161

Анонимен

преди 1 година

В лагера в Г. Джумая бяхме посетени от Д-рПопов, от евр. комисарство, който в разговор с нас лекарите, българскиевреи ни уверяваше с най-голям цинизъм, че всички изселени евреи щебъдат изпратени в Палестина, като предаването им ще стане на Адриатическо море, за което имало вече сключено споразумение, чрез посредничеството на Швейцария, между българското и английското правителства.Разбира се, че никой от нас не му повярва, а един колега му каза, че това сапраздни приказки и че ние знаем, че всички ще бъдем изпратени на заколение в Полша.

160

Анонимен

преди 1 година

Преди да започне претърсването, кмета награда, Ангел Черкезов държал реч, в която между другото, изтъкнал, чемярката на правителството е човеколюбива и в интерес на самите евреии че кой какво има пари и ценности, и др. да ги предаде доброволно накомисията и никой да не се осмели да скрие нещо, тъй като ще има найщателно претърсване и може да си навлече неприятности. И действително както научих, претърсванията са били най-щателни и груби, като неса оставили непретърсвани и половите органи на жените. Евреина ЮсефПардо е пострадал най-много при претърсванията, защото е бил набеден,

159

Анонимен

преди 1 година

На въпроса какво искат,полицаят извади един картвизит и започна да чете имената на семействата658 7. Съдна хазаина ми, без да споменава моето име и след като се увери, че всичкитърсени лица са на лице, каза: по заповед на Министерството на вътрешните работи и народното здраве вземете си багажа за възрастни до 30кгр., а за деца до 15 кгр., както и всички пари и ценности, ще дойдете с нас.Давам ви срок от ½ час да се приготвите. При тия думи всички изтръпнахме от страх, жените започнаха да плачат, крещят и да се вайкат; вместода прибират багажа си, хората замаяни се въртяха

158

ЕВРЕЙСКИЯТ ГЕНОЦИД

преди 1 година

Общата подготовка на вдигането и изселването на евреите от гр. Драма под ръководството на пратеника на евр. комисарство Виктор Алтънов.Вдигането на евреите стана на 4 Март 1943 год. през нощта между 36часа по предварително приготвен план: града беше блокиран от войската,всяка еврейска къща беше набелезана, както и колко души живеят във всяка къща. Към 3 часа чухме силно хлопане на вратата (аз живеех в еврейскакъща). Станахме, отворихме вратата и пред нас се изпречиха един полицай с двама войници в пълно боево снаряжение.

157

Анонимен

преди 1 година

ПАМЕТНИКОРУШАЩАТА ВИ НЕОфАШИСТКА СЪДЕБНА РЕФОРМА КОЯТО ДА ПОПРАВИ СЪДЕБНАТА РЕФОРМА НА СЪЩИЯ ТОЯ ХРИСТО ИВАНОВ НЕ Я ИСКАМЕ. ВЕЧЕ Е ДОКАЗАЛ ЧЕ НЕ СТАВА ЗА ТАЯ РАБОТАИСКАМЕ ДА ПАДНЕТЕ ПОД 4 ПРОЦЕНТОВАТА БАРИЕРА И ДА ИЗЧЕЗНЕТЕ ОТ ПОЛИТИКАТА КОСТОВАЦИ ВАШАТА ЧЕСТНОСТ Я ЗНАЕМЕ ПО ПРИВАТИЗАЦИЯТА, УСМИХНАТИТЕ ЛИЦА НА КОРУПЦИЯТА И ТН

156

Анонимен

преди 1 година

жината 7 парчета пирамиди ни знан

155

ЕВРЕЙСКИЯТ ГЕНОЦИД

преди 1 година

Една вечер късно пристигна влака. Имаше една родилка, която посрещнахме с Д-р Конфино без повивки. Намерихме няколко парцала с които си послужихме да повием бебето. Родилката след раждането по заповедбеше качена пак във вагона етажа на открито, сблъскана с пътуващите.Също имаше и тежко болни които и на тях не им се правеше мястозащото г. Овчаров сам нареждаше войниците и стражарите се гавреха с7.2. Свидетели 657жените, бутаха ги хвърляха багажите, ритаха, грабеха ги за бюста и ги караха да се блъскат във вагончетата. Г-н Овчаров наблюдаваше с удоволствие. През свободното време г. О

154

Анонимен

преди 1 година

Българина не иска съдебна реформа и резултатите са налице, а после някой друг е виновен.

