42

Реалист

преди 11 месеца

Как да разбереш дали дадена стока е по-качествена от друга, при положение че в магазина имаше по един артикул от вид? Хората си спомнят с умиление за храната от времето на соца, но нямат база за сравнение със стоките произвеждани в Западна Европа по същото време. Това беше привилегия на номенклатурата. Действително стоките преди 1990 бяха по-истински от сега, но това не е феномен само в България. Западноевропейците също се оплакват от по-ниското качество на стоките през последните 20-25 години.

41

Сто

преди 11 месеца

Само в София го има в Пловдив къде е , в цяла България къде е , пак само софия

40

Анонимен

преди 11 месеца

За да си купиш истинско сирене, то требва да е малко жълтеникаво, не избелена имитация по веригите, за кашкавала изобщо нема да говорим, там вече е пълна имитацията :)))

39

5 месеца

преди 11 месеца

до новия отоплителен сезон.

38

Анонимен

преди 11 месеца

Гражданите на ЕС през следващите години ще работят изключително за Украйна. Няма значение колко пари ще харчат за храна и комунални услуги. Очаква се депресия, деградация, деиндустриализация и падане на стандарта на живот, всъщност всичко това вече не се очаква а започна да се случва и се усещa все по-осезаемо населението на ЕС.

37

Анонимен

преди 11 месеца

Април 2023 г. беше най-добрият месец за руската индустрия. Индустриалното производство нараства с 5,1% спрямо кризисния април 2022 г. и с 2,1% спрямо предсанкционния април 2021 г. Така производството на промишлени стоки е най-високо за целия период на наблюдение. Най-голям ръст има в преработващата промишленост: със 7,8% спрямо миналата година и +13,3% общо за последните 4 години.

36

Анонимен

преди 11 месеца

Сиренето е жълто малко по-принцип, истински кашкавал също съм ял навремето, но сега не можеш да намериш истински продукти, щото никой не произвежда вече :)))

35

Зимата 2024

преди 11 месеца

Споко, европейците няма да студуват, Европа все още има средства да изкара. Е, ще обеднеят още повече, касите ще се изпразнят да раздават пари на хората да си плащат сметките да няма социално напрежение и да подкрепят Украйна, инфлацията ще скочи не 10, ами 20-30%, но Европа няма да рухне, пак ще се живее. Става въпрос на запад, в България мизерията ще става още по жестока, но в България винаги е било мизерия.

34

Посолството

преди 11 месеца

Леб и зрелища. Вторите в парламенра, а ние просто шъ си крадем

33

Анонимен

преди 11 месеца

До До Българин - Ха ха, разсмя ме, защото си припомних детските си години. Стоя си значи на балкона и когато по улицата се зададе тежко-тежко движещ се камион, пълен с щайги с череши, след минути от съседните входове изскачат пенсионери с пазарски торбички и хукват след камиона, за да видят дали няма да спре пред някой от близките магазини "Плод-зеленчук". Бях все още в предучилищна възраст и ми беше смешно, но впоследствие разбрах какъв е бил халът на обкновения българин по онова време.

32

Българин

преди 11 месеца

По-добре Бойко Борисов и Кирил Николов да ми откраднат парите, отколкото Радев да ми открадне бъдещето.

31

баба мара

преди 11 месеца

тези цени не ни устроиват нас пенсионерите високи са за нашите доходи

30

Анонимен

преди 11 месеца

Много високо качество, купувам само от тях поради алергии към консерванти. Всеки път се чудя дали пишещите тук са българи.

29

Анонимен

преди 11 месеца

При Тодор Живков хората си изяждаха всичко и нищо не оставаше а при демокрацията в ЕС хората изхвърлят много храна и пенсионерите могат да ровят в кофите и за да се хранят.

28

Анонимен

преди 11 месеца

Само преди 33г бяхме в ямата на комунизма под руския ботуш, а днес при демокрацията и ЕС БВП расте рекордно, населението расте, заводите никнат като гъби, бизнесът търси служители, българинът се замогна, забогатя, заведенията пълни, купува амолед и кулед форка, пет ка и 8К да гледа мачовете, върти западна кола по магистралите и прави тапи по празниците като пътува за чужбина, а пенсионерите меткат пачки с хилядарки от балконите. В своята 1300г история българите не са живяли толкова добре както днес при демокрацията и ЕС, ЕС е най-прекрасното място за живот.

27

Съжелявам ама немога

преди 11 месеца

До 26 Направени са от липстика на Копринката.

26

Анонимен

преди 11 месеца

А дали е истински кашкавал или сирене, или само имитация на такова :)))

25

Анонимен

преди 11 месеца

тези не бяха ли завъртели схемата да продават мляко на унгарска фирма ( на братовчеда ) и после да го купват обратно на по-висока цена ?или беше някоя друга ....

24

до Българин

преди 11 месеца

Да добавя към коментара при Тодор Живков в плод и зеленчука имаше 5 буркана и 2 консерви миришеше на прокиснало, а като пристигнеха зелените чушки посред лято се извиваха огромни опашки и даваха по 3 кила най-много,ако искаш 5 кила чакаш на опашката 2 пъти и за 5 кила чушки отиват 5-6 часа чакане.

23

Купувач

преди 11 месеца

Ама картата показва ли от какво са направени евтиното сирене и евтиният кашкавал?