483

Анонимен

преди 10 месеца

Телешкото и говеждото идват от телета и крави, а не от кучета. Явно и това не знаеш. ;-)Или просто се опитваш да докажеш, че си по-*** отколкото изглеждаше в началото на разговора. :-) Стига толкова. :-) Доказа се.

482

Анонимен

преди 10 месеца

Като не ядеш месо и не ходиш по скъпи ресторанти - тогава защо пишеш по тема за която не знаеш нищо?Става въпрос за заведение в България на плажа на име Мазу, и става въпрос за телешки/говежди стекове. Не става ясно какви са и какъв вид, освен че са 1,4 кг. Щом пишеш на български знаеш колко месо е кило и половина, нали?

481

Анонимен

преди 10 месеца

Аз съм в Канада бре, кучеяд, месо почти не ям, телешко и свинско - въобще. В ресторант не ходя по простата причина че не виждам храната как се приготва.

480

Анонимен

преди 10 месеца

Не ти казах, че в Америка мерят в кг, грам и сантиметри. Продължаваш да не можеш да четеш, с разбиране. ХахаххааЯвно знаеш само това и се хванал за неуместното си знание и продължава да се излага.

479

Анонимен

преди 10 месеца

Това че бакалията до теб смята 350 грама за голяма пържола всички знаем защо. Няма нужда да обясняваш плиткоумието си и че в истински ресторант не си сядал нито в Англия, нито в Америка.

478

Анонимен

преди 10 месеца

До долния Ти си селянин според изказа, обидите и неразбирането ти. Отвори сайта на BBC Good food, който е английски, ако не знаеш, и виж как се прави T-bone steak- взимаш стек 700 грама и продължавай по рецептата. Така ще се научиш като мен - от опит, а не от лаладжийство.

477

до долния

преди 10 месеца

откога в Америка мерят в грамове и сантиметри бре? Казах ти - марш в селската кръчма там да се надлъгваш!!!

476

Супер Селтак

преди 10 месеца

ай стига се обеснява вече ставаш досаден. Аз кат влезна в такива капанчета си поръчвам 3 филии хляб, солта и зехтина са безплатни на масата и минавам тънко с 6 лева. Е, не ям пражоли и фифтета ама гладен не оставам. Ай сиктир!

475

Анонимен

преди 10 месеца

До 497 А ти не ме учи колко паунда, унции и т.н е стека в България като не е. Ай чуш!И да - стека в ресторант в Америка е такъв размер какъвто ти казах в български мерки.Какво ми се заяждаш като си толкова кадърен - обърни си го в каквато искаш мярка и не ме занимавай с глупости.

474

Анонимен

преди 10 месеца

Много ми се ще някой от много знаещите да иде до Мазу и да си поръча 100 грама от много скъпата "пържола". Да видим дали ще му дадат да си я купи. А на следващият клиент - да продадат нарязана вече "пържола". Хахаххахаа

473

Анонимен

преди 10 месеца

До 495 Именно! Ами ако бяха казали хората - дайте ни от тази "пържола" 150 грама, от другата - 150 грама??? Дали щяха в заведението да си накълцат пържолите и да не могат да ги сервират на друг клиент, който ще си купи цял стек както трябва да е?Това не е нарязано филе Елена в магазина и да си го вземеш от витрина на грамаж.Това е стек в скъп ресторант. Пишеш цената на стека, че може да варира между ... и ... лева и така... Това е вече честно и лесно за разбиране.

472

Анонимен

преди 10 месеца

Американците са копирали всичко от англичаните - пържоли, бъргери всичко е в паундове и унции - 1/4 (куотър паундер) за бъргери 8,10 и 12 унции за пържоли и т.н. ти недей учи дяда си как се правят деца.

471

Анонимен

преди 10 месеца

Освен това пишеш за пържола, а не за телешки стек. Явно разбираш толкова колкото сам ме обвиняваш, че разбирам. Грам не си наясно дори кое е пържола и кое е стек, камо ли месата. Но някъде си видял нещо в унции. Браво. Успех с тази мярка в ресторантите, които посещаваш. ;-)

470

Опа

преди 10 месеца

Пълна измама. Никой не спори, че месото е супер и е на грамаж. Не бил прочел менюто човека и тн. Така, ако е написано в менюто 35лв за 100гр не става ясно колко е общо грамажа за една порция, каква е крайанта цена за една порция и човек може лесно да се обърка, както е станало. Ресторанта трябвало да ясно на видно място да напише, че една порция е 467гр. и струва 163лв с пояснение (35лв. за 100гр.) В касовата трябваше да пише 3бр пържоли фенси-менси ПО 163лв за брой е равно на 489лв. 1/2

469

Анонимен

преди 10 месеца

До долния - Ясно е написано по АМЕРИКАНСКИ. Не, не ш знам по английски как са. А ти не можеш да четеш дори, така че ще прочета, и ще се образовам без твоето мнение. Гледай колко унции ще изядеш в Мазу. Явно смяташ там, че така ще ти продават, както на теб ти е удобно да разбереш. А не както те си разбират. ;-)

468

Анонимен

преди 10 месеца

Такива стекове по американски се правят само по един начин - на барбекю.В нашите условия и българската скара става, но българската...а не някаква скара с тефлони, незалепваща и т.н. - тя не става и за едни кюфтета/кебапчета на скара.Само сол и черен пипер от мелница и двете. Иначе солта ще дръпне сочността. Единият вариант е - да покриете с фолио като се обърне до желаната готовост (реър,медиум,уел дон) или за малко в печката, но пак трябва да е вече гореща.12-16 мин за всичко,иначе- подметка

467

Анонимен

преди 10 месеца

До 488 - Да, само ти си читав и знаеш що е телешки стек, само ти можеш да четеш... :-)Правих вкъщи рибай стек, т-боун. Единият стек беше 700 грама почти, към 3,5 см дебелина. Т-боуна- 860 грама, почти 4 см дебелина. И двете пържоли ги ядохме в различни дни за вечеря с гарнитура и една такава пържола я ядохме трима семейно. Родитвли с дете. Определвно поеъпвашите не са знаели какво си поръчват. Не са изяли 3-*** 1,4 кг телешко месо и др. Сервитьорите не са им обяснили. Мазу е известен с тях

466

ала бала

преди 10 месеца

Държава има ли?На касовата бележка е написано 14! пържоли. Това е абсолютно незаконно! Как се процедира? Месото в един нормален ресторант се измерва на кантар за всяка една порция пържола още докато е сурово. Така се определя стандартна порция, за която е написана цена в ценоразписа. Никъде по света не се пише за 100 грама пържолка еди каква си цена и ти дават някаква си там пържола с неопределен грамаж. Това си е направо измама.

465

Анонимен

преди 10 месеца

И в Гърция ви а скъпо, нали?!!! Ходете си на БЕТОНОморието тогава - хем да ви се карат и да ви гледат като "втора ръка (даже трета) туристи, хем да си плащате 250 ЕВРО!!! за три пържоли, все едно, че сте на Санторини или Миконос!!!08⁶

464

Анонимен

преди 10 месеца

ахахаха, ей в коментарите сте големи комплексари. Вижда се, че никога не сте ходили в ресторант и си нямате понятие как се представя телешко месо, но злобата и завистта ви карат да вярвате, че с обиди и даване на акъл, някой ресторантьор ще се смили над вас и ще ви продаде бон филе на цената на квартално кебабче. Вместо да висите по форумите по цял ден, си седнете на задните части и научете нещо, белким се реализирате някъде.