85

до 84

преди 11 месеца

Що ти можеш да го складираш ли?? Правилно е казано

84

Анонимен

преди 11 месеца

Проблемът не е в дисбаланса на цената на мегаватата, ами проблемът е че като слънцето подухне и требе с нещо да се компенсира, понеже комерциалната опция не може в този момент да се хеджира на оптимален индекс, в това се състои проблема! Иначе зелената сделка си е супер, това е бъдещето.

83

Тома

преди 11 месеца

Добре е че ние сме в Африка и цената на тока е винаги нагоре

82

Анонимен

преди 11 месеца

Аз си го сабирам тока от соларката на покрива в буркани и вечер си ги включвам у мрежета и така не плащам ток, даже ми остава.

81

Анонимен

преди 11 месеца

Проблемът не е в "цена под нулата", проблемът е в балансът на системата, като напече слънцето на обед и вземе и вятър да подухне, изведнъж има огромен излишък на електроенергия, ама като залезе слънцето и спре вятъра, изведнъж има Х мегавата недостиг, който трябва да се компенсира с нещо. И понеже опциите за компенсиране на недостатъка са малко, внезапно както е имало под нулата цена през деня на обед, така ще има цена 15 пъти по-висока от нормалното вечерта, когато трябва да се даде мощност отн

80

Анонимен

преди 11 месеца

Дай му на българина акъл за нещо ново и кой на запад какво прави, ще ти извади от 100 кладенци вода да ти обяснява как не е така. При 7% интелигенция какво да правиш- такова е нивото.

79

до 81

преди 11 месеца

На думите "електричеството не може да се складира" спрях рЕзко да чета поредната плява на нашенско инженерче с има-няма 2лв. в джоба.

78

Анонимен

преди 11 месеца

Искам Анисия да излезе с кратък сбор и разяснение на това, което е (пре)написала ;)

77

до 73

преди 11 месеца

Един фотоволтаик не се използва само за зареждане на автомобили. Мерси. Термопомпи, градинско осветление, готварски уреди и т.н..

76

обикновен българин

преди 11 месеца

Да го кажа на разбираем език! Електричеството не може да се складира - трябва да се произведе точно колкото се потребява.Обикновенно 50%атомни постоянни,25% разни,останалите 25% са въглищни-последните са много важни щото като видят че не достига ток-веднага хвърлят въглища.Еврогейците обаче наредиха да правим солари и вятърни.Но проблема е че на моменти има много ток и плащат за да се консумира.А на моменти няма ток(няма слънце).Разбалансира се системата за сметка на солара и вятъра

75

до 75

преди 11 месеца

Всезнайко, кой ти е казал, че с фотоволтаик зареждам само ел. автомобили?! Може би захранвам и други неща с него, м? Аман от всезнайковци, бре... Сметките и акъла ги вложи в квалификация, а не да учиш попа как да се кръсти.

74

Анонимен

преди 11 месеца

Сега следва да затворим Мариците, и техните луди цени.

73

Бети

преди 11 месеца

Какво е това заглавие: Цените падат под нулата! Топлофикация ли ще ни плаща , ако консумираме топлинна енергия? С тези заглавия, може да влезете в книгата на Гинес за коефициент на тъпота!

72

Германец

преди 11 месеца

Копейкин, Румен Рубльов и Шимейлът Нинова не харесват тази новина.

71

Анонимен

преди 11 месеца

Токът излиза на 0.08 стотинки от ТЕЦ-а ни. Причините, ТЕЦ-вете да са "на загуба", е че реовно си им ползват бюджета, като спасителен фонд. Миналата година платиха всички дъглове и си платиха емисиите, като им останаха милиард и нещо евро, а тая се говореше, да ги зриваме, ото ЕС щял да ни де милиард евро ... АХХАХАХАХХАХ

70

Анонимен

преди 11 месеца

Ок ***, дай да го сметнем - Квч на мен ми е 22 стотинки. Според теб, ти "спестяваш " толкова от ток на месец. 4545 квч. Една тойка е реално с 80 квч батерия и средно дърпа по 18-9 кв.ч. Сега - или родата ти кара по 24000 км на месец, което е откачено или хептен си изтървал нишката с реалнстта. Аз съм забит на 1001 онлайн срещи и не мога да мръдна ... ама ти не си - илез, помириши цветята, пипни трева.

69

Анонимен

преди 11 месеца

И кво , ще ни ПЛАЩАТ да ползваме ток ли?

68

Анонимен

преди 11 месеца

До до 66 - Ок, бясни ми в коя реалност, създадена от болнавата ти, плачеща за преглед картуна, ще спестиш 1000 лева на месец, от зареждане на автомобила вкъщи?

67

Анонимен

преди 11 месеца

Е га ти и дър тата лъжа! Какво значи цената да падне "под нулата"? Ще връщат пари ли? Най-вероятно на монополистите на ветрогенераторите, които са общовзето все хора от управлението. За обикновения човек е все едно. За последно токът поскъпна от 01.07 у нас,да могат да се нагушат мошениците още повече! Да се задавят дано!

66

бас мечо

преди 11 месеца

Като пишат Европа и ние ли сме включени в намалението?