35

Анонимен

преди 9 месеца

До 40 - Грамотне съм, просто страдам от тежка форма на дислексия и се опитвам, да я коиригирам, като се мъач д апиша без аутокоретрор. Освен тва, неграмотен ознчава човек, кйото не умее д апише и чте, а ти очевиндо ме разбираш, така, *** няма смилсъ д аспоринм.

34

Анонимен

преди 9 месеца

На шефс му беше голям кеф, да уволни 40 човека, като две микерете гонподшъгаха, че може да ползяат ИИ и да заместят всипки програмисти, дизайни и архитекти ... От управителния съвет го уволниха и предложиха на всички, да се върнат ... Без двете микерета.

33

Анонимен

преди 9 месеца

До 39, минусите са заради потресаващата ти неграмотност. А неграмотните нямате право на мнение!

32

Анонимен

преди 9 месеца

До Омряза - Нямам толмова досег с родния ИТ сектор, но в чужбина, особено в по-финансово ориентираните среди Финтек и Уеб 3 за крипто, не мисля, пемнякой вярва в Господ. Знам такива, които са уйкани, доста "дзен будисти", но 95% не вярват в нищо.

31

Анонимен

преди 9 месеца

До 35 - ИТ обяви в Джобса през 2013-а поне три пъти повече. Ама оосле се появиха други сайтове, Линкедин и разнинагенции вече имат контакти на повечето народ. От 6 години не съм започвал работа, която сам да съм открил в нета или нещо ткаова. Все ми предлагат.

30

Анонимен

преди 9 месеца

IT обяви в "джобса" преди 2 години - около 6000. IT обяви в "джобса" в момента - около 3000.

29

Анонимен

преди 9 месеца

До Анонимен 33, няма нужда да спорим с нищоставащи мрънкалници като теб. Нито е краят, нито скоро заплатите ще спрат да се увеличават. Стой и гледай. И без това друго не правиш :)

28

It персонал

преди 9 месеца

Ще живея на кисело мяко и тикви от гига маркета. Никакви ресторанти, даже кафе от автомат няма да взимам, нито баничка без ддс щото няма бележка. За уреди и мебели забравете за 5г а за ремонти за 10г.

27

Анонимен

преди 9 месеца

В ИТ сектора няма как да има свиване- расте непрестанно. Не един и два пъти съм писал, че взимам по-висока НЕТНА заплата от колегите си в Германия, но струвам тройно по-малко от тях. Ниски разходи за труд тук. Рай за всеки. Паралелно човек си намира 2-3 занимания като фрийланс и се изкарват много пари. Под много се има предвид наистина прилично- може да стигне и 100к на месец. ИТ секторът е ценен, защото е светъл. Всяка стотинка данък се плаща и шепа хора генерираме близо 15% от БВП.

26

Анонимен

преди 9 месеца

Много компетентен и интелигентен гост, направо е удоволствие да го слушам.

25

It персонал

преди 9 месеца

О аз спирам да харча, Асене дигай данъците, започни с ддс, не ми пука. аз данъци не плащам сега и ддс ще е малка сума. Край пращам икономиката по дяволите и бялата и черната и сивата!!!

24

Анонимен

преди 9 месеца

Тоз пак с неговите 10 % Смятай колко ,,добре платени са програмистите ни,, щом 15 % данък ги събаря . Защо думи като Ай Ти и технологични се използват в едно изречение ? Програмизма е писане на команди (нещо като мъжка секритарка със занаят ) а другото е поддръжка . Ама трябвали умения . А в кой занаят не трябват ??? АЙ Ти отдавна не е нещо технологично . Най обикновен занаят . На запад ще спат да ъпгрейдват софтуера и ще увиснат .

23

Омраза

преди 9 месеца

Всеки път като ми стане жал за българския народ и прочитам коментарите, за да си спомня колко справедлив е Господ и колко всички тук си заслужават съдбата! Комплексарите тук не ги е яд, че ги крадат всеки ден, че живеят мизерно, за да може политици, мафиоти и далавераджии да тънат в богатство! За тях това си е в реда на нещата. Най-много ги е яд, че хората, които са учили години наред и които бачкат денонощно (включително в събота и неделя) получавали съвсем заслужено повече от тях.

22

Анонимен

преди 9 месеца

До Гугутка Заспалова, ние мотика държим и си работим в градините. Ама вие пари никога няма да се научите да изкарвате :) За това сте толкова злобни :) Как живеете с тази омраза....не се чудя. Виждам ви. Сиви, нещастни, мрънкливи, бедни и болни :)

21

Анонимен

преди 9 месеца

А някой трябва и да плаща тлъстите кредити за луксозни имоти и скъпи коли.Щото инак идват ония с лепенките.

20

Наско ментата

преди 9 месеца

Имам казан за ракия и лозе ,правя си ракия и вино боли ме шпека за ИТ и подобни.Язе си гледам градинка ям си плодове и зеленчуци от нея ,а те мръвки на промоция в Кауфланд айде яжте си евтините мръвки и не дочаквайте пенсия за да има пари за мен ,нали само ИТ издържат държавата.

19

Българин

преди 9 месеца

До 17 и кво си купуваш с тия 12 бона

18

Джава дивелъпър

преди 9 месеца

ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!

17

Анонимен

преди 9 месеца

Бе, айде, бе, има архитекти и ПГС , на свободна практика ( не говорим за тия с надзори итн) вземат доста по над 25 000Е средно месечно. ( плаща се на кв.м. РЗП). Само допреди 2 години и аз бях част от тоя кошер, знам, кое, как, пък, че почти нищо не се декларира, ви е ясно. Ама старостта си каза своето.Та, малко, тоя, оня, нашия и кинти бол.

16

Анонимен

преди 9 месеца

ИТ спец у германия да кара кола като пенсионер у бг как ти се вижад - комби дизел и 15г.