153

Анонимен

преди 1 година

Сега тия с по 10 апартамента какво ще ги правят?

152

Анонимен

преди 1 година

БЪЛГАРСКИЯ ДЪРЖАВЕН БЮДЖЕТ, СРЕДСТВАТА В КОЙТО СЕ НАБИРАТ ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД СЕ ИЗРАЗХОДВА ЗА АГРЕСИЯТА НА МИЛИТАРИСТИЧНИТЕ ИМПЕРИАЛИСТИ ОТ ЗАПАДА В УКРАЙНА, С ЦЕЛ ДА СЕ ИЗТОЩИ РУСИЯ НА ЦЕНАТА НА СЪСИПВАНЕТО НА УКРАЙНА. НАШАТА ДЪРЖАВА СИ НАВЛИЧА БОЖИЕТО ПРОКЛЯТИЕ С ТОВА ПРОИЗВОДСТВО И ПОДАРЪК НА ОРЪЖИЯ, СЕЕЩИ СМЪРТ.

151

Doctor Rock

преди 1 година

Абе ако тая разлика с Литва от няколко процента е от емигрирали тъмно-зелени,нямам против!

150

икономист

преди 1 година

Интересното е дали в тази прогноза до 2100г., е отчетено и населението на евентуалните новоприсъединени държави членки? Ако това е факт, може да става въпрос за огромно намаление на населенето на съюза. В случай, че в прогнозата попадат само настоящи членове на съюза, значи намалението е минимално.

149

КАКВОТО ПОВИКАЛО....

преди 1 година

Сега управляват само висшисти-прависти . Какво искате раждаемост ли ? Учи мама за да не работиш . Трудовият човек-невисшист стана за подигравка за присмех и нарицателно за пропаднал човек ! Сега чакайте раждаемост от висшистите !

148

БАХМУТ

преди 1 година

НЕ СЕ ОПЛАКВАЙТЕ.. АКО ИСКАТЕ ДА СЕ РАЗМЕНИМ

147

бонго

преди 1 година

Престъпление е да се раждат деца тук!

146

Ванката

преди 1 година

Не с 10, с 30% по-малко сме. Само депутатите са ни колкото при 9млн. В момента ни броят за 6 млн. избиратели - барабар с пеленачета и транзитно преминаващи не сме толкова!

145

Възроден българин

преди 1 година

Макар и много рядко срещам и добри новини като тази. На никой няма да липства племето прокажено българско. Гюле гюле към ада!!

144

Анонимен

преди 1 година

Нормално, българите да намалят след целия този геноцид, продължаващ вече повече от 30 години! И все по малко ще стават...!

143

:-)

преди 1 година

Гласувайте за БСП - партията, която се бори от години за правата на детето и майката, за закрила на семейството, раждаемистта. Партията вдигнала минималната заплата до една втора от средната за страната. Само с трима министри. Не гласувайте за гроб и продай България, защото те по всички антибългарски въпроси са на едно мнение само спорят кой краде повече, кой е напълнил повече чекмеджетата и кой е положил по-тънък и некачествен асфалт. Не гласувайте иза психодесните коалиционни командири на ПП

142

ДОКОГА

преди 1 година

НЕ-РАБОТЕЩИТЕ РОДИТЕЛИ ЩЕ ПОЛУЧАВАТ ДЕТСКИ ?!