86

Анонимен

преди 6 месеца

Съседът му говорел с кравата си... добре, а както е казал в германския съд Георги Димитров, навремето Карл Пети е говорел на немски само с конете си! Същото презрително отношение демонстрират тогава през трийсетте години медиите и пишат гадости за българите и България, но тогава не сме били денковци и габриелки и нашият герой не им мълчи, а ги прави луди в съда!

85

Анонимен

преди 6 месеца

В последните 30 години доста обикалях по света, но навсякъде, където имаше и немци, все ще се намерят разни уникални прoстаци между тях.

84

Анонимен

преди 6 месеца

Немецът сам си е избрал да живее на село с всичките му недостатъци, които изброява. Като не може да живее на село, да отиде да живее в някой град, в София например, но иска хем да му е безумно евтино, хем да няма от какво даде оплаква.

83

Анонимен

преди 6 месеца

Това ли е типичният германец с това ниво на елементарни разсъждения и интелект?! Боже опази каква тъъпотия! Толкова повърхностно и първосигнално! Защо ги пускат такива да излизат от германиите? Какво са направили с германците?! При това е източен германец, а навремето те бяха доста смислени хора... Сега се вижда, че дълбоко ни презират и се имат за нещо повече, гнусят се от нас и от мръсните ни крави и овце, които цапат като се движат, а в Италия миришат на дезодорант Бос.

82

Дедо Гацо

преди 6 месеца

До Баба Гошка То пък понеже градовете са алтернатива - панелени гета с отминала слава и скъпотия. Справка - цените във веригите, които ги има и тук и в Германия. За тарикатлъците, далаверите на дребно, спорта да прередиш някого за нещо са подробности от пейзажа! Така и не научихме, че вече 15 години сме граждани на ЕС и можем да избираме кой къде да живее и работи (или да си кара пенсията). Но да се натискаш по принуда... не е ОК!

81

Анонимен

преди 6 месеца

Не спомена и за онези крадливите от толерантност.

80

дедо Ташунко

преди 6 месеца

ПРЕДИ повече от 34 години и аз като Кнут направих същото, но в обратна посока. И нито един ден не ми е минавала през главата мисълта да се върна обратно в родината си.Това четиво е искрено и човешки написано. Всеки по пътя си. Кой как я нареди!Пожелавам на всеки човек да намери себе си и да живее добре. Само да няма войни, всичко останало се нарежда.

79

Баба Гошка

преди 6 месеца

стига сте плюли по България. Забил се е в девета глуха сред пущинаците, сред кравите, козите, овцете и акитата им. Какво друго да му се случи? Съседите му не искали да говорят с него. Ми и аз не искам да говоря с дойчовци, нищо, че общувам с туристи, пристигащи при нас от цял свят ежедневно. Дойчо е диагноза. Уж чел всичко, проучил всичко, но от Варна, директно отишъл в оаканото село на Райна си маййна. Нормално е да се случат такива неща. Съседа му си говорил с кравата, а с него не щял...

78

Анонимен

преди 6 месеца

Научил се е да казва веднъж седмично : "честита баня ,баджо" .

77

Христо Христов

преди 6 месеца

До 88 " Ако се бяха развили по друг начин нещата след ВСВ, без ирония можеше да сме 'Швейцария на Балканите"" - мхм. Но само ако 85те % гласуващи за ЕС да им дава МРЗ се бяха преродили в крави.

76

Анонимен

преди 6 месеца

до 84 то ние сме и единствената, където това и конете са единствения транспорт до някой села.

75

ГерманецО

преди 6 месеца

Даже твърде много е издържал, състезание по мазохизъм ли е било това?

74

Анонимен

преди 6 месеца

До КатяТова, мисля, трябва да е ясно на всеки. България е една страхотна от към природни дадености страна, но с "кофти материал". Ако се бяха развили по друг начин нещата след ВСВ, без ирония можеше да сме 'Швейцария на Балканите"

73

Марсел Попов

преди 6 месеца

Господин Гирдал добре е описал манталитета на Цъpвyлю , а и калта , овцeте , пpaceтатa .... ахахахахахха

72

Катя

преди 6 месеца

На вниманието на всички, които се затрудняват да извлекат причината да напусне България (задача за пети клас). Човекът ви казва, че проблема е в хората и манталитета, които отглеждат толерантност към духовна и материална нищета. На вас не ви прави впечатление или дори отричате, но обективно погледнато е така.

71

Анонимен

преди 6 месеца

Как така защо, не знаех че България е по-богата от Германия

70

Анонимен

преди 6 месеца

Срамота! Да го бяхте научили да вика Брррррр ареееее! И нямаше да има проблем с овцете

69

Анонимен

преди 6 месеца

Ей и сега в Германия ще му липсва някой да му подвиква Аре кара ве!

68

Анонимен

преди 6 месеца

Ето откъде идва израза "изпаднал германец".

67

Е?

преди 6 месеца

Стига глупости! И в Австрия горе в Алпите е пълно с крави ,лятото мирише не са трай!