14

И друг проблем

преди 7 месеца

Недостигат и неквалифицирани работници. Това също е огромен проблем. Златната ни земя ражда едни от най-вкусните плодове и зеленчуци, но няма кой да работи на село и внасяме безвкусни неща от чужбина, които тук ни продават на високи за нас цени. За висококвалифицираните изобщо не отварям дума - ако е търсен специалист, защо да стои тук на мизерна заплата и да се подиграват с него, след като на Запад може да живее много по-добре?

13

Анонимен

преди 7 месеца

Едно е липсата на квалифицирана работна ръка, второ е отношението на работодателите към работниците, а трето и четвърто е да се научат да дават нормални заплати!!!

12

Жиката

преди 7 месеца

Вече няма хора,има само работна сила.Капитализъм .

11

Анонимен

преди 7 месеца

Синът съм го назначил за "Оператор на порше" у фирмата, дъщерята съм я назначил за "Оператор на вибратор". Няма работници.

10

селянин

преди 7 месеца

да ви имам проблемите хи хи хи

9

Анонимен

преди 7 месеца

Липса на безплатна работна ръка за печалба. Бизнесандрешковците искат да има голяма безработица, за да командват пазара на труда. За населението е полезно да има избор на работа и лесна смяна на работата, ако бизнесандрешкото много му хлопа дъската и се гаври с работниците. Това е нормалното за икономиката и труда.

8

дъждовна вода

преди 7 месеца

Бизнесът от кого чака квалифицирана работна ръка? Времето на Тато приключи точно преди 34 г. С него приключи и безплатната социалистическа квалифицирана работна ръка. Няма такава наглост - хем да ползваш свободни високи цени за своята продукция, хем да се надяваш за безплатна социалистическа квалифицирана работна ръка.

7

треска ги тресе

преди 7 месеца

Глад за висококвалифицирана нископлатена работна ръка!Ама голям глад!!!

6

Име

преди 7 месеца

Ами обучете си бе маймуни!Влезте в гимназиите, предложете специализирани технически образования и програми, предложете добре платени фирмени обучения от нулата и стажове - или ще чакаме наготово отнякъде да капнат тия хораИзмет!

5

Така

преди 7 месеца

Те защото пък работодателите са цвете за мирисане.

4

Анонимен

преди 7 месеца

Техните семейства са включени като началници, трябва да ги направят работници, да не дават поршета на синовете, а машини, трактори, стругове, преси.

3

Анонимен

преди 7 месеца

И при контранастъплението на Зелята е същия проблем !

2

Христо Христов

преди 7 месеца

Проблемът се решава с добри заплати, но не твърде високи.

1

Анонимен

преди 7 месеца

Могат да назначат любовниците и джиповете