен 103 Та ти дори не можеш да пишеш. Какви книги си чел,какви финанси?

109

до 107

преди 4 месеца

Фантазирай си колкото искаш. Няма лошо. Да не навлизаме в подробности, че 200 пъти разлика е невъзможна. Не учи попа как да се кръсти, голтако :)

108

Анонимен

преди 4 месеца

До Христо -Ахахахаха - Пеевски или Бойионщяха да са те изнасилили 12 пъти, ако това беше вярно.

107

Христо

преди 4 месеца

Е моят ресторант е на 40 хиляди печалба според декларираното ;). Ако ме разбираш, между декларираното и недекларираното има разлика от 200 пъти. Имам 3 ресторанта. 12 милиона ми е само за мен чистата печалба за 2023. 2024 и със следващият ресторант очаквам да мина 20-25 милиона чиста годишна печалба само за мен.

106

103

преди 4 месеца

Но защо е цялата тази омраза, таз жлъч и неприязъм, с тези минуси?!

105

до 103

преди 4 месеца

Не ми развивай локуми. Печелиш таван 150-200к годишно. Иначе казано колкото 25-годишен в ИТ сектора. Толкоз по темата :)

104

Анонимен

преди 4 месеца

До 93 - Каква социо-икономическа дейност извършваш, ако не е тайна?

103

Анонимен

преди 4 месеца

До 95 реално работя за парите на другите. В книгите по икономика от времето на баща ми пишеше, че компаниите били организации, създаващи публични блага, даващи стойност на обшеството и полупаващи монетарна стойност за това. ГЛУПОСТИ! Компанията съществува, за да служи на и инвеститорите си и да прави пари, дори това да е в абсолютен ущърб на "широкото" обществото. От опит го казвам - 9 години финанси.

102

до 94

преди 4 месеца

Таксиджия, гледай сега, и да пyкнеш от яд, един програмист прави на ден, колкото ти на 2-3 месеца. Разбери го. Относно уволнени програмисти- мне, няма такива. Има съкратени. В нашата компания махаме с по 6 БРУТНИ заплати. Иначе казано- ей ти 100к чисти за синиър. Съкратихме двама тази година. След 3 седмици си намериха работа по-добре платена. А да не говорим, че интелигентният човек (не слугинажът) е АДАПТИВЕН. Той намира отново интелектуална работа, а не слугинска. Научава се. Мерси.