42

преводач

преди 1 година

Пробвах deepl - на места превежда добре, но при по-сложни фрази бълва огромни глупости (то затова и качеството на преводните статии тук е такова :) Ще имат да почакат, докато нашата професия премине в небитието.

41

Анонимен

преди 1 година

Най-хубавото е, че тогава мисирките ще станат ненужни.

40

Анонимен

преди 1 година

"Не се шашкайте. Това все още не са извънземните." - Кои иззвънземни, бе?

39

Анонимен

преди 1 година

"и то непълно, защото мрежата далеч не съдържа цялото човешко знание" - Почти всички книги и научни публикации са качени, така или иначе. Псоледнитемодели са тренирани на по 40 терабйта данни. Това не са снимки,игри, видео и прочие, а чист текст. Библията може да се събере на 1.44 мега райта. Демек - тренирано е на почти 28 милина пъти повече информация.

38

Анонимен

преди 1 година

Хора, изкуствения интелект е само една програма. Тя разбира се е написана от хора и поради това, няма как да стане нещо коренно различно от човешките възможности, съответно - намерения и цели. Базата данни на ИИ е човешкото знание, и то непълно, защото мрежата далеч не съдържа цялото човешко знание. Затова - спокойно. Не се шашкайте. Това все още не са извънземните.

37

36

преди 1 година

Някой алои миус, ама може ли да обясни защо? Нима си мислите, че ще псукат топ моделите свободна употреба или без 1001 ограниечения?

36

Анонимен

преди 1 година

ИИ застрашава съществуванието на хората. Без работа, храна и мн др, ИИ и роботите ще изместят и малкото, които ще имат работа. ^Светло бъдеще^.

35

Анонимен

преди 1 година

Ще е хубав, ако НИЕ имаме достъп до тези технологии, а не "те". Само дето, ще се заклщчи всичко и ще бооравят с него едни богаташи.

34

Анонимен

преди 1 година

"На интервюто за работа, чатбота ми взе хляба. Каза ми че имам софт скилс на орангутан и не трябва да общувам с хора." - Защо ти е да общуваш с хора :)

33

Анонимен

преди 1 година

Проблемът идва когато икономическата пирамида започва да се разпада. Няма значен, колко средства ще спестиш, ако не можеш да продаваш на никого. Дори и да смъкнеш производстовто на един автомобил до 1000 лева, като цена, то кел файда, пир положение,ч е никой не е имал достъп до зпалата от десетилетия.

32

Анонимен

преди 1 година

"Сред тях са готвачите, автомеханиците и заетите в сферата на добива на нефт и природен газ, както и в сектора на селското и горското стопанство." -------- С други думи, ще хванем гората, ще отглеждаме зеленчуци, ще се топлим с нефт и ще готвим на газ.

31

Анонимен

преди 1 година

"T.e. ще премахне повечето паразитни професии, без които така или иначе може, и които само затрудняват прогреса." - От гледа точка на един индвиди, 99.999% от населението работи "паразитни професии".

30

Анонимен

преди 1 година

Милиарди хора ще станат излишни!

29

Анонимен

преди 1 година

Миналата година на летището в Атина един такъв умен изкуствен интелект не ме пускаше да мина през граничен контрол, защото личната ми карта била невалидна, изтекла била преди... 50 г.! Обясних на граничния служител, че преди 50 г. съм била дете, което е видно от датата на раждане, че картата е издадена преди няколко месеца - пише февруари 2022, че е безсрочна, защото съм навършила 60 г. А той сви рамене и каза - нямам право да Ви пусна, компютърът я чете като невалидна!

28

Бончо

преди 1 година

Калинките ще си ходят?

27

Това иска

преди 1 година

Елита,масово изтребване на хората и замяната ни с ИИ.НЕ ГИ ЛИ СПРЕМ СЕГА ДО 2030 ПЛАНЕТАТА НИ СЕ РАЗПОЛОВЯВА С НАСЕЛЕНИЕТО И ТОВА Е ПЛАН,ЗА НОВ СВЕТОВЕН РЕД ЗАПОЧНАЛ 2020 С КОВИД!!!

26

До 15

преди 1 година

Изкуствения интелект замества естествения. В БСП и *** има естествена простотия, интелект няма, така ме заменката е невъзможна. Истината в случая е, че БСП и *** са зло, което трябва да се изтрие, заменките са ненужни

25

Анонимен

преди 1 година

Споко бе, когато са навлизали персоналните компютри се е говорило същото - как милиони ще останат без работа. Когато прохождаше интернет, също. Както виждате никой не е останал без работа, даже в момента има дефицит от работна ръка.

24

Анонимен

преди 1 година

Ми начи ето го. Гугъл транслейтърките от днес.ру вече са ненужни. Не че някога са били нужни де.

23

Анонимен

преди 1 година

във всички случаи изкуственния интелект е безсилен пред естествената простотия на полуграмотни журналисти:)