446

Нищо ново

преди 5 месеца

До Анонимен 468: И колко бяха тези от АБФК? Двама, десет, двадесет? Стари лакърдии са това, а и нямат връзка с темата. Такива бяха изключение. За отличниците място се намираше. И за теб е имало, ако си искал да учиш.

445

Малко за политика

преди 5 месеца

До To щото е помел: Нищо не ти е ясно. Точно защото Ботев и дружината му са завладели австрийският кораб Радецки в Австрия са научили за Априлското въстание. Дотогава по вестниците там - само новини за някакви размирици. Ако го е нямало Априлското възстание нямаше да започне и Руско-турската (освободителна за нас) война от 1877/78 година. ......................................... Не че има връзка с темата.

444

Анонимен

преди 5 месеца

През 1978 и маше приемен изпит за един техникум.Изпита беше с математика.Отидох и изкарах 5,75. Пред мен беше само един кандидат с 6,00.Имаше други двама с4,00 и 3,25.Всички останали-с 2,00!Обаче стана "чудо" червено. Ония с 2,00 си изкараха документи,че са деца на АБПФК.И се класирахме аз,другият с 6,00 и всички деца на АБПФК с 2,00!Баща ми тогава ми даде изключително правилен съвет-той каза"Ако искаш учи тук,но ще си все в немилост стакива съученици".Отказах се!

443

до Хм

преди 5 месеца

аз тренирах щанги - още като новобранец преди първото състезание ни викнаха в една стаичка на тренера, вратата се заключва и се вади един буркан от компот пълен с бели хапове без надпис. Всички дават шепи -сипва се и тренера ни тупва по гърба и вика - зобайте . После се отказах от щангите но няколкото от момчетата тогава в тежка категория починаха от сърце сравнително млади. *** тия роби и победа на всяка цена .

442

до 466

преди 5 месеца

В оная почивна станция всички ли работещи в завода можеха да отидат или само"по равните"?Ако си бил партиен секретар-разбираемо е,че си плащал символични суми.Но не ми разказвай,че всички са имали тази възможност!Повечето дори и не са я сънували!

441

To щото е помел

преди 5 месеца

някого за 500 години , Христо Ботев загина напразно . Трябваше отвън да ни освобождават.

440

Анонимен

преди 5 месеца

Тая какъв тормоз нанасяше навремето на ония дечица..... Съсипа им детството заради някакви гл у па ви медали, дето вече никой не помни. Да се скрива вече.

439

Хм...

преди 5 месеца

За художествената гимнастика не знам. Бях ученик в училище в което имаше спортни паралелки.Познавах щангисти които ми споделяха,че на ден пият по една шепа лекарства.Някои ставаха досущ като Сталоун или Шварценегер.При други обаче-никакъв ефект!Интересното е,че повечето от ония при които имаше ефект вече не са живи! Хората така и не доживяха да видят внуци!Загинаха кой от инфаркт,кой от мозъчен инсулт.А бяхме деца на по 15 години!Грехота е било това дето са вършели !

438

Анонимен

преди 5 месеца

До до 357През 1882г. бях инженер в едно маш. предприятие в София.Заплата 194лв +28лв. за език/английски/.Цени: 28ст. бира/05млракия -750мл.4.60.,хляб добруджа 0.32.лв.,луканка 1кг.-троянска-12лв.,вино -обикновено=2лв/0.700мл,купон за обяд/храна .в стол 0.40лв. Почивка на Несебър 14 дни вкл. храна /закуска,обяд+вечеря= 16.8лв./вкл. е ток.вода, нощувки ит.н./имахме почивна станция на 4 етажа. Сега не мога да си го позволя това за 14 дни.Сори - бъркаш.Сега в Гърция/ Еспералда ми струва=960евра

437

Анонимен

преди 5 месеца

Я обратно в нафталина. Ве щи ца

436

до 357

преди 5 месеца

Да ти кажа,че 26 тогавашни лева бяха 100 хляба. Това означава 120-160 днешни лева.Или например 4 кг шпек салам.С 26 лева-точно обратното ставаше-родителите ми и помагаха за да оцелее. Въглищата за една година и струваха 120 лева,дърва-още 50 лева. С 26 лева тогава си като днес със 150 лева месечно днес.Доколко можеш да бъдеш спокоен-ами примиряваш се,че нищо не можеш да направиш и стоиш на село! Дори автобусен билет до града ти е лукс!

435

Анонимен

преди 5 месеца

Хвали соца, щото добре е живяла по времето на бай Тошо, не всички имаха тоз късмет

434

Анонимен

преди 5 месеца

Нешке, и без теб носят златни медали!! Ти си остаряла и изкуфяла! Скрий се, че ми плашиш кокошките в къщи:)):)):))

433

П. Иванов Колев

преди 5 месеца

Другарката на ЦК на БКП. Затова си живееше. Тя можеше да пътува навсякъде ,а аз като обикновенният гражданин на НРБ можех да посеся само СССР и няколкото соц държави.Дори за Югославия се искаше специално разрешение. Ах ......., др. Робева не беше ли така? Ама ти откъде да знаеш?......Сега се прави на изненадана....Аман от такива.....

432

probi

преди 5 месеца

Колко пъти вече ножът опира до кокала?Народът е многоброен, можеше да измете неверниците досегаНо?

431

Нешка

преди 5 месеца

Крейзи

430

Лили Петрова

преди 5 месеца

Хайде, поемай към бунището на историята. Вчера вече беше късно.

429

Дядо ти

преди 5 месеца

До От дядо ми.......Ами добре съм осчетоводявал моето момче!

428

Не е вече Нешка,

преди 5 месеца

А Смешка...

427

Стефан

преди 5 месеца

Още една "жалба за младост". Нешке, никой не се опитва да те убеждава в каквото и да било, не се слагай в центъра на Вселената. Всеки си носи неговия си кръст, всеки си има неговата си изстрадана истина. Затова не ни натрапвай твоята, от презумпцията, че ти си най-умната. И друго - не смесвай Вярата с Религията. Вярата е самотният път на всеки от нас към Бога, а Религията е меркантилният човевешки прочит на идеята за Бога.