Баклавата е арабска, Турците са си я присвоила както разбира се и всичко останало като са били империя
Само една много стабилна рублажийка може да вкара баклаватя в конфликт. Браво, другарко! Земи тия рубли и си купи тоблерон!
Ще решаваме, когато ни допуснат до всички чуждестранни архивни хранилища, съдържащи наши средновековни книжовни паметници. Да видим дали там няма някакви сведения за трапезата на българина преди 15-и век.
Do 19...От толкова робство боли те главата още.Нито нокът не можеш да стигнеш особено гърците
ами тя баклавата е от времето на финикийците- на територията на днешен ливан и сирия - а турците са приходящи - а гърците по рано са я опитали защото много векове преди турците са стъпили там
"Някаква мома скоро прави с маргарин по ТВ" - всъщност е по-лесно с маргарин. Ако пробваш един път и с маргарин и после един път с масло, ще разбереш защо. За по-вредното, е друг въпрос, ако приемем, че маргаринът е в голяма част химия, каквото са всъщност повечето маргарини днес.
Не бе, руска е! Гай Баньo - русофил, обича да подарява всичко на руснаците. И родината си подарява.
Някаква мома скоро прави с маргарин по ТВ, била веган ужаст!Иначе почти всичко е по-хубаво в Турция от колкото в Гърция, не искам никой да обиждам но ние както и гърците сме били достатъчно време под турско та да са ни наши техните манджи.
Бактерията, която прави киселото мляко се казва Булгарикус бациликус. Не ми звучи много гръцки.
До 8: Както се казва на някои хора и искуствения не може да помогне. Отговарям на глупостите дето пишеш. Чети и дерзай.Lactobacillus bulgaricus.
Баклавата не е нито турска, нито гръцка, а е арабска. Това е типичен арабски десерт. Турци и гърци са крадливи народи, които нищо не могат да измислят и да създадат. Цялата им кухня и традиции са крадени.
Конфликтът за баклавата – турска или гръцка е тя?