409

До 432

преди 9 месеца

Изобщо не си наясно как печели капиталиста. Най-грубо има някакви разходи има и приходи, които би трябвало да са повече от разходите, заради труда вложен от работниците. Колкото по-малко плаща на работниците, толкова повече би трябвало приходите да надвишават разходите, но реалността е малко по-различна и дебеловратите бизнесмени малко по малко започват да осъзнават, че 34 години режат клона, на който седят с тези мизерни заплати

408

Анонимен

преди 9 месеца

До Анонимен 346 Те изобщо не се усещат, че 5-10000лв при нашите данъци е заплата над тази за топ платените им специалности в Испания примерно. Там 2400 евро взима софтуерен архитект. В Германия след данъците е същото. Няма как чужденците да ни плащат за нещо повече, отколкото ако си наемат работници в офис в собствената страна. Да, случва се, но трябва да имаш умения, които при тях няма. Не става с едно виШУ и да не можеш да си напишеш името. Хора, Гугъл в Ирландия плащат по 4-5000 евро нето!

407

Анонимен

преди 9 месеца

До Христо Я кажи как ще изкараш 300 000 паунда като психолог на свободна практика, че ми е интересно. 21 работни дни месечно средно по 8 часа= 168 часа, 2016 годишно при 0 отпуски. Плътно да работиш, ще ти трябва тарифа около 150 паунда на час, което е 10-15 пъти минималната им часова ставка и 100% заетост. Сигурен ли си, че може да изкараш такива пари? След данъци при това ще взимаш 150 000. Защо дрънкате пълни глупости? 150 на час е тарифа за топ адвокати и лекари, топ инженери.

406

Анонимен

преди 9 месеца

От дебеловрат демократ не се става капиталист, понеже дебеловратия знае само да краде и рекетира. При социализма дебеловратите не вирееха, защото трябваше да се трудят. Как може изведнъж върл демократ, престъпник до 1989 г., да стане след 1989 г. изведнъж върл капиталист?

405

Анонимен

преди 9 месеца

До До 367 Не си разбрал простата истина за заплатите и това как печелят богатите. Не се печели от това да прибират от теб 10000, а ти да получаваш 2000. Първо прибраните 10000 имат разходи и работодателят ти плаща реално с данъците 3065лв, т.е. 1/3 от парите. Второ има разходи- наем на офис, ток, заплати на други(счетоводство и т.н.). Може да има и стойност на материали или стока, но да приемем, че му правиш 10000 горница. На него остават 1000-2000лв, но прави 10-20000, щото прибира от 10 работн

404

Анонимен

преди 9 месеца

Единствеоно Иновативно, което измислиха след 1989г. комунистите на територията на България е чалгата! И сега тия младите, какво могат да работят друго, освен чалга?

403

Анонимен

преди 9 месеца

Първото нещо е: От комунист не се става капиталист, понеже комуниста, не е учил в теорията как се прави Комунизъм, че Капиталист се става с Труд и Иновативна Интелигентна Мисъл. Как може изведнъж върл Комунист до 1989г. да стане след 1989г. изведнъж Върл Капиталист?

402

Анонимен

преди 9 месеца

Повече са безработните сред младите, но и защо да работят? Те са свикнали да берат и да живеят на социални.

401

33 г, с вишу, безраб

преди 9 месеца

'който не бачкоти няма да яде', е казал робовладелеца на вмирисаните немислещи бачкери вършещи неговия труд за заплата, свършили нищо стойностно в живота си, затова вечно друг им е виновен и вечно чакат друг да ги оправи. за тях са измислени държавата, данъците и трудът, за никой друг :))))

400

Анонимен

преди 9 месеца

Държавата е гнила. Младите все някак ще си изживеят живота. Колкото по-малко етнически българи,толкова по-добре. Българите са прогнил етнос, не могат да се търпят един друг, мразят се.

399

Анонимен

преди 9 месеца

Бате, аз не искам твойте магистрали! Пътят ми отдавна вече е стеснен! По-добре със Господ, тръгнал по сандали, нежели с управник, трижди помрачен... (От стихозбирката "Бакърена паничка")

398

Анонимен

преди 9 месеца

Бате, ти духа ми няма да пречупиш. Аз ще оцелея! Даже и след теб! Вяра не продавам. Няма да ме купиш - теб да величая, пазача на Бай Тошо.

397

Анонимен

преди 9 месеца

Бате, власт да нямаш, казваш, че в страшно! С власт ли на земята ти си се родил? Нямаш го съцето, за народа дашно... И за бедни щедър нивга не си бил.

396

33 г, с вишу, безраб

преди 9 месеца

'който не бачкоти няма да яде', е казал робовляделеца на вмирисаните немислещи бачкери вършещи неговия труд за заплата, свършили нищо стойностно в живота си, затова вечно друг им е виновен :))))

395

Анонимен

преди 9 месеца

Бате, що не мислиш, че ще срещнеш Бога? Не сега, но после... в Страшния му Съд. И за твойте ленти колко некролога тебе ще осъдят, че си с кривнал път?

394

Анонимен

преди 9 месеца

Бате, нива нямам.Не садя картофи. Тока пак ми вдигаш като кожодер. Пуснеш два-три лавфа, реднеш две-три строфи. После се усмихнеш, че си премиер.

393

Анонимен

преди 9 месеца

До ъц Ще работи но какво. Търсат само за органи или за робска работа без пари.

392

Анонимен

преди 9 месеца

Бате, аз не искам господар с шегички, нито на каишка да му бъда пес... Ако мъдро мислиш - помисли за всички. Аз съм безработен. Нямам мерцедес.

391

до анонимен

преди 9 месеца

"""""Не ми хвали времето на правешкия, хич недей."""" ------- А, ти кое време ще "похвалиш"??? Кой период от "Прехода"???

390

Анонимен

преди 9 месеца

Бате, аз не искам твоите магистрали! В къщи от асфалта никой не яде! Всичките край тебе - до един преяли, а на мен от гладно пада ми перде....