21

Анонимен

преди 10 месеца

До Анонимен 18 - Къде е и логиакта, че няма механизъм за премахване на нежелано правителство, президеснтво или кмет? Трябва да минат 4 до 5 години, да се свършат какви ли не безобрази и ЕДВА ТОГАВА!

20

Анонимен

преди 10 месеца

"Всеки съзнателен гражданин на РБ трябва да излезе и да гласува за еврото." - Значи, всеки човек трябва да се подчини на теб и твоето мнение? Демокраси мъч?

19

Анонимен

преди 10 месеца

Много интересно, защо не искаме референдум? Нали това е истинската и пряка демокрация?

18

Анонимен

преди 10 месеца

Чакай сега.... изборите за Парламент, Президент и кметове са валидни, ако излязат да гласуват 15%... референдума - не? Къде е логиката? Логката е само там, че някой иска да овладява държавата и да прави каквото му щукне, само не и каквото искат хората. Не виждам проблем референдума да е валиден и при 1 човек гласувал. Иначе да бутнем и другите гласувания - Президент, Парламент и кметове - да са валидни само при 50% + 1

17

Анонимен

преди 10 месеца

"Валиден ако минималния брой от граждани (постановен от закона) е прехвърлен." - Имаш предвид, когато трябва да е равен или по-голям от броя на явилите се на последните парламентарни избори? Това е супер идея, видиш ли - да не минават никакви референдуми ...

16

Истина

преди 10 месеца

Всеки съзнателен гражданин на РБ трябва да излезе и да гласува за еврото. Да народа пряко трябва да отговаря. ако през 1900 година трябваше да се избере един да отиде в софия и представлява хората, сега през 2023 за под една секунда мога да изкажа мнението си и да го видят всички! ДА ИНТ са прави трябва гражданите на РБ да участват пряко в управлението, като ограничението трябва да е в образованието. Всеки който има поне средно ще може да управлява пряко!

15

Анонимен

преди 10 месеца

Не съм за ИТН ... но помня последния им голям референдум. Не стигнали 11 000 гласа. Нищо, че дори и да бяха гласували "против", тези 11000 гласа, пак нямаше да променят вота. После се нираха чували с хиляди и хиляди бюлетини.

14

РеферендумаТрябваДаЕ

преди 10 месеца

Валиден ако минималния брой от граждани (постановен от закона) е прехвърлен. Никой няма право да отнема правото на суверена тоест Българския Народ. Народното Събрание трябва само да се увери че подписката е валидна.

13

Каква пък е тая!?

преди 10 месеца

И кой то брига какво е казала!? Има си действащи закони и конституция и те трябва да се спазват, точка. Референдум трябва да има, точка. Ако няма референдум, това ясно ще покаже, че публичен договор в тази държава няма, което между другото вече става ясно и на най-големите глупци, и единствения ход на народа ще е да преоснове държавата.

12

Анонимен

преди 10 месеца

До Анонимен 9 - Ако утре тръгне някой, да иска война с Турция или Гърця, пак ли юе си против референума?

11

Анонимен

преди 10 месеца

До 9 - Това можеш да го кажеши за зборите и за всичко. И какво? Защото на теб не ти харесва, да няма гласове ли?

10

Възраждане

преди 10 месеца

Национален референдум за присъединяване на България към Руската Федерация!

9

Анонимен

преди 10 месеца

Бе какъв референдум, какви 5 лева! Бабите пред Била се подписваха под зоркия поглед на копейките, без изобщо да разбират за какво става дума. Заврете си референдума, там де слънце не огрява!

8

Анонимен

преди 10 месеца

Има едни държави стари членки на ЕС , по-добре в икономическо отношение от Нас - Чехия, Дания, Полша, Швеция, Унгария си държат родната валута, а Ние защо да приемаме само еврото? За да загубим самостоятелността на родната икономика? В момента сме с валутен борд и той възпира до някаква степен инфлацията, реално към момента без борда курса Лев/Евро траябва да е 5,5-6,3/1 сещате ли се какво ще се случи от раз ?

7

НАШИО

преди 10 месеца

Искам референдум - ''Кое да въведен , руската валута, тази на Северна Корея, или монголските тугрици''

6

Анонимен

преди 10 месеца

Това заглавие от дипломиран журналист ли е измислено? Сигурно е давал подкупи на даскалите в института.

5

Анонимен

преди 10 месеца

Не сме толкова богата държава, че да приемаме еврото. Това е положението. С приемането на еврото слабите държави като нас стават по-слаби, а богатите държави стават по-богати. Е, ние не сме богата държава.

4

Анонимен

преди 10 месеца

Дупетатите и посолствените навлеци в МС нарушиха нагло закона и КРБ. Провеждането на референдузм е задължително при сегашните условия и законодателство. За затвора са! Страх тресе коchината им.

3

...

преди 10 месеца

еее тва не е добре! Сега гласували 5 човека и айдее валиден референдум, който да бъде наложен на останалите 5 000 000 души! Еми нема как сега!

2

Анонимен

преди 10 месеца

Ако приемем еврото - голям ще го ядем, както са го яли ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ ДО ЕДНА, които са преминали през този процес. В следващите десетина години бял ден няма да видим. Всички държави приели еврото са го преживели, но сега ще трябва да плащаме и на гърците борчовете, и на украинските фашаги безумията.