50

Анонимен

преди 6 месеца

От 6 октомври цените на бенчмарковия газов хъб TTF в Холандия се повишиха рязко и се продават за около 51 долара за милион Btu(British thermal unit). Същото количество газ в хъба Хенри в Луизиана се продава за около 2,90 долара.

49

Анонимен

преди 6 месеца

Качеството на живот в Европа пада, индустриалната ѝ база ерозира, а изгледите за бъдещо подобрение не са много обещаващи. Днес Европа изостава буквално във всяка от напредналите индустрии, от софтуер и космос, до автомобили. От 50-те най-големи тех фирми само три се намират в Европа. Списъкът е доминиран най-вече от САЩ, с Китай на второ място. Чуждестранните инвестиции рязко спаднаха и към 2022 г. се изчисляваха със 100 милиарда долара по-малко, отколкото за САЩ.

48

Анонимен

преди 6 месеца

До 40Алоуу другари, а в Блатната ви родина как е? Поне вътрешни тоалетни имат ли вече///В 90% в домовете в бг села хората са на външни тоалетни и това ли ти е мерилото за благосъстояние.Като живееш в града с вътрешна тоалетна и едва свързваш двата края, кво самочувствие ти дава това, че имаш вътрешна тоалетна?

47

пък има поне още

преди 6 месеца

толкова харантутници пришълци и след като не ги гонете, впрегнете ги на къра: ЕС отчете: Има недостиг на 11 млн. работници

46

Анонимен

преди 6 месеца

Съвременно робство......

45

Анонимен

преди 6 месеца

В ЕС сега в най-критично положение е Германия. А най-критична в Германия е автомобилната индустрия. В Германия вече се подготват за рухването на Фолксваген, а след това и унищожението и изчезването на цялата останала автомобилна индустрия, основата на немската икономика - а какво ще правим тогава когато вече няма да произвеждаме автомобили, е, Мерцедес пак ще си прави скъпите луксозни автомобили, но останалите какво ще правят? Народен автомобил вече е 50 хиляди евро - това народна кола ли е? Икономиката на Германия е на ръба на пропастта.

44

Зозо

преди 6 месеца

Другарчета, хапченцата другарчета!!!! ЕС и САЩ правят 53% от световният БВП. Та така.

43

Един Българин

преди 6 месеца

За кои сектори ви липсват работници? У нас някакви местни тарикати свалиха мизата и викат "ми то работа няма , оправяй се както искаш". За България не трябват работници от никъде! Ние имаме достатъчно безработни, включително висшисти и способни хора, които не желаят да работят за жълти стотинки. Трябва да има недостиг за да слезнат от Бентли-тата и да дават нормални заплати.

42

Зозо

преди 6 месеца

Хахаааа другари, пак ли ще чакаме да падне "прогнилия запад", а? :))))))))))))))))))))) А "великият СССР" къде е другари??? Смешковци и клоуни сте.

41

бяхме

преди 6 месеца

Бяхме над 9 милиона. Сега сме над шест. ЕС ни изцеди земеделието, индустрията, населението. Първо те унищожават икономически, после засмукват безработните

40

Анонимен

преди 6 месеца

Кои са ЕС? Има ли икономика, промишлена мощ - всичко се разпада! Има ли армия - армия нула, армията на ЕС е американската армия. Морал имат ли - никакъв морал, извращения! Има ли собсвени ресурси и енергии да се развива - нищо, бедни като мишки, изцяло зависими! Кои са ЕС? На какви основи ЕС гради обществото си? Днешните извращения нямат нищо общо с това което учеше някога великата европейска култура и литература! Дори език нямат, европейските политици всички говорят на развален чужд за ЕС език. Как смятат да оцелеят в новия свят?

39

Анонимен

преди 6 месеца

Музиката спря да свири, а те още танцуват. Западният модел приключи, а те още се опитват да живеят по стария начин.

38

Зозо

преди 6 месеца

Алоуу другари, а в Блатната ви родина как е? Поне вътрешни тоалетни имат ли вече? Клоуни. Те вече повечето крепостни са със 100% дръпнати очи - индианци :)))))))))))))) 30% са мюсюлманите в Блатная. В ЕС са 8-9%

37

Анонимен

преди 6 месеца

Споко, за този недостиг от 11 млн. работници ЕС държавите ще пуснат поне 100 млн. тарамбуки, останалите 89 млн. ще са на издръжка на европейците.

36

Анонимен

преди 6 месеца

Хайде сега ЕС да отчете, колко хора в трудоспособна възраст и възможност си стоят вкъщи и живеят от помощи? Особено в западните страни? Или такива, които дори не разчитат на помощи, които са по-големи от заплата в България и се издържат от престъпна дейност? С тези фрапантни цифри целят само да си оправдаят мигранстката политика, която така и не разбраха, че е причината за по-голяма престъпност, повече език на омраза и по-голямо разделение между хората

35

Анонимен

преди 6 месеца

Мечтата на ЕС - да слезе от страшното газово пристрастяване на Русия - се сбъдна, но празнуващите европейската победа жители на "цъфтящата градина" не усетиха как се оказаха пристрастени към реалнате дрога на антидепресантите.

34

Анонимен

преди 6 месеца

Според руския президент Владимир Путин на заседанието с членовете на Обществената камара, "всички, които изоставиха нашето партньорство, нашите енергийни ресурси, сега страдат. Не сме доволни от това, но е факт". И добави: "Военно, те трябваше да победят Русия на бойното поле. Сега те пеят по различен начин, те говорят по различен начин."

33

Анонимен

преди 6 месеца

Според данни, публикувани от Полския институт по икономика (ПИИ), в 27-те страни от ЕС и Великобритания общата загуба поради проблеми с психичното здраве и широко разпространената депресия сред европейците вече надхвърля 4,2 процента от БВП, или 600 милиарда евро на година. Потреблението на антидепресанти в Европа бие рекорди и е най-високо за последните 20 години, а през последните години се е увеличило значително.

32

Доктор Сър Пичук

преди 6 месеца

Само в България поне 1 милион безработни като сметнем че у нас има 2 милиона пенсионери 2.3 милиона работещи в частния сектор и 500 хил. в държавния и 900 хил. деца до 18 години. Само у нас реалната безработица е 25-30% и по същото време има недостиг на работници. Е няма такъв цирк.

31

Анонимен

преди 6 месеца

Германия в момента е на път да загуби по-голямата част от индустриалната си база, най-вече в химикалите и колите, включително прехвалената си mittelstand(средна класа), преди всичко заради високите цени на енергията и намаляващата работна ръка.