55

абе да питам

преди 9 месеца

на протеста присъстваха ли от системата ни убива , идваме , изправи се , боец , и подобни врякащи ?

54

Анонимен

преди 9 месеца

Всичко отдавна е измислено. Вижте законите в Тексас за алкохол и шофиране, на хванатите с алкохол се монтират и джаджи да духат периодично. В Австрия редовно са в панделата за нарушения, или плащаш или лежиш, няма лабаво. Тук е анархия.

53

Анонимен

преди 9 месеца

Тъжно е много! Но нека си научим децата, че правилата на пътя и за водачите и за пешеходците ги има с причина. Да си шофьор е голяма отговорност, не е готино да се правиш на мутра и да се качваш в колата на 2 големи, да гърми чалга и да се върти спанак вътре. Ако всички ги спазваме нещата ще се подобрят.

52

Случай

преди 9 месеца

Пиян шофьор също предизвикал катастрофа, при която загинал един човек. Шофьорът се движил през нощта по селски път с 1,23 алкохол в кръвта и засякъл пешеходец, който също пиян и искал да пресече пътя. Тъй като видимостта била ограничена поради метеорологичните условия, шофьорът трябвало да коригира скоростта си, но карал двойно по-бързо. Въпреки съпричастността на пешеходеца, в случая е налице убийство по груба непредпазливост, тъй кото водача е употребил алкохол и е карал с превишена скорост.

51

Анонимен

преди 9 месеца

Преди години сгазиха мой роднина, почина. Съдията даде 1500 лева глоба на убиеца.

50

Факт

преди 9 месеца

Имаше фатален инцидент между шофьор на кола и велосипедист в Германия. Водач е управлявал с автомобила си по път с предимство, докато водачът на електровелосипед спрял на знак Стоп в странична улица. Малко преди водачът да стигне до кръстовището, е-велосипедът е изскочил напред, така че шофьорът не можал пда спре и да ударил велосипедиста, който е починал малко, поради тежки наранявания на главата. Обаче шофьорът на автомобила е превишил с 30 км/ч скоростта си и е осъден за непредумишлено убийс

49

До 5 г. Затвор!

преди 9 месеца

В случай на автомобилна катастрофа, довела до смърт, наказанието също зависи от миналото на извършителя и обстоятелствата около произшествието: Водачът на произшествието има ли криминално досие и често ли е бил забелязван в нарушения на пътя? И защо е имало небрежност? Няколко примера трябва да покажат колко различни могат да бъдат присъдите по отношение на наказанието в случай на злополука със смърт:

48

До 31

преди 9 месеца

До 90 км/ч е позволената скорост в старите и неремонтирани участъци.

47

Анонимен

преди 9 месеца

Когато пишете нещо, влагайте поне малко логика! Няма как да се слага под общ знаменател събитие кое се е случило при различни обстоятелства и причини... Всеки знае, че алкохолиците и наркомани не разсъждават като нормален, трезв човек защото мозъка им е под въздействието на тези опиати... Е как ще искаш от пиян да не шофира след като той реално не знае какво прави? Освен това всеки човек допуска грешки, дори когато не шофира... Изобщо тази материя е твърде сложна за да се коментира от лузъри.

46

Г557дт

преди 9 месеца

Убийствата по непредпазливост са особено често срещани в пътния трафик. Ако шофьорът е нарушил правило за движение, например е пренебрегнал предимството или е преминал през червен светофар, не може да се изключи автомобилна катастрофа. Ако човек бъде убит в процеса, това обикновено е случай на убийство по непредпазливост на пътя.

45

Анонимен

преди 9 месеца

В Румъния имаше такъв бизнес. В малките часове изкарват коза или крава да ги блъснеш , за да те изнудват после. Имало и такива деца, правят се на блъснати на светофар, за да им платиш. Родителят чака в храстите.

44

Анонимен

преди 9 месеца

Имах един приятел охранител, вечно нашмъркан, като му мине действието на кристалите почва да става раздразнителен по пътищата, а отде има кола Мазда, не съм го питал и не искам да знам подробности :)))

43

Анонимен

преди 9 месеца

Истината е, че понякога просто човек е на грешното място в грешния момент. Веднъж карах в ограничение по път в индустриална зона, от едната страна беше по- високо и с храсти и една жена буквално скочи от там на платното. Буквално изглеждаше все едно пада на пътя от небето.Нямаше пешеходна. Като по чудо успях да реагирам бързо и спрях, но можеше да е зле. Ако всеки кара с грижа и пресича правилно може би няма да е толкова зле.

42

Анонимен

преди 9 месеца

Господа съдии и прокурори, тези майки и бащи са както на всички нас останалите сякаш са нашите родители вие бихте ли си затворили очите ако видите те да плачат така ,да не знаят ден месец ,година техния живот да е спрял. Ако за вас парите са живот жалко значи сте загубили всичко човешко. Но една майчина сълза няма да откупи вашето решение но цял живот вие ще носите хомота на решенията си .

41

Наказетелно дело

преди 9 месеца

Има разлика между небрежност и умисъл. Съответно действието по непредпазливост също трябва да се разграничава от действието умишлено. Защото едното обикновено изключва другото. В наказателното право умисълът означава, че извършителят е наясно с деянието и неговите последици т.е. също знае, че деянието със сигурност може да има наказателни последици.

40

Зокон и ред

преди 9 месеца

В движението по пътищата има проста небрежност, ако не се внимава. Такъв може да бъде случаят например, ако друга кола или стълб е бил пренебрегнат и блъснат при излизане от паркомясто. Груба небрежност има, когато шофьор седне зад волана на колата си пиян, например. Ако той предизвика инцидент, при който човек е смъртоносно ранен от небезопасното си шофиране поради алкохолно опиянение, това се счита за убийство по груба небрежност. Когато се определя наказанието за убийство по непредпазливост съгласно Наказателния кодекс, разграничението между несъзнателна или проста и съзнателна (т.е. гр

39

Анонимен

преди 9 месеца

А ако не е на пътя, а е на тротоара?

38

Анонимен

преди 9 месеца

Тъжна гледка са майките загубили без време децата си. Но у нас няма политици, които да наложат по-строги закони. По пътищата е агресия и селения безкрай.

37

Анонимен

преди 9 месеца

проблема е отдавна - и се решава с промени и в други закони - особено за безконтролното крадене- но требе да се пробутат некои постулати от истамбулската конвенция и използват народния гняв да кажат ето направихме го - големи са мр-ъс-ници

36

Анонимен

преди 9 месеца

Нашмъркал се, напил се, кара като Господ на пътя с трошката си, после другите му виновни, ако загине майка му и баща му ще го оплакват, че са го надживели, ама кой е виновен в случая, те или техното мамино синченце или принцеска :)))