34

РусенецЪ

преди 11 месеца

Стига с това превъзнасяне на българския. Говоря, пиша и чета великолепно. Но не се ограничавам като хамстер в аквариум. Една румънска поезия почетете и ще разберете какви балкански маори сме.

33

Анонимен

преди 11 месеца

До Някой Няма лош език за тоя, който го говори. Когато се заключиш обаче, само в своя си език, не можеш ограниченията на които те обрича.

32

пенсионер

преди 11 месеца

До25 . На мен пък ми е добре да се разбирам в Германия с моя немски . Само изучен по различните провинции . Дори ми е забавно като попитам така ли е правилно или така. В някоя провинция. А те ми отговарят нашия е правилен , всеки си приема неговия диалект за официален . И ми отговаряте. Важното е да се разбираме. По велика държава от Германия в ЕС няма.

31

Някой

преди 11 месеца

По богат език и ако говориш правилно от българският няма. С него може да се лавира, да се изразиш, хумор който няма по света. В сравнение със всички съседи когато говориш правилно звучи интелигентно, стойностно и на високо ниво.

30

Анонимен

преди 11 месеца

До 26 Испанците не искат да говорят и испански...имат си местни говори и диалекти и са горди с тях а не се дуят като пуяци върнали се от Мадрид на село че говорят "книжовен", разбирай плъхово-монашески бълвочи...Манталитет..

29

Възмутен

преди 11 месеца

80%германистанци..чисти арийци както си мечтаеше оня с мустачките!Браво

28

Анонимен

преди 11 месеца

До 24 Мне просто е най-богатия език с думи и терминология от цял свят и в научните среди едва ли скоро ще може да бъде изместен поради щото не се тупа в гърдите с "чистотата" си, а с това което е взел от другите.Който ще работи на строежи в Испания да учи руски...

27

Някой до 29

преди 11 месеца

Ти като научи пунктоация с какво друго се обогати или допринесе за света.???? Безгрешни няма. Има една поговорка, че камък който се търкаля мухъл не хваща.

26

Анонимен

преди 11 месеца

До27. За разпада на каква империя става въпрос . В северозападна България има много общоевропейски думи - интернационални / италиански , румънски , немски/

25

Анонимен

преди 11 месеца

до 29 Езика има ли пунктуация ***

24

до 25

преди 11 месеца

Вземи да научиш пунктуацията в нашия език, пък после раздавай акъл....

23

Някой до Хрисов

преди 11 месеца

Вземи малко пътувай и се абстрахирам от предубежденията и омразата. Навсякъде има от всичко. Просто се научи да разграничаващ. От тебе лъха и от коментарите ти доста омраза. Аз също съм бясна за много неща и искам справедливост и всеки да си знае мястото по съвсем други критерии от общата маса, но гледам да не се озлобявам като тебе.

22

Анонимен

преди 11 месеца

До Тенгри КанНЕМА ТАКЪВ ЕЗИК"Българският" е турско-славянската извадка от балканския езиков континуум от времето на ОИ. Отново монашеска фалшификация. Имаме и гръцка, и турска, и романска, и много изчезнали и изчезващи особено в Близкия изток. Един родопски говор например е много по-богат и смислен и в него могат да се открият думи от всякакъв произход. Останалото е резултат от черно-белия терор и геноцид на Балканите след разпада на империята.

21

До Ядрен вампир Z

преди 11 месеца

Испанците не ИСКАТ да говорят англииски, на мен също ми направи впечатление. Бях в голяма компания, където официалния език е англииси и всички си говореха нормално, извън офиса - изведнъж го забравиха!

20

Някой

преди 11 месеца

Защо пък германчетата да не опитат какво е на другите. Все с другите се оправдават типично по немски. Ама те не знаят добър немски и всички думи. Има от рождение са с два езика, някой поразбират славянските езици, учат преди първи клас с удоволствие и английски и италиански. Германчетата говорят така както родителите им който език няма нищо общо с правилно и отчетливо изразяване или хохдойч. Обаче виждаш ли все чужденците прости. Четенето е пак до способност за правилното разбиране и разсъждение

19

Анонимен

преди 11 месеца

Ученето на английски е като да се напомня кой е победителят през втората световна.

18

Анонимен

преди 11 месеца

До79. Датчанина е комплексар / като българин комунист/уж е скандинавец , но е различен от норвежец, швед финландец. Тъй като в Германия е бил национализъм и са ги окупирали. При това и са много работливи с фирмите си в Дания/ над 80% немски фирми развиват бизнес/ Датчанина се ражда мързелив - социалист тарикат На вечна издръжка от социалн. грижи. И живота му минава в мрънкане, пиене и просене Не обича германците от завист. До сушт като български комунист , които мрази всеки които работи частно

17

До Тенгри кан

преди 11 месеца

Сигурен ли си, че си изтрезнял от снощи? Ако - да, моля, премини на български!

16

Ядрен вампир Z

преди 11 месеца

Аз съм учил англииски език 7-8 години в училище.Отидох в Испания.Браткоооо там никой не говори англииски.Руския е много по полезен език.Можеш да разговаряш със всички хора от източна европа.Можеби дори немския е по добре да се учи.Англииския не е хубав език

15

До Анонимко 3

преди 11 месеца

"Но си с престижна работа и имаш власт , но с разбито семейство." ..... ВИж сега, разбираме мъката ти, но социализма (комунизма) нямат вина за разбитото ти семейство! Най-много да обвиниш "половинката си", че е била член на БКП и затова те е зарязала!