299

Анонимен

преди 1 година

Каналът DONTSTOPWAR съобщава: "Украинските медии пишат, че Бахмут е изцяло под контрола на ЧВК Вагнер. Ако информацията е вярна, Пригожин е добър медиен актьор и е изпълнил отлично информационната си задача. Битката с Герасимов и Шойгу ще бъде разрешена от президента на Рф. Очаква се потвърждение на новините за изключителния триумф на Музикантите. Нека империята се разширява." Това е малко странно за украинските източници - обикновено информационната стратегия е да се докладва за задържане на позиции още няколко седмици след загубата им.

298

Анонимен

преди 1 година

Контраофанзивата ще се забави, след фойерветките над Хмелницки. хахахаха

297

Анонимен

преди 1 година

На Донецкия фронт части на ВС на РФ проведоха щурмови операции в Маринка. ВСУ задържа позиции. В резултат на контраатака в района на Крута балка украинските войски си възвърнаха контрола над загубения по-рано участък от магистрала H-20. Активизира се руската артилерия.

296

2

преди 1 година

Там магистралата влиза в града от страната на Хром. На по-малко от сто метра е. След артилерийските удари ВС на РФ се опитаха да контраатакуват в посока Богдановка и Григоровка. Без успех. Напротив, украинските части разширяват зоната си на контрол в "сивата зона" в покрайнините на Берховка.

295

1

преди 1 година

"Югозападно от Бахмут, руските войски се изтеглиха от подстъпа към Ивановски от Клещеевка. ВСУ са разположени на три километра от това селище, което преди няколко месеца с големи трудности успя да освободи ЧВК Вагнер. В самия Бахмут оркестъра, подкрепен от артилерия, продължи щурмовите операции в западната и северната част. На последния участък успяха да напреднат по улица Леваневски до пресечката с Юбилейна.

294

Анонимен

преди 1 година

Макрон обяви, че Франция ще прехвърли на Украйна ракети с голям обсег SCALP-EG. Въоръжените сили на Украйна вече ги имат и нанасят удари по ЛНР (Луганск и предградията). За тези, които следят събитията в Украйна, тези ракети с голям обсег са известни като Storm Shadow. SCALP-EG е френското наименование на същата ракета. Спонсорите на нацизма набират скорост. Следващата стъпка вероятно ще бъде доставката на западни изтребители и бомбардировачи.

293

Анонимен

преди 1 година

В Украйна продължава тоталната мобилизация на останалото мъжко население. Прибират всички наред. В Одеса ги прибират от градският автобус и хващат случайни хора от улицата; в Полтава, Виница и Днепър се устройват засади в паркове, пазари, близо до места за отдих и развлечения. Въоръжените сили на Украйна, поради огромни загуби, се нуждаят от жива сила. И това не е руска пропаганда. Информацията е взета от проукраински източници.

292

Анонимен

преди 1 година

Леле, какъв пасквил, какво чудо! Heлке, на тоя Сърски името му е Сирский, от сирене, нещо като Сиренаров. Ама така е, като превеждате като изоглавени. Вземи и прочети някой украински или руски сайт, Телеграм, пълно е с информация, а ти ставаш за смях, овча майко! И провери как вагнеровци мачкат укрите, даже Пригожин е вече в една от последните цитадели на нацитата и показа пробития търбух, посинялата мycypa и документите на ликвидиран американец. Хахаха!

291

Анонимен

преди 1 година

Така и стана между другото. Данилов признава, че властите изкуствено са успокоявали украинското общество знаейки, че ще има война, и в същото време са нажежили публичната антируска риторика, за да докажат на Кремъл, че няма друг начин. Затова за мнозинството украинци, които не одобряваха "баща ни Бандера", 24.02 беше шок, емоционален катарзис и тръгваме Само не забравяйте, че Зеленски умишлено отиде на такова развитие на събитията."

290

Анонимен

преди 1 година

Планирана война. Украинските политически канали, след като гледаха поредното интервю с ръководителя на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Данилов, пишат:"Данилов призна това, за което пишем отдавна: Зе отиде на война! Има много причини за това (не за тях сега), но основното е, че властите целенасочено влязоха във война, считайки това за единствен отговор на всички въпроси.

