86

Анонимен

преди 8 месеца

Това е все едно да се каже, че гърците, българите, сърбите, албанците, румънците, хърватите са пришълци на балканите, когато 'балканците' вече са имали земя. Не че донякъде не е така:) и после да изфабрикуваш държава 'балкания' отпреди 4000 години, която всички тия народи уж са взели от местните 'балканци'.

85

Анонимен

преди 8 месеца

Ти не живееш ли на балканската земя? Това означава ли, че някога е имало или има държава Балкания?

84

Анонимен

преди 8 месеца

Евреите говорят същия език отпреди 3500 години и имат същата религия, Йерусалим им е столица и свещен град. Какъв език говорят 'местните палестинци' - арабски, не палестински. Каква религия изповядват? Уахабитски ислям, не юдаизъм. Откъде идват? От Йемен. Кой им е свещения град - Мека в Сауд. Арабия. Коя е била столицата на тази уж държава палестина, валутата им, царете им, езика, религията, въобще историята им?

83

Анонимен

преди 8 месеца

"Палестина като име за първи път се появява в 48г.пр.н.е, когато римляните завладяват Израел и присъединяват провинцията към империята." - Можеш ли да обясниш защо когато Фараонът гони юдеите, те минават през Червено море (което уж било разтворено от Мойсей), че защото в Библията пише, че Господ не искал евреите да минават през Палестинската земя? :))) Т.е. евреите са пришълци там, когато Палестинците вече си имат земя.

82

Анонимен

преди 8 месеца

"Хора, бъркате името на географски район Палестина с държава, каквато не е имало." - А географски регион Израел има ли? :))) АХахаххаха! Не просто е имало Палестина като държава, а дори е първата съществувала държава там. Семитите които са заварени там не се наричат "евреи", нито "израелтяни" или "израелци" и никога не са имали държава. За пръв път разбират какво означава държава, когато траките колонизират земите им.

81

Анонимен

преди 8 месеца

Палестина като име за първи път се появява в 48г.пр.н.е, когато римляните завладяват Израел и присъединяват провинцията към империята. Географско име! Не държава, не етнос, не население. Името се ползва до 8ми век като провинция на Византия, в която живеят евреи и византийски християни. След това арабите от Йемен завладяват земите и името изчезва до 1929г., просто е територия на халифата - арабския и османския. Даже и кръстоносците, владели района 200г., просто казват 'светите земи'.

80

Анонимен

преди 8 месеца

ти да видиш, от ООН, казали дума навъпреки на Израел и САЩ? как се местят 1,1 млн дуШИ Ю 24 часа, и тези 1,1 млн дупи ще помнят Израел с хубаво и няма да търсят отмъщение?

79

Анонимен

преди 8 месеца

Хора, бъркате името на географски район Палестина с държава, каквато не е имало. ООН искаха през 47' да се създаде Палестина, но Египет, Сирия и Йордания бързо разпарчетосаха проекта. Ние сме балканци, но няма държава Балкания, както няма Апениния, Иберия или Кавказ. Цялата територия на западна Сирия, целият Йордан, целият Израел и част от египетски Синай са географска Палестина. Просто част от населението си направи държави.

78

Анонимен

преди 8 месеца

"До Анонимен 78. Не знам каква история четете, но държава Палестина не е имало никога. А с намесването на траки в цялата работа приличаш на Северо Македонец." - Вярно ли не е имало? :))) Ти християнин ли си? Я прочети Библията. Там пише друго. :))) Цар Голиат от историята за Давид и Голиат, на кой е цар? Защо е "цар"? Нима е цар на нещо което според теб не е държава? Уааааууу!!! Ахахахаха! Вземи питай някой историк, но сериозен историк и да видим не е ли имало! Аман от хлапенца пишещи коментари!

77

123

преди 8 месеца

До Анонимен 78. Не знам каква история четете, но държава Палестина не е имало никога. А с намесването на траки в цялата работа приличаш на Северо Македонец.

76

123

преди 8 месеца

По целите на операциите се вижда кой какъв е. Целтаа на Хамас беше да избие или отвлече възможно най много цивилни. И тия дето сега ще ми кажат че не е така да прочетат арабските кометнари под всеки клип с насилие. Целта на армията на Израел е да освободи заложницине и за избие терористите от Хамас. Изреал предипреждава цивилните какво следв, Хамас предупредиха ли цивилните ?

75

Анонимен

преди 8 месеца

Когато е създаден Израел е нямало ислям. ТОЧКА!

74

Анонимен

преди 8 месеца

"А ми трябва да се види етнически какви са тези палестинци отде са се взели и да ходят там отдето са дошли." - Нищо не разбрах. Днешните палестинци са 98% сигурно семитска кръв, демек братовчеди на истинските евреи (а не на тези белите европейски евреи, потомци на хазарите, които нямат нищо общо с някогашното Царство Израел). Палестина е създадена от траки. Исорически е доказано. Археологически също. Около 1300 години по-късно там отиват евреите. И в Библията го пише даже, хем написана от евреи.

73

До 59

преди 8 месеца

А ми трябва да се види етнически какви са тези палестинци отде са се взели и да ходят там отдето са дошли.Такива проблеми има навсякъде просто запада се изпедеръсти и не му се водят войнининаче пак гимима Квебек в Канада Валиния в Белгия и тн.

72

Анонимен

преди 8 месеца

"Терористите създават проблем и на местните палестинци." - Правилно, израелците създават проблем на местните палестинци. Добре си го казал.

71

опетков

преди 8 месеца

До Анонимен Спокойно, и тогавашните не са били цвете. Прочети библията за успокоение. А кой е терорист си пролича преди дни. Както е казано в библията: "Око за око, зъб за зъб" или наша поговорка:" На зла круша, зъл прът". Как може да сте толкова невежи и про*сти, бе жалки анонимници?

70

Анонимен

преди 8 месеца

Държавата терорист Израел ще бъде унищожена.Сегашните евреи нямат нищо общо с библейските,сегашните са ционисти и сатанисти

69

Анонимен

преди 8 месеца

До76. Нормално е да ги местят . Терористите създават проблем и на местните палестинци. Как да се отсеят едните от другите. Всеки не всеки палестинец е против Израел. Много от тях са в общ социален живот.

68

Анонимен

преди 8 месеца

До74 . Израелтянка. Разбира ти главата. В Соца . Т. Живков не поддържаше никакви близки контакти с Израел. А точно обратно всяка терористична групировка бе на богата ясла на НРБ. Студентите бяха вечни , накрая им даваха и държавна служба. Имаха си по една официална жена. Другите на подаръци от Кореком. Винаги със западна валута в джоба. Но външно показваха , че не обичат Запада.

67

Затова

преди 8 месеца

Те са си вкъщи, защо да се местят? - За да се върнат еврейските ЗАЛОЖНИЦИ в къщите си и терористите от Хамас да бъдат предадени на правосъдието. Ако могат да върнат заложниците и да предадат терористите на съд, няма проблем да си останат вкъщи. Това е проблемът.