200

Анонимен

преди 5 месеца

Искаме пълни осигуровки, нормирано работно време, спазване на обещанията и на кодекса на труда. Заплащането ако е по банков път, да се премахнат всякакви таксички. Задължителна обратна връзка след интервю за работа.Също да се въведе гъвкаво работно време ако съответната фирма е изключително далеч като локация и е редно ако офиса е много далеч, заплащането да е по-високо!

199

Анонимен

преди 5 месеца

Идеалния кандидат кадър е ненаетия - не се плащат заплати и осигуровки, но пък полученото сиви е вид доказателство, че ужким е нает. Разпространена врътка за получаване на субсидии и фондове по европейски програми. В Джобс бг е пълно с този тип обяви от измекярски фирми.

198

Анонимен

преди 5 месеца

Янис Варуфакис твърди, че бизнесът отдавна е завзет от американските монополи и Европа си отива. За каква липса на кадри ми говорите при всичките тези картели и злонамерен упадък на образованието, културата, здравеопазването, малкия бизнес и обществото като цяло?!? Тези въпроси се поставят пред Парламент и Управляващи преди, по време и след избори..

197

Анонимен

преди 5 месеца

Няма кадри, а отменят домашния офис. Трябва ми само компютър, интернет и ВПН, за да работя за всяка една компания по света, която може да плаща достойно за времето и труда ми. Да ходят да се жалват в телевизиите, но вече и децата не им вярват.

196

българина

преди 5 месеца

ако бизнеса иска да внесе по евтина ръка за да емигрират още българи тогава защо съществува, да ходи в други държави.... да му работят евтино, не да гони местните.... ами да инвестира в технологии

195

Анонимен

преди 5 месеца

Накрая ще останат Махмуд, Обонго, Мамаду, Хасан и другари да работят 3 дни на някоя сватба!

194

Анонимен

преди 5 месеца

Честните частници изгониха българите и сега ще внасят араби и индийци да подобрят кръвната група на останалото население.

193

Анонимен

преди 5 месеца

Прощавайте, но 2500 лв нето е моят екзистенциален минимум, като сметнем, че се вихрят спекула и инфлация. Фирма, която отказва да плаща този размер на заплащане да бъде закрита. Отивайки някъде на работа се изискват всевъзможни неща от некомпетентни ръководства, хората си съсипват буквално здравето за глуповетини и прищявки от безхаберни шефове.

192

Deutsch

преди 5 месеца

Ха ха ха, тоя офисен фикус на снимка как смята да вкарва "работната" ръка? Като ТИР с нелегални цигари? Що дават думата на такива.Кауза с кадрите в БГ-то отдавна е изтървана . Защо му е на младежа да учи - пише в Google и готово. Айде да внедряват по-бързо изкусвения интелект - от новото поколение неможе да се очаква кой знае колко.

191

Анонимен

преди 5 месеца

Вече стана доста скъпо да се ходи на работа, транспорта и времето за което един работещ би стигнал до офиса си е разход. Цените непрекъснато се покачват а заплатите са едни жалки подаяния. Време е част от професиите които се извършват с компютър да станат изцяло дистанционни. Все още има фирми с остаряло виждане и мислене.

190

само да кажа

преди 5 месеца

подвеждаща и дезинформационна статия нямаща нищо общо с реалността!!!почти всяка седмица се пускат такива паскХвили в този сайт...в сайта джобс бг 90% от обявите за работа са набирателни(фалшиви) едни и същи обяви се въртят да създават илюзита че много имало работа в софия от изкуствено върви потребление и кредитоподаването и ипотечните кредити където там продавали апартаментите като банички...тръгнете да търсите работа и ще видите реалността...един съвет ако не ви се налага не сменяйте работа

189

90те

преди 5 месеца

90те свършиха ама повечето родни бизнесмени тогава "проходиха" и мислят че могат да карат по старому. Същите тия изгониха народа в чужбина. Хора с по три езика и две висши за 100 марки на месец няма. Реплики към инженери като "на портала чакат още петима като тебе" не вървят. И вноса на хора на хора няма да помогне на БГ пишман бизнесмена.

188

Анонимен

преди 5 месеца

Реанимирайте техникумите и професионалните училища, ако трябва и с пансиони, като искате кадри или си ги обучавайте сами в краткосрочни и дългосрочни курсове, с практика! Толкова ли ви е трудно?

187

Анонимен

преди 5 месеца

Каквито квалификации, дипломи, опит и умения да имаш, нямаш ли препоръка или солидни връзки, е почти невъзможно да започнеш работа, така че стига сте се правили на вечните жертви, уважаеми експлоататори!

186

Офффф

преди 5 месеца

Бизнеса иска роби, ме кадри 😅

185

Анонимен

преди 5 месеца

Щом бизнеса е толкова разтревожен, защо масово хората се оплакват от фиктивни обяви за работа и интервюта, ако евентуално са поканени? Не е нормално в 21 Ви век да не ти пратят обратна връзка, живеем в ерата на технологиите! То бива мързел ама това на нищо не прилича.

184

Докер

преди 5 месеца

Тия БГ "бизнесмени" много, ама много кадри изгониха след приватизацията, а сега и от начинаещите нищо не става, ама нищо. Първо - персона трябва да го намериш, (иска, неиска, може, не може), второ - трябва да го обучиш и създадеш, мин. 3-4 год. и третото най важното е, да можеш да го опазиш. Максимума от БГ бизнеса туй нящо го не могат и затова всеки голмайстор си намира отбор по чужбината.

183

Samo minavam

преди 5 месеца

50 години, развъждаха съзнателно бабуини, но те не работят, а робите в Територията, свършиха. Голям майтап

182

Поро

преди 5 месеца

Аз не намирам смисъл да работя. Но много хора свикнаха да работят за минимум пари и зверска експлоатация и имаше излишък от работна ръка. Допреди 10-15 г ми казваха, като искаш увеличение на заплатат, махай се, 20 души чакат за твоето място. После работите почнаха да се променят, но малкото пари и експлоатацията изчезнаха. Преди 7-8 години офертата вече беше работа 15 дни в месеца по около 15 часа на ден, за 800-900 лв. Отказах я. Но 2-3 дена шефа ми звънеше и питаше айде кога ще почваш?

181

Не!

преди 5 месеца

Не е така! ЛИПСВАТ сектори за наличните кадри - това е правилно да се каже! Само с крадене НЕ СТАВА! От прослойка крадци на прехода капиталисти не става и капитализъм не се гради! И социализма и демокрацията ни са все недоносчета! Бизнеса и той такъв - какви кадри бленува?