48

Анонимен

преди 1 година

Всякакви измислици

47

До 56

преди 1 година

То и разумът никой не го е видял и чул, но го има. Да не говорим за съвестта.

46

Хан Тервел -до 59

преди 1 година

Много точно казано!

45

Ego sum

преди 1 година

Разумът доказва с логически аргументи и се позовава на факти. Затова всяка хипотеза се смята за валидна, докато не бъде опровергана с противоречащи ѝ факти и аргументи. Така едни и същи реалности са интерпретирани по различни начини и тези противоречащи си интерпретации са били обявявани за истинни. Вярата няма нужда от доказателства; самата тя твори неща, непостижими за разума. Тези феномени хората наричат ,,чудо". Такова е и благодатният огън.

44

Анонимен

преди 1 година

Факт е обаче, аз в моя живот познавам атеисти и вярващи и сравнението между тях като лични качества и доброта, са все в полза на вярващите.Безверието съсипа всичко, погледнете БГ.Семействата са разпаднати, жените и мъжете не стават за нищо,децата са изтървани.В резултат и правителство даже не могат да направят.

43

Обективен

преди 1 година

Много примери за възкресение има и в природата, но заслепените от дявола неверници не виждат и това, защото са духовни слепци. Така напр. семето не може да поникне и да даде своя плод, ако първо не бъде погребано в земята, а пеперудата преди да полети от цвят на цвят, пълзи по земята като гъсеница, след което се превръща в ***, т. е. влиза в своя гроб.

42

Роберт

преди 1 година

Нискообразованите хора или такива без никакво образование харесват илюзията, че ако се молят на нещо в небето и "туп", живота им ще се оправи. Това е единственото, което ги държи да не си сложат въжето. Така че религиите са полезни за тази част от населението. Дори да не е особено полезен, все пак е по-полезен жив.

41

Анонимен

преди 1 година

Вярвам само на очите и на ушите си. Не съм го видял, не съм го чул. Ама пишело някъде...то какво ли не пише.

40

Анонимен

преди 1 година

То и аз искам да вервам в евреиския Исус, ама реалния живот ми подсказва друго, че на никой не му пука за мене :)))

39

Стоян

преди 1 година

Хубавото е, че има все по-малко религиозни хора и това дърпа Европа напред. Хората не си губят времето във фантазии и празни илюзии.

38

Анонимен

преди 1 година

Друго си е да държиш някой подчинен и да има с какво да го плашиш - в случая с Господ.

37

Хамбургераджии

преди 1 година

За китайците не знам, но тук май има известен брой п0дчовеци, за които Зеленски е бога слънце. Или Бай Дрън. :D

36

До 43

преди 1 година

Китайците си имат Си Дзинпин - той е техният бог. Остава да кажеш, че и буда-заблуда е възкръснал.

35

Ego sum

преди 1 година

,,Не само с единия хляб ще живее човек, но и с всяко слово (логос, мисъл, знание), което ще излезе из Божията уста." Няма как да обясниш на безбожниците какво е вяра и защо разумът не може да обясни нещата извън неговите собствени граници. Но понеже човек не може да живее без вяра, същите тези вярват в силата на разума -- и така всъщност го обезсмислят, защото това е апория и нонсенс. ,,Credo quia absurdum"

34

Таня

преди 1 година

благодатен огън.... сериозно? На това и малката ми дъщеря не се връзва. Хващайте се на работа и правете нещо смислено за вас и обществото. Не да ми се кланяте по цел ден и да чакате чудото.

33

Анонимен

преди 1 година

Още ли вярвате, роби?

32

Азимов

преди 1 година

Християнството не прави изключение и като всички останали религии е чисто и просто едно суеверие. Узаконено, организирано и институциализирано суеверие. Психологически залъгалки, експлоатиращи хорските страхове, слабости и необразованост.

31

Laravel

преди 1 година

В 2023-а все още има толкова изостанали хора, които вярват в супергерои. А се смеете на американците....

30

Азимов

преди 1 година

Религиозността е едно от най-ярките практически проявления на човешката глупост.

29

Обективен

преди 1 година

Психично болните атеисти се оправдават с науката, но те не вярват и в нея, защото науката за живота - Биологията учи, че клетката, като основна единица на организма, може да произлезе само от друга жива клетка. Т. е., че човекът е създаден от Бог.