27

Анонимен

преди 1 година

Голям смях - стотината хиляди държавни чиновници решавали изборите!!! При това те на 95% са едни и същи хора независимо кой е на власт и са лошо платени.

26

Анонимен

преди 1 година

АКО УЧЕХТЕ ПРОГРАМИРАНЕ ВМЕСТО ДА ПУШИТЕ ТРЕВА ЗАД ДАСКАЛО СЕГА ЩЯХТЕ ДА СТЕ БОГАТИ

25

Анонимен

преди 1 година

В нормалните държави синдикатите се борят за работника, а у нас гледат само как да го изцицат още.

24

Анонимен

преди 1 година

Вдигането на данъка от 10% на 15% заедно с необлагаем минимум, математически засяга всички - хората с облагаем доход до 2400 лева ще се повишат нетния доход, а при тези с над 2400 лева нетния доход ще спадне. Това разбира се е само математически, а реалността е съвсем друга - ще се увеличи укриването на доходи и едва ли не всички в частния сектор ще се окажат на минималната заплата, а останалото на ръка. От това губят работещите и печелят дебеловратите демократи-бизнесмени.

23

Анонимен

преди 1 година

22, прав си,но това е електората и родата на власт имащите. Те се увеличават, а не намаляват. Няма как да правиш избори без орда излишни държавни чиновници и калинки да гласуват за теб (апропо за да си запазят топлите местенца и привилегии).

22

Честна игра

преди 1 година

Данъците еднакви за всички. Както се беше. Откъде на къде някои ще бъдат с намалени данъци други пък въобще без данъци, защото били имали намалени печалби ?! Ми то и аз искам да ми премахнат Данъците за да ми се увеличи заплатата. Освен това тези пишман *** бизнесмени, дали свалиха цените на стоките и услугите след като не плащат данъци ? И защо решиха че само те били ощетени от Ковид мерките Финансовата криза и Дъждовното време....

21

Анонимен

преди 1 година

14, да не се пипат данъците е утопия. Социална държава се прави с пари, които трябва да дойдат от някъде.

20

работодател

преди 1 година

Не трябва да се пипат никакви данъци.Трябва да се орежат разходите.Предимно държавни както и общински.Там има много хора на работа които са излишни.Много от политиците също са излишни.Там трябва да се реже.Да си свият бюджетите.Парите трябва да остават в народа-целта е той да е осигурен и да харчи.И така полека лека за година две ще излезем от дупката.Правителство не е ефективно.Президента да прави експертно за опреледено време и това е.

19

пешо

преди 1 година

Има ли необлагаем минимум и мрогресивно облагане всички ще се осигуреват на мин заплата.Най добре 15 % за всички и данък богатство примерно 20 % за доходи над 200хил годишно 30 % за 500 хиляди годишно 40% за 1 милион годишно.*** как да го въведат като законотворците декларират най много доходи - сиреч да се колят сами

18

Анонимен

преди 1 година

Точно обратното трябва да де направи - данък от примерно 20% за деклариран доход до две минимални заплати и без данък за сумата над тези две минимални заплати. Трябва да се удря сивата икономика, която в България гони 50% от икономиката

17

Богат

преди 1 година

Това всички да са на минимума е добре за КНСБ, на минимума уж са само бедните, значи повече бедни и повече викове от КНСБ

16

SS

преди 1 година

Както се казва в римската поговорка да го ***.т бедните! Цинично е но е вярно ! За огромно съжаление !

15

Анонимен

преди 1 година

12, о да, разбира се, сами са си виновни хората, че държавата и системата ни е скапана. Напълно вярно. Те са виновни, че в малките градове и села няма поминък или ако има заплатите са минимални. Те са си виновни, че с по 35-40 г стаж са на мизерни пенсии. Те са виновни, че са от семейства, за които образованието не е ценност и необходимост и съответно не им е дадено такова.

14

Анонимен

преди 1 година

Напълно безмислено предложение на КНСБ. То и сега масово се укриват доходи и не се плащат осигуровки и данък върху дохода, а ако се приеме да има необлагаем минимум, ще се окаже, че почти всички ще преминат на минимума.

13

Анонимен

преди 1 година

До 6 . . . Не може да са всички ядрени физици. Всеки е важен. . . . . Като човек всеки е важен, но когато става въпрос за ядрена физика мнението на обикновения човек не важи! Какво искам да кажа с това? Нищо неразбиращите от данъчна система да си траят! Затова симпатизирам на възрожденците, които казаха, че няма да пипат данъците и обясниха как ще го правят за всеки, за да го разбере, но понеже 80% са знаеш какви, няма да стане! Пояснение, не съм член, само симпатизирам!

12

Анонимен

преди 1 година

Тези "експерти" не са разбрали предложението на КНСБ. Вдигането на ДОД от 10% на 15%, върви в комплект с необлагаем минимум, така че хората официално на минималната заплата, както и за всички с облагане доход и под 2400 лева, ще има повишение. Облагаемият доход е след осигуровките.

11

Богат

преди 1 година

до 10. Прав си брат, аз например сега губя по няколко стоти лева на ден но не мрънкам, аз съм го направил така и гледам да го променя. Сещам се за една история, дето си говорех с един криминално проевен ром, който ми обясняваше че сега излиза от затвора, но дали ще влезе отново изобщо не зависи от него, а от всевишния, в който обаче той не вярва. Цялото общество масово лежи на пущи Боже. Ако човек е здрав и прав сам си е виновен.

10

Анонимен

преди 1 година

10, коя истина точно ни дразни?

9

...

преди 1 година

Дразни ви истината? Ми направете нещо! Само мрънкате, че сте бедни! Пиете, пушите и разбирате от всичко! И все някой не ви дава шанс...... странна работа :)

8

Депутат

преди 1 година

Мина един месец откакто си вдигнахме заплатите. С нетърпение чакам да минат още три месеца за да си ги вдигнем отново. А тези които работят да правят като вятъра.