31

Анонимен

преди 9 месеца

Поредния сборен пункт на русофили. Със щедрото седействие на Кремъл

30

карачанаков

преди 9 месеца

Аве що го няма руското знаме или русофилите да бранят *** забравиха за Шипка. И понеже гледах тази сутрин едни кадри от Нигер се питам какво общо имат превратаджиите там и нашите от *** че се увиват или веят едни и същи знамена бяло,синьо ,червено които не са нито на Нигер,нито на България.

29

За ЕС и НАТО

преди 9 месеца

Този руски паметник трябва да бъде премахнат! Всички паметници е чест на империята на злото Русия трябва да бъдат заличени!

28

Анонимен

преди 9 месеца

Днес.бг - сайтът, посрещнал 3-ти Март през 2023, публикувйаки първа новина за празника в 8:30 сутринта, озаглавена "Иво Индждев: 3-ти Март е една измама". Помним! Няма да забравим!

27

Гошо...Тъпото

преди 9 месеца

Поклон пред подвига на героичните защитници на Шипка,вечна слава на героите! Бог да прости загиналите в боевете руснаци,българи и турски войничета.

26

Истина е, но е

преди 9 месеца

вече е политически некоректно.

25

Анонимен

преди 9 месеца

Който не се а качвал като дете на върха няма как да усети.

24

Бонго Бонго

преди 9 месеца

Тогава защо ни разделят?

23

Анонимен

преди 9 месеца

Ако се бяха появили австрийци, французи или каквото и да е да прогонят турците, нашите предци нямаше да ги върнат и да им викат" Не, искаме руснаците или ще си стоим така!" Но други не са изявили желание, нямам представа защо. И пак добре, че ни се разминава съдбата на арменците....

22

Достойни

преди 9 месеца

са били българите опълченци, както и русите, финландците, румънците. Един от тях е моят прадядо, бил се е на Шипка. Дълбок поклон пред героите на България!

21

До 6

преди 9 месеца

Британската империя е била основен кредитор на османската която е била в дългове до ушите. Нали знаеш - обедняването на длъжника е проблем на кредитора. При задаващите се загуби на богати земи, как се е очаквало да си плащат кредитите? Това им е било на банкерите от Сити и лордовете акционери, че и на Дизраели премиера мотива да подкрепят Турция. И понеже единственото по- лошо от това дали враг на англичаните е да си им приятел(Бисмарк) ,накрая си удържали и комисионната - Кипър става британски.

20

Анонимен

преди 9 месеца

Ами нищо не сте написали за новият ни голям брат(началник),та колко американци и колко западноевропейци са загинали редом с българите докато бранят проходите...

19

das

преди 9 месеца

Русия по времето на 1877 и Русия по времето на 1945 година . Къде е проблема.

18

Анонимен

преди 9 месеца

До 16. И много прозорливи българи са били против Съединението. Прочети Симеон Радев и виж как е реагирал Стамболов. Спасяват ни две неща - героизма на българския войник на Сливница, и манията на крал Милан че е велик пълководец та сръбското командване прави маса глупости.

17

Анонимен

преди 9 месеца

36-и Орловски, 35-и Брянски полк и пет дружини на Българското опълчение. Всичките силно изтощени от битките при Стара Загора преди това. И един факт- именно клането и грабежа над населението на Стара Загора ( диваците са си диваци, няма как да пропуснат да се проявят) , дава време на нашите да се установят и да подготвят някаква отбрана. Ако турските офицери бяха турили ред в ордата си и бяха преследвали неотклонно нашите, най- вероятно са щели да преминат.

16

Анонимен

преди 9 месеца

На Шипка са се били българи и украинци. 2018 г бях в Киев , много красив град с хубави хора , добродушни, отзивчиви .

15

Българин

преди 9 месеца

До До 13/14 "Не само Русия, а повечето велики сили са били против Съединението" Ама как така? Абе нали Русия "ни мислела доброто" бе? Как може да е СРЕЩУ Съединението?

14

Лекар

преди 9 месеца

Като гледам какво става след това, бадева си заминаха хората

13

До 13

преди 9 месеца

Не само Русия, а повечето велики сили са били против Съединението, защото не са искали нова война на Балканите. Да, България е издържала руската войска така, както всяка чужда армия по време на война. По същия начин гърците и сърбите са издържали нас по време на ПСВ, ВСВ. След края на войните пък ние сме издържали съюзническите сили у нас.

12

Бонго Бонго

преди 9 месеца

Защо воювахме със Сърбия ???Каква е причината?Защо включително и Русия беше против Съединението???? Защо? Как сме платили на руският цар????500 хилядна армия за чужда война. 500 хиляди доброволци ли????Нямаха ли излаз в Ростов на Дон към Ч море???