48

Анонимен

преди 1 година

Хммм, ако актьорската стартова стане 2к, колко трябва да е лекарската или учителската тогава??? Питам, защото култура без образование се нарича халтура. И доста "актьори" я практикуват успешно!

47

Пияния помак

преди 1 година

2300лв. дават във фабриката за ски в Чепеларе. Ама там не е театър, ами се диша ацетон и пластмаса.

46

Анонимен

преди 1 година

е то тъй всички ще искат да стават артисти вместо лекари, учители, щом завършваш и ти дават 2000 лв, при това първоначално още

45

Зозо

преди 1 година

Хахахааа, а защо не 3000 лв, м? Като са големи артисти, да правят ЧАСТЕН ТЕАТЪР, представления и да си ги изкарат. Ай сиктир!!!

44

Анонимен

преди 1 година

Да им плащат нпо-тата

43

До 49

преди 1 година

Чух, че в Екрайна актйорити също добри пари изкарват!

42

Анонимен

преди 1 година

значи - работиш или не - заплатата от 2000 лв си върви от държавната хранилка - хмх, арно тъй и аз искам

41

Хъхъ

преди 1 година

Да отиват в Холивуд,Боливуд и т.н. като са големи артисти и да печелят Оскари!Хахха!С тези смешни телевизионни филми тип"читалищна самодейност" пак си изкарват добри пари...поне там да се уредят!

40

?

преди 1 година

Все си мисля, че това е вид свободна професия и парите са според заслугите. Имаш ангажименти и получаваш пари, нямаш ангажименти, ами няма пари.

39

Анонимен

преди 1 година

Ей, Сульоо, на мен някой гарантира ли ми 2 бона стартово!? Какъв се явяваш ти, та държавата да е длъжна да те изхранва, пък и да ти гарантира доходи, само защото си актьор?! Всички ние, данъкоплатците, ще плащаме данък актьори щото нали без тях държавата ще пропадне. Колко ме дразнят всичките лапачи, наредили се като хиени около държавната баница, не е истина.

38

Иван Асен

преди 1 година

По целия свят актьорите са с минимални базови възнаграждения плюс процент от всяко представление.Ако си лош актьор и не привличаш зрителски интерес ще взимаш колкото добрия ли?Това с 2000 лв ми е с комунистически привкус и не ми е ОК!Работиш ,не работиш взимаш си една хубавка сумичка и Защо?

37

Анонимен

преди 1 година

Къде ще останат пазарните принципи, които важат за останалите работещи? Като иска да е актьор, да си получава заплата от печалбата на предприятието за което работи. Няма ли печалба - отива на борсата и за преквалификация. Доколкото си спомням, актьорите бяха на първа линия в борбата срещу комунизма и ярема на държавното стопанство. Нека пият до дъно от чашата, която си поръчаха.

36

369 ойро заплата

преди 1 година

Ехееее......сериозен СТАРТ!

35

Мухахахах

преди 1 година

Настоял, ами да си ги изкара ве, баси хранилката

34

Анонимен

преди 1 година

ФЪФ Бг , ***-културата е на 1-вото място . Тия примитивни шефове от МОН , как не ги е срам да вкарат в училищата :Имало 30 / тридесет / ПОла ???? За това се оплака един директор на столично училище ....

33

Анонимен

преди 1 година

Интересно. За някаво актьорче-позьорче стартова заплата 2к? Нещо са скарани с математиката тия. Ами нали тия пари трябва да дойдат от някъде. От къде? От нашите джобове, че сте мноо убави, талантливи и тука валят Грами-та и Оскари? За тия 2к, а за миньорите, шофьорите, че даже и продавачите на зеленчуци - дреме ти. Блъскай ти 12 часа на ден да те видим, Мутафчиев. Има си актьори, които си ги вадят тия пари спокойно. Лафазанов, Мамалев и т.н. Но те са таланти. А какъв е тоя? Прегракнал алкохолик?

32

Колев

преди 1 година

Щом си изкарват пари , нека си ги раздават!А държавния бюджет не може да смогне на ежегодните вълни от дипломирани артисти!

31

Мухаха

преди 1 година

Глад мори добитъка . Как няма да иска държавата да му плаща безделието . АКО АКТЬОРИТЕ НИ БЪДАТ ОСТАВЕНИ ДА ПОЛУЧАВАТ ПАРИ КОЛКОТО САМИ СИ ИЗКАРАТ с таланта си от представления МНОГО ОТ ТЯХ ЩЕ УМРАТ ОТ ГЛАД ..... Ша си загубим Ентелегенцията .... Куцо, кьораво, сакато и малллоумно се прави на "актьор" .... Тотални бездарници . Един лев не заслужават .

30

Анонимен

преди 1 година

Не става, според ПП само лекарите и учителите, ако беше брат на Лена щеше да пише в програмата им и за артистите.

29

Ми трябва

преди 1 година

Да се преквалифиципа във военен диктатор като Зеленски ако иска още пари!