268

Хигиена на персонала

преди 11 месеца

Странно защо в Гърция българските дечица не хващат летен грип?

267

Анонимен

преди 11 месеца

Целенасочена кампания срещу българския туризъм? И това го казва министър? Жална ни майка с такива умници... Че нали това ти е работата, бе? И оня другия - "хотелиерът". Трябвало да се постараем? Аз ли съм собственикът? Тоя свикнал да брули и после ама те не идваааат туриститии... На бас, че не е бакалавър "хотелски мениджмънт". Аз ли да се старая да правя оборот за скапана услуга, вършена от некадърници? И как да не бягат хората? Какво предлагате, хотелиече? Гадна храна, арогантно обслужване?

266

до 275

преди 11 месеца

Е, па, стой си там тогава. С яхтата! Това и писах - изглежда, че истинският туризъм е вече достъпен само за богатите хора.

265

впечатления

преди 11 месеца

Миналата година бяхме в хотелче в малък град на юг от Бургас. Чисто и спретнато, тихо, добре уредено. Пътеката до плажа - чиста, с цветя отстрани... Всичко наред. Но... тротоарите в градчето - разбити, мръсотия, скапани паднали огради на някои от дворовете. А на места по улиците - дупки. Кмете, ако и тая година е така, от мене чао! Няма да отида в Гърция, но ще отида на хотел с басейн в планината!

264

новина

преди 11 месеца

Ами новината е хубава. Тъкмо няма да има кой да крещи на крачка от мен на плажа - Миткооо, Димитре, бе, излизай веднага, че като ти дойда... и др. такива. Тези ще са в Гърция. Ще си почина от тежката година в пълно спокойствие. Миналия септември по една телевизия се изстъпи в интервю гръцки собственик на къмпинг. Беше крайно недоволен от наши туристи - нищо не купуват от магазинчето му, ядат от багажника. След тях дива мръсотия! Факт! Гледах го.

263

НеРазбрал

преди 11 месеца

Какво стана с подпорната стена, никой не споменава нищо за нея? Накратко казано - махнаха някой човек от гробарите, и край- въпросът е решен. Корупция при гробарите няма, точка. Лошото е, че много хотели са собственост на други управници( фиктивно по документи се водят на някои, изпълняващи ролята на бушони). Пари да ми дават, на българско Черноморие не отивам.

262

Фен

преди 11 месеца

Защо няма да отида на море в България:1.Мръсотия2.Мутренско отношение на алчните съдържатели3.Съмнителна компетентност и хигиена на обслужващият персонал.4.Претоварена във всяко едно отношение обстановка.Няма 5 квадрата полянка,девствено място.Навсякъде всевъзможни будки и хитри спекуланти.5.Много бетон,много комерс.За шест години на Скиатос,може и да съм претенциозен,но чистата природа,спокойствието и усамотението са в основата на една качествена почивка.Товаря жената,*** и заминаваме

261

до колегата 271

преди 11 месеца

Само ако знаеш какви данъци плащат хотелиерите, ще ти падне шапката...

260

Анонимен

преди 11 месеца

Повече туристи в България не означава повече приходи от туризма в бюджета. Пояснявам де.

259

пояснявам

преди 11 месеца

Даваш едни пари на гръцкия туризъм. Част от тях отиват в държавния бюджет на Гърция. В България нищо не оставяш в туризма. Българските хотелиери внасят по-малко в бюджета. Идва зима и ти започваш да ревеш за помощи, социални, за това или онова. Ами като не можеш да ги поискаш от Гърция, що щеш там лятото. Излиза, че истинският туризъм е само за истински богатите хора, които имат достатъчно и нищо не искат от държавата... Лошо, но май е така.

258

Анонимен

преди 11 месеца

От българско по убаво нема. който му се ходи у гръцко да ходи, така ще ми е по-гот на нашто. А хотелиерите да го духат - и български и гръцки.

257

Анонимен

преди 11 месеца

От моите познати, всички, които отиват с кола на море отиват в Гърция, тези, които отиват със самолет пътуват някъде по света, най-често в Европа. Нямам познати, които да ходят на море на Бетономорието.

256

избор

преди 11 месеца

Щом си решил да наказваш държавата си, наказвай я, не че няма за какво! Но парите ви отиват в гръцкия и турския национален бюджет... И после - ама защо няма в бюджета пари за мен, понеже съм пенсионер, или гледам болно дете или, или, или. И това е последица! И това е положението.

255

Анонимен

преди 11 месеца

Не са само Гърция и Турция, но там са най-много. 23,1% от почивалите в чужбина, вкл. екскурзиите, го правят в Турция и 22,9% в Гърция или общо 46%. Останалите 54% почиват другаде

254

Анонимен

преди 11 месеца

В шуробаджанашкате псевдо-държава е така...Само тарикати и се лски тарикати у туризъмо.

253

256 до 262

преди 11 месеца

Когато и да са построени, липсват ни много неща - основно ОТНОШЕНИЕТО. Не може хотелът, в който си, да е като лагер, на всеки ъгъл забранителни табели, и т. н. И още нещо - невъзможно е да се сравни българската /къса/ морска ивица с гръцката /дълга, та дълга/, както и продължителността на сезона. Обективно. Но ако ще играя хоро на границата, че чакам 4 часа да вляза в Гърция и там ще ям от буркани... не, мерси!

252

Анонимен

преди 11 месеца

Абе 256 , какви традиции липсват ? Виж през коя година са построени Сл.бряг и Албена . Знеш ли през соца каква чистота беше и колко беше качествено всичко ? Традиции сме нямали , памет , памет нямаме и кураж да си върнем живота които ни откраднаха .Виж какво пише в конституцията - морето е изключителна държавана собственост (тоест на всички нас ) , а те са го заградили с бариери 2 километра преди плажа , сякаш е военна зона , а не плаж .

251

съзряване

преди 11 месеца

Такава ни е цялата работа открай време - бой по родното и възвеличаване на чуждото. И все пак огромен е делът, който българският туризъм вкарва в националния бюджет. Морски туризъм е имало и ще има. В Бургас непрекъснато кацат чартърни полети от Европа, пълни с туристи. Като не са българи, доста европейци ще дойдат. Споко!

250

Анонимен

преди 11 месеца

Да ви кажа нещо от бранша . Леглата ви ги оправят сиганки от близките до курорта села , храната ви също такива ви я приготвят

249

Анонимен

преди 11 месеца

Туризъм , означава , спорт , разходки , отдих . Тук има скъпи цени , гадна храна , платени пакинги , чалга , батки , неща които нямат нищо общо с туризма