206

Анонимен

преди 6 месеца

Ех, само ний комунистите да вземем властта, Белене ще ви се струва курорт.

205

Анонимен

преди 6 месеца

Къде е паметника на Софийската желязна Дивизия другарки и другаре.

204

Христо

преди 6 месеца

Въпреки че се предаваме и сме вече на страната на СССР, КАТО ВЛИЗАТ ТИЯ В БГ посрещат ги с цветя... колко крайби, бой, изнасилвания, убийства са направили тия със шмайзерите....Колко майки и деца според вас са разплакали....Ние сваляме след 80 години един паметник.....всичко трябва да се премахне....за съжаление съдбите на хиляди не могат да се забравят. Долни са, подли са и тия които им взимат сега парите. То се връща в поколенията..да не дава господ.

203

Анонимен

преди 6 месеца

Българин глава си дава, но ръка не целува...русофилите пък са готови салама и гза да целуват, само да са руски.

202

Жалко!

преди 6 месеца

Ръцете които рязаха паметника, ги чака проклятие! За съжаление, това са работниците-изпълнители, а не възложителите. Питайте свещеници и стари хора, за да ви кажат и те! Работниците, трябва да откажат това кощунство, дори и това, да им струва работата. Ще намерят друга, по-достойна.

201

Анонимен

преди 6 месеца

Българин глава си дава, но ръка не целува. Колениченето не ни е присъщо! Кой си ти дето ще ни кажеш на нас Българите,че ще трябва да се оправдаваме за нещо?!

200

РУССКИЙ ОККУПАНТ

преди 6 месеца

Щом като образованието ни ена ниво ИДИЛ, то разрушаването на паметници е естествено следствие на това. От своя страна, разрушаването на ПСА по никакъв начин няма да отмени разгрома на Украйна/ЕС/САЩ !

199

Анонимен

преди 6 месеца

Русофилите се размечтаха как Русия напада и превзема България. Ех, продажничета малки и незначителни. Как се гради нормална държава с такива хора?!

198

Анонимен

преди 6 месеца

С паметник сиво, без паметник сиво... Дай някакъв план!

197

212

преди 6 месеца

запази си черните изгледи

196

Анонимен

преди 6 месеца

ЕДНО НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА КАКВА Е ТАЗИ НЕИСТОВА РАДОСТ СРЕД НЯКОИ СТОЛИЧАНИ ВСЕ ЕДНО,ЧЕ СЛЕД ДЕМОНТАЖА НА ПАМЕТНИКА НАД СОФИЯ ЩЕ СЛЕЗЕ РАЯ...АБСОЛЮТНО СЪМ УБЕДЕН,ЧЕ СЛЕД ПРЕМАХВАНЕТО НА ТОЗИ МЕМОРИАЛ СТОЛИЦАТА НИ ЩЕ СИ ОСТАНЕ ВСЕ ТАКА БЕДНА, СИВА,ГРОЗНА,*** С РАЗПАДАЩИ СЕ СГРАДИ И ТЪНЕЩА В ДЪЛГОВЕ...

195

Анонимен

преди 6 месеца

Нали историята нямала цвят? Къде е гробът на БорисIII тогава, русобългърчета?

194

Анонимен

преди 6 месеца

Украйна остава без пари и Путин ще натисне за да може до изборите март, когато ще го изберат за нов мандат да се похвали с победа. Връщайте жената с детето и на Шпагин шмайзера, че ще ви запари под ***. Пак сме от губещата страна. :)

193

Анонимен

преди 6 месеца

НАЙ-ЛОШОТО Е,ЧЕ ТОВА НЯМА ДА ПОДОБРИ ЖИВОТА НА БЪЛГАРИНА!!!

192

До 201

преди 6 месеца

Относно това кой е част от историята - а част от историята ли е да демонтираш паметник, посветен на загиналите от първата Световна война, да го поставиш пред сградата на антифашистите на ул. "Позитано" и да лъжеш обществеността, че е паметник, посветен на антифашистите!? Това ли е историята, или това е история на лъжите и заблудите!

191

Анонимен

преди 6 месеца

Как сте джендърчета! Радвате ли се? Така ще се радвам аз като полетят тополите към София и ви изпари всичките, защото вие само това заслужавате! СМЪРТ НА ФАШИСТИТЕ!!!

190

Чалгарин дудаев

преди 6 месеца

БРАВО.ТАКА СЕ ПРАВИ...ДЕЙСТВИЕ РЯЗКО И БЬРЗО...НЕКА УМНИТЕ ДА СЕ НАУМУВАТ...

189

до 196

преди 6 месеца

Дори подмазвачите от "българската върхушка", както и борците против капитализма, и тези против комунизма, дори профашистките правителства преди ВСО, дори сегашните неориентирани политици - всичките те са част от историята ни. А времето наказва или одобрява техните действия!

188

Думи на автора

преди 6 месеца

Думи на един от авторите на част от фигурите на тъй наречения паметник на съветската армия ЛЮБОМИР ДАЛЧЕВ, цитирам част от негово писмо от 1993 г. до в. "Труд", публикувано на 23 страница: "И СЕГА РЕДНО ЛИ Е НА НАШАТА БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ ОЩЕ ДА СТЪРЧАТ ПАМЕТНИЦИ - ЖЕЛОНИ НА РОБСТВОТО И ЖЕСТОКОСТТА, НА НЕПРАВДАТА И УНИЖЕНИЯТА, НА СТРАХА И ПОДОЗРЕНИЕТО!?" Мисля, че всеки друг коментар е излишен!

187

Анонимен

преди 6 месеца

"""Този паметник няма нищо общо с българската история""" ---- Абе то и новите "паметници" дето шъ ги издигнем нема да имат нищо общо с българската история, но, така е при Колониите..., кланят се на каквото им заповяда Феодала!!!