265

Пишман академик

преди 9 месеца

Този академик да прочете първо какво са мислили за Русия Левски,Ботев, Вазов, Раковски ,а и много други известни българи очевидци и после да се разжалва...Понеже той се гаври с тяхната памет

264

03.03.1918 , а не 78

преди 9 месеца

Подписването на Санстефанския договор на 03.03.1878 г. не е нито началото, нито пък края на вековната борба на българите за освобождение. Пътят на българите към истинската свобода, суверенитет и национално обединение се оказва много дълъг. Накрая тази борба ще приключи за епохата на Руската империя на 03.03.1918 г. в Брест-Литовск, когато победената от Българската армия по суша, въздух и вода на фронтовете на Балканите, вкл. в Добруджа и Македония Русия капитулира пред България и нашите съюзници

263

Анонимен

преди 9 месеца

Русия винаги е работила против интереса на България! По същия начин 45-те години окупация от СССР пренаписа историята и проми мозъците на голяма част от българския народ. Проблема на държавата ни е, че не се прие закон за лустрацията, а чакаме комунистическите... да изчезнат по естествен път.

262

Вазов

преди 9 месеца

О, руси, о, братя славянски,защо сте вий тука? Защо стедошле на полята балканскинемили, неканени гости?

261

Анонимен

преди 9 месеца

ВИЖТЕ ИМ РОДОСЛОВНОТО ДЪРВО НА ТЕЗИ ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ! СМЕЕМ СЕ НА МАКЕДОНЦИТЕ! ПРОМИТИ МОЗЪЦИ СМЕ!НЯМА ЛИ ЕДИН ИСТОРИК БЪЛГАРИН ДА ИЗЛЕЗЕ И ДА КАЖЕ И ПОКАЖЕ ЛЪЖИТЕ НА МОСКОВСКО КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ПИШМАН ИСТОРИЦИ! ВАЗОВ СЕ ОБРЪЩА В ГРОБА ОТ СРАМ ЗА НАНЕСЕНАТА ЗАПАЗА НА БЪЛГАРСКОТО СЪЗНАНИЕ!КАК САМО ГИ КЪЛНИ ПРЕДИ ДА УМРЕ

260

Ботев

преди 9 месеца

Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии.

259

Раковски

преди 9 месеца

Руското правителство, кое досега лъстеше нашите добродушни българи със сякакви лукави и лъжовни обещания, днес вече открива булото си и явно показва убийствената и злобната си политика към тях. То е наумило и труди се с всичките лукави и безчестни средства да разори и опустоши милото ни Отечество България и да уникакви нашата народност, самото нам скъпоценно и свято наследие!

258

за Русия сме колония

преди 9 месеца

Чл. 10 договора в Сан Стефано въвежда екстериториално право на турските войски през българска територия. Русия отстъпва на победената Османска империя право да прокарва свои войски през българска територия! Това е много неудобен факт за всички русофили, който те премълчават винаги, особено на всеки 3 март. Този чл. 10 е умишлено вкаран в текста от ген. Н. Игнатиев, който чрез него създава условия за удължаване за неопределено време на руската окупация на България. ....

257

Истината

преди 9 месеца

Ако султана не беше отказал на молбата на Стамболов отново да окупира България след освобождението какво щяха да пишат тези "историци"???

256

Скъпи деца,

преди 9 месеца

Никой няма да ви каже истината, тъй като вашите родители, вашите баби и дядовци са били заблуждавани 45 години. Русия през 1878 година прави опит да пороби България. Благодарение на Турция и Европа сме останали свободни. Но от 1944 до 1989 година сме били под руско робство. Това е истината.

255

За русия сме роби

преди 9 месеца

НИТО ЕДИ БЪЛГАРИН не е поканен от Русия при подписването на договора край Сан Стефано! Въпреки хилядите ни жертви (цивилни и военни), българите не сме признати за съвоюващи. По същия начин ще постъпи и СССР след края на Втората световна война през 1947 г. на мирната конференция в Париж.

254

Историк

преди 9 месеца

До НА 3 МАРТ 1878 г. Нито на 3 март се е случило нещо такова, нито Турция е съществувала тогава.

253

Факт

преди 9 месеца

45 години българска диктатура се отразиха по зле от петвековна османска диктатура,три милиона вече ги няма,а и няма да ги има...Факт

252

черниа

преди 9 месеца

Който не служи на Русия, ще бъде унищожен. Това са днешните реалности. И ко някой не го разбира, сам си е виновен!

251

Левски

преди 9 месеца

Който ни освободи, той ще да ни и зароби-ЛевскиА какво е казал Ботев за Русия да проучат изаурите...А стига с тези "патриоти"

250

Анонимен

преди 9 месеца

"Трети март е раждането на нашата съвременна държава" - не, не е. Нашата съвременна съединена държава е родена на 6-ти септември 1885г. против волята на бащицата император.

249

Анонимен

преди 9 месеца

Всичкото професор изброено в комитета е комунистически продукт. Не можем да очакваме от червената номенклатура да иска нещо друго освен благовеене пред "братушките", което ясно очертава характера на датата "3-ти март" - харесват я русофили, а 24-ти май прославя нашата, Българица - написана по искане на Българския цар, за Българския народ!

248

10 ноември

преди 9 месеца

Национален празник! Точка!

247

Историк

преди 9 месеца

До Анонимен 248 Присмял се хърбел на Щърбел. СССР бомбардира "други населени места" в България ТОЧНО през ВСВ. Също през ВСВ руска Щ-213 подводница потопява кораба "Струма". Загиват 768 българи, оцелял е само един.

246

наблюдател

преди 9 месеца

Ясно е,че 3 март се използува за политически цели.Тия които убиха православния император Николай втори сега искат да стоим наведени пред тях.