97

Анонимен

преди 9 месеца

Прав си, да й викаме христова империя, защото идеята за империя управляваща целият свят иде от Евсевий, учителят на Константин велики.

96

Анонимен

преди 9 месеца

До Анонимен, Стига с тази измислена "Римска империя"! Та самата Италия е създадена някъде през 18 век, преди това са били отделни дребни феодални владения на тази територия, даже в Сицилия са били араби в миналото. И в цяла Европа, са преобладавали феодалните владения, държавите са били много малко до 14-15 век, па камо ли "империя".

95

Анонимен

преди 9 месеца

Феновете ще съборят и тая купчина камъни. Оле оле .

94

Анонимен

преди 9 месеца

Обаче си личи коя пета колона драска антибългарски по време на такив чествания. Българите не е трябвало да са чак толкова благородни и да ги оставят да живуркат на наша територия, а е трябвало да ги изгонят заедно с шведите, които те са докарали тук преди 600 години и са направили много лошо на цяла Европа.

93

Анонимен

преди 9 месеца

До 95...Руските сили и опълченци не са подготвени за решителен бой.Те са били само охраняващи прохода.Никой не е очаквал атака на Сюлейман през Шипка.Така че за сериозна подготовка с топове никой не говори.Плановете са били да издържат малобройна армия.И то за ден , два.

92

Red Revolutionary

преди 9 месеца

За сините фашизирани "демократи" вече Шипченската епопея не се отбелязва, както и трети март вече не техен празник!

91

Анонимен

преди 9 месеца

До Анонимен 97. А преди 500 години варварскиорди са отнели изконната земя на Източната римска империя.

90

Анонимен

преди 9 месеца

На тази дата Руския окупатор заедно с Български сепаратисти е водил битка срещу законната власт!!

89

Анонимен

преди 9 месеца

До 95....Руските батареи замлъкват още втория ден умнико.Тогава идва решителния момент.Белязан с героизма на опълченците.Чиито оръжие е било камъни и дървета.Какви батареи те преследват

88

Анонимен

преди 9 месеца

До Анонимен 93. Въшки е изненадата. Опълчението не е имало батареи бе историко. И шипченските боеве са се водили от 9 до 26 август и от 5 до 17 септември. Да не мислиш че постоянно едни и същи войски са водили тия боеве ?

87

Анонимен

преди 9 месеца

До разградски турчин. Нали си имаш родина бе бегай натам и нема геноцид щом не се смяташ за български гражданин

86

Анонимен

преди 9 месеца

До 89....Всъщност никой не коментира турските планове Това е забранена тема след руската окупация.А те , плановете са били много добре обмислени от военна гледна точка ...Осман Паша се окопава в Плевен и не позволява на основните руски сили да се разгърнат.Принуждавакки ги да си оголят гърба.В Добруджа е имало 60 хилядна турска армия чакаща знак.А знака е идващия от юг Сюлейман Паша.Който последователно надхитрява руснаците и почти пробива Стара планина.Но изненадата тук е....българското опълчен

85

разградски турчин

преди 9 месеца

146 Г ГЕНОЦИД НАД ТУРСКИЯ НАРОД !!!!!

84

Анонимен

преди 9 месеца

До Анонимен 89. А къде се празнува и кой е геноцидния ?

83

Анонимен

преди 9 месеца

До 89...Пропусна да отбележиш, че Осман Паша се предава преди това.Виждайки поражението на Сюлейман Паша под Шипка.Иначе твоят победоносен руски генерал щеше да си остане на Шипка.До като не му свършат провизиите.И не се предаде.

82

Анонимен

преди 9 месеца

До Анонимен 88. Твоите номера не минават бе. Всеки може да чете.

81

Анонимен

преди 9 месеца

НИКЪДЕ ПО СВЕТА СЕ ПРАЗНУВА ГЕНОЦИД НАД ДРУГ НАРОД !!!!!

80

Анонимен

преди 9 месеца

До Анонимен 88. Не сме. Особено с твоите глупости. 100 човека са около 7-8 хиляди.

79

Анонимен

преди 9 месеца

В Плевен, Разград-Шумен-Добрич са разположени големи турски части, но Руската армия завзема стратегически старата Българска столица, Столетов с марш на скок стига до Харманли, но не може да се противопостави при Стара Загора на голямата армия на Сюлейман. Неговият преден отряд обърква турските планове. На тях им е било достатъчно да блокират Стара Планина. Столетов защитава геройски Шипка, а Скобелев по Коледа смазва турската армия при Шейново. Те печелят войната.

78

Анонимен

преди 9 месеца

Противникът е обърнат в бягство още при пристигналите сто човека руски сили.Нали не сте толкова наивни , че да вярвате на руската пропаганда.Че сто човека с пушки ще обърнат в бягство армия с топове турски аскер .Които са били поне 10 хиляди Това е смелата контраатака на опълченците.