289

Анонимен

преди 1 година

В района на Запорожие ситуацията на линията на съприкосновение не е претърпяла съществени промени. Руските сили поразиха идентифицираните огневи точки и укрепления на гмежта. Авиацията и артилерията работят по тиловите точки. Украинските власти казаха, че тази сутрин е имало най-масираната атака срещу Киев за всички времена - летяха и Калибър, и Кинжалите. ПВО в града работеше като картечница, но определено имаше ракетни попадения. Освен в Киев, прилитания са регистрирани в Чернигов и Харков.

288

Анонимен

преди 1 година

Новини от Бахмут. В това направление щурмовите отряди на ЧВК Вагнер продължават щурма на украинските укрепени райони "Гнездо" и "Конструктор" западно от Бахмут. Ожесточени битки се водят в района на улица Леваневски. Евгений Пригожин: "Подразделенията на ЧВК Вагнер напреднаха до 220 метра и заеха площ от 105 000 квадратни метра. Под контрола на противника остават 1,59 квадратни километра. Под контрола на ЧВК Вагнер 36 къщи, а под контрола на врага - 12 многоетажни сгради. Фланговете скърцат, но засега се държат."

287

2

преди 1 година

Романов (Романов Лайт) пише, че бойците от ротата Z, бивши затворници, са участвали в щурма на укреплението.5 от тях пресичат река Оскол и хвърлят гранати по укрепеният пункт. Съобщава се, че украинското командване очаква руснаците да форсират река Оскол в района на Двуречная с помощта на понтонни мостове, които ще бъдат инсталирани в близко бъдеще. Създаването на предмостие на десния бряг на Оскол е важен резултат, който ще позволи да се окаже натиск върху позициите на Въоръжените сили на Украйна в Купянския сектор.

286

1

преди 1 година

Вчера в Купянския сектор (Купянск е град в източната част на Харковска област, недалеч от границата с ЛНР и много близо до ЛБС) щурмови отряди на ВС на РФ освободиха село Масютовка от фашистката гмеж . Географски той се намира малко на север от самия Купянск. Масютовка се намира в низина, така че не е от особена тактическа стойност. Няколко дни преди превземането на селото руската ДРГ пресича река Оскол и атакува опорния пункт на фашистката гмеж, откъдето е извършен обстрел, което не позволява превземането на Масютовка. Романов (Романов Лайт) пише, че бойците от ротата Z, бивши затворници, са

285

Aze

преди 1 година

До 317Русия можеше да влезе в Украйна с 5 милионна армия и тогава друго щеше да говориш. Украйна не е развенчала никакви митове. В Украйна се проведоха 10 мибилизации, а в Русия - 2. Къде се изпариха украинските войници от тия мобилизации? След 1 година война, все още не сте разбрали каква е целта на цялото събитие. Бахмут е превзет и никакъв генерал не е отишъл да го спасява. Стига писахте глупости. Населението на Украйна намаля наполовина само за година.

284

Анонимен

преди 1 година

Спасяване? Градът е разрушен и хората ги няма. Няма какво да се спасява. Единственото, което могат да направят е да избият възможно най-много ***.

283

Анонимен

преди 1 година

Русофилите виждат колко е слаба и изостанала в развитието си Русия и единствено могат да мразят Украйна защото тя развенча мита им за дядо Иван. Дядо Иван се оказа толкова немощен и безпомощен че беше смазан от бой от дядо Джо който само извади малко долари от джоба си за да плати на бияча Украйна и дядо Иван изяде големия бой.

282

Анонимен

преди 1 година

ето го пак долу - превзеха ли Бахмут, превзеха ли. 400 до 600 човека пращат украинците на ден да възтановят загубите. Има стотици бтр-и от нато и сума ти оръжие. Ама той си знае.

281

Незнаещ

преди 1 година

Аве, а какво точно се състои славата на Украйна, която доското я намаше на политческата карта, и все им е ф остата ?Аз като невеж знам само няколко неща за тази страна - Чернобил, Чикатило и женската работна сила в сивата сфера на икономиката. Кои са тия тайни постижения, дето не съм ги разбрал , че чак и слава са придобили ?

280

Анонимен

преди 1 година

Ей пак почнаха с украинските измислици.