24

Анонимен

преди 7 месеца

хаха колко зле трябва да е човек да изкара двойка по литература... тва хора ли са или репи?

23

Учете история

преди 7 месеца

"Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!"(Захари Стоянов, в. Знаме, г. I, Букурещ, 4 април 1885 г., бр. 13, с. 51)

22

Учете история

преди 7 месеца

А между там минаха се 10 години и днес всекий разумен българин, всеки патриот, който милее за бълг. Независимост и народност, като гледа какво вършат в България и навън руссите, иде да даде право на немците и ингилизите, да признае, че техните уверения са биле и прави и уместни... Едно време турците душаха бълг. Свобода и народност, днес същото дело искат да вършат нашите братя освободители. Едно време всяко зло за българете идеше от Ц-град, днес иде от Петербург..."(Стефан Стамболов, Дневник, 6 декември 1886 г., /71, 106-108/)

21

Как му викаха на

преди 7 месеца

това - функционално неграмотни! Разходете се малко по коментарите и прочетете в статията след това за какво става въпрос и да установите огромните разминавания между съдържанията на статията и коментарите!

20

Учете история

преди 7 месеца

"(...) Обаче Русия какво направи? Тя употреби всички средства само и само да попречи на народний идеал Съединението. Не искаме да упоменаваме тука за всички интриги и подлости, които се вършеха против интересите на нашето Отечество." (Стефан Стамболов, в. Свобода, бр. 7, 19.XI.1886 г.)

19

Анонимен

преди 7 месеца

Не е възможно това да е вярно в долината на умно-красиво-стройно-интелигентно-облоглавите българи! Как така бе, как??! Това е долна пропаганда на турските служби!

18

Учете история

преди 7 месеца

"Длъжност свята към милото ни Отечество налага ни да открием простодушному народу какво нещо е тая Русия и нейното мъчителско монголско правителство, и какви вечни мъки ги чакат, ако са тия излъжат и идат да влязат в нейните железни нокти. Но преди да дойдем на този предмет, нужда е да покажем вкратце нашим братям какви неприятелски сношения е имала още от стари времена с наши праотци и как тя сякога старала да ги завладей, какви же злини им нанесла досега за награда и що са тия кръстили и първите начала образования й дали."(Георги Раковски

17

Учете история

преди 7 месеца

"Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския."(Захари Стоянов, из предисловието към брошурата на Г.С. Раковски "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите", 1886 г.)

16

Ну Заяц

преди 7 месеца

Ну Погоди!

15

Учете история

преди 7 месеца

"Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии." (Христо Ботев, в. Знаме, г. I, Букурещ, 4 април 1875 г., бр. 13, с. 51)

14

Анонимен

преди 7 месеца

До 10. Какво по- точно е виновен Денков? То и Господ да слезе, вече бе може да накара масата лигльовци да учат. Образоваността не е ценност, масово растат в чалгарски семейства, в които и родителите са точно толкова невежи. И висшистите сред тях също. Вижте например "журналистическата" продукция и коментарите в сайтовете. Вопиюща неграмотност се шири.

13

България казва

преди 7 месеца

Слава на православна Украйна, която се изправи срещу азиатските орди на Путин и другарите му сатанисти, опитващи се да превземат целия свят

12

Анонимен

преди 7 месеца

Ама мола ви са, нека да учим украинска мова, и тогава оценките ще скочат моменталически. То Ботев е бил учител в Украйна, ама не е знаел, че е украйна, мислел си е, че е в Русия. Даже там имаше училище на негово име. Сигурно вече го няма, че е вражеско.

11

Анонимен

преди 7 месеца

Жална България! Матурите са фасулски и пак са непосилни за толкова много "зрелостници".

10

Честита Промяна!

преди 7 месеца

Денкоглу оправи образованието, сега се е захванал с цялата държава!

9

до 2

преди 7 месеца

До Анонимен няма и нужда,всичко им осигурено,тати носи,мама меси,чичо ще ги назначи във фирмата си,дето те няма и да знаят как се казва,нито ще стъпят там,но с космическа заплата(за справка погледни съседната статия за заплатите),раждат се милионери и преди да тръгнат на училище вече са милиардерчета,за какво да учат,шапка на тояга,здравей живот,това важи,не само за младите,но и за всички българи без изключение

8

Анонимен

преди 7 месеца

70% двойки е равно на 70% тотални *** !! Това е бъдещето на тая разтурена Територия ръководена от Банкя ЕООД и Сараите.

7

Анонимен

преди 7 месеца

И двойката е оценка.

6

на същия

преди 7 месеца

изпит както предния . Имали са 2 , защото не са знаели . Сега имат 2 . Нормално . Като не учат . И на денкооу една 2 .

5

Гошо овчара

преди 7 месеца

Овцете лесно се управляват.Чалга и дрога и сами си пасат.