165

ДОГАН Е

преди 1 година

ЩЕДАР СЪС СОФИЯНЦИ

164

Анонимен

преди 1 година

До данъкот Никой не те задължава да храниш други. Но си плати данъка защото затвор ако не плащаш данък.

163

Анонимен

преди 1 година

До до 171 За какво бачкаш на трудов като имаш фирма. Най-вероятно лъжеш нещо.

162

Хахаха

преди 1 година

Половин трилион програми, фондове, помощи от ЕС потънаха в тая черна дупка от 2007 г. насам. После изобщо не се чудете като гледате по супермаркетите колички претрупани за по 300-400 лв. сметка и по заведенията защо една бира стана 9.99 лв. като в Германия, хвърчат мерцедеси, аудита и панамери като жигуличките едно време... Обаче ако не си в точната далаверка и шашмичка мреш от глад...

161

Анонимен

преди 1 година

До лопатажията до данък Данъка не е да получиш като такса. Не е като стока като платиш и вземаш домати. Данъка отива за армия, нвр ю, учителии др. И те трябва да зимат заплати.

160

ШОПА ВЗИМА МНОГО

преди 1 година

АМА И ДРОГАТА ПОСКЪПНА

159

Анонимен

преди 1 година

До защо не? За другите няма пари. Програмиста отива и плаща на часно на лекара и лекара дига цената но непрограмиста няма толко пари и не може да се лекува.

158

лопатажията до данък

преди 1 година

Аз може и 80% данък да плащам, но за момента не получавам нищо срещу тях. Какво ще получавам срещу данъците си? И защо моите данъци? Хайде, нека са моите. Ще ми вдигнете данъците и осигуровките с колко? 1к? 2к? Ще оправи държавата, нали? :D Нека да сме 100000 лопатки като мен. По 2к на всеки да е. 20 млн събираме. Че ние едни пенсии не можем да платим с тези пари :) 20 млн е твърде смешна сума в наши дни. На мен ще ми стигнат докато съм жив, но на държавата няма.

157

do 172

преди 1 година

Чудесно. Вземи ми пълен данък на цялата заплата и да те видя как ще ми платиш 2 седмици болничен. Фалира държавата на момента.

156

до 171

преди 1 година

Не е точно така. И аз започнах на трудов договор. След 10 години чак си направих моя компания, като имах сигурни клиенти. Трябва време да се изгради име. Изградиш ли го, работиш за себе си. А паралелно работя и на трудов договор за хич не лоша заплата. И от там си печеля име и клиенти. Градя репутация и кариера. А масово наистина, както написа един човек долу, българинът "бачка", "работи"- за него няма кариера.

155

Анонимен

преди 1 година

До до 164 Плосак данък е 10 % за всички. А неплосак данък е данък според дохода. Ако е 2700 лева заплата отива на 70-80 % данъка. Данъка влиза за армия, мвр, болници училища и т.н. за да не се закрива държавата.

154

Анонимен

преди 1 година

До до 161 Ако носи 20 бона печалба само някой луд може да бачка за някой друг. Истинната е че това са фимражии с такива заплати и те краднат от другите.

153

Анонимен

преди 1 година

Средната заплата в София няма как да е 2700лв.. Толкова взимах като студент, работещ на 2 места, преди около 15 години. Всичко е пари под масата. Сив сектор. Изсветли ли се, реалната средна заплата в София е сигурно 6000лв.. Вече медианната може и да е около 3000 бруто.

152

Анонимен

преди 1 година

Това сериозно ли е.

151

до 164

преди 1 година

Ами то има по-високи данъци за програмисти. Плосък данък. Ти плащаш ли такъв? В общия случай на месец програмист плаща плосък данък, колкото заплатата ти за няколко месеца. А срещу този плосък данък програмистът не получава нищо насреща. Един нормален болничен не може да си вземе, както по-долу е написано.

150

Анонимен

преди 1 година

Линкин е толко затворена като някаква директорска фирмена мафия. Дайте извън линкин да я видим кояе тя фирма какво бачка. Няма такива да нни и е много тайно. Като потърсиш за някоя фирма масово по други сайтове масово излизат негативни коментари за името на тя фирма която е звезда в Линкин И това го показват че емного добре и че са успели.

149

ТЕ СОФИЯНЦИ

преди 1 година

ЗА ТОВА СИ ТРАЯТ. ЗАЩОТО ЗАДМИНАХА ПО ЗАПЛАТИ ЯПОНЦИТЕ.

148

защо не?

преди 1 година

Защо да няма по-високи данъци за програмисти и събраното да не се дава на хората? Така ще има за всички достатъчно.

147

до 161

преди 1 година

Я кажи какво умееш ти, че да носиш revenue 10к месечно на работодателя си? Че даже може би нямаш предвид revenue, ами profit. Прощавай, ама 10к profit на работодателя си не носи и архитект с 20к заплата в ИТ сектора.

146

до 146

преди 1 година

Абсолютно съм съгласен как консултант архитект взима по около 800 евро на ден, но по-скоро тези пари в този си размер биха стигнали при теб, ако работиш директно с клиент или през твоя компания. Аз съм на трудов договор към компания и до мен стигат по около 450 евро на ден бруто. Вече отделно през моя си компания работя с други клиенти, но на малко по-ниски ставки. Абе, кеф си е квалифицираният труд. 2-3 часа на ден и за година си изплатил прекрасна къща,