34

Анонимен

преди 1 година

До aaa 26 - ТИ да не си онзи, дето ходил до балканската баба, която всеки ден му давала прсяно мляко от чистокръната си кравичка?

33

Пчелар

преди 1 година

Мед под 37 лева килото означава, че пчеларя не може да подържа кошерите, стари кошери, съдържа захар или нещо от сорта. Истински мед, в нови буркани с етикет, с качество и кошера да е здрав, чист и да не е на 20 години , няма как под 30 лева да излезе. Вие може да вземате евтин мед от стари пчелари, но те мият ли си ръцете, пушат ли цигари, облеклото им чисто ли е, успяват ли да си подържат инвентара чист. Кошерите нови, да е като аптека вътре? Я опитайте ...да видите дали става това за 18 лева.

32

Анонимен

преди 1 година

Има едни представителни магазинчета за мед из София, примерно на Солунска. Взех за проба мед, обикновено купувам и оставям за поне година, преди да го опитам - така ми става ясно дали е истински. Е, каквото купих, след година имаше странна и неприятна миризма. Разреждан е с нещо. Гледам масово по магазините светложълт и даже цвят слонова кост "мед" - дяадо ми беше пчелар, одвен тъмножълт и оранжев, друг мед не съм виждал. Само един тип става по-светъл, ама то в магазините само от "него" има май.

31

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 28 - Не точно. Докато агоркултурата на доста от развитеите страни представлява малък процент от БВП-то им, то е важно да се отбележи, че това не е заради "слабата агрокултура", а заради силнат индустрия и скеторо услуги, които често се възползват от дадената агрокултура. Ако си Белгия и правиш милиарди от шоколад, бира и туризъм, това е благодарение на индустрията, да, но тази индустиря бива подпомагана от агрокултурата. В България и агрокултурата и индустирята ни са зле.

30

Анонимен

преди 1 година

Гледам коментирате преди колко е струвал медът. Леко да вметнем един факт колко са били субсидиите сега и колко- преди. Нормална цена за истински мед е 12-15лв./кг според зависимост от вида. Крайна цена в магазина. Вече директно от производител цената е по-ниска.

29

contractor

преди 1 година

купих си 10 кила преди време, лани отиде всичко за ракия и стана чудесна

28

Анонимен

преди 1 година

До Хохахахах - Имаш обаче, три проблема. Украйна получава много по-голяма подкрепа от ЕС, отколкто родните земеделци и може да създава по-евтин продукт. Това се лучва и с нашите пари. Вторият проблем е, че в Украйна липсва качествен контрол. Аков Бъглария е заничжен, то там липсва тотално. И третият проблеме, че самата украйна работи на ниски цени, оито в Бъгалря ЕС не би ни позволил да имаме. А после имаш и това, че не плащат и мита вече.

27

Анонимен

преди 1 година

Пчеларство, земеделие.. това са отрасли, които не са типични за индустриални държави. Колкото и да ви е странно, въпреки твърденията, че България е бедна държава, това не се отнаса за населението и. Хората имат пари и то не от земеделие. Знак е огромното строителство, експлозивно увеличаване на цени, а няма особени индикации, че населението е уморено от инфлацията, освен дежурното мрънкане. Нормално е пчеларите да искат повече пари за меда си и да не са конкурентноспособни на вноса отвън

26

Чакайте БЕ!!!

преди 1 година

Нали българският мед е най-качествения в света? Както виното, зеленчуците, зърното, слънчогледа.... you name it! Как така хората предпочитат да си купуват мед от Франция? Кедрови ядки от Италия? Май тарикатските изцепки на родните производители взеха да дават резултат, а?

25

aaa

преди 1 година

Аз си вземам от един пчелар от едно село. Виждам му кошерите, виждал съм го как вади меда, по истински от това няма на къде. До сега не се е оплакал, че му залежава, даже от време на време се случва да няма.

24

До Мен

преди 1 година

Мен Вярно е, че цените по магазините са често по-високи в чужбина. При нас имаш много по-слаб и откровенно корумпиран надзор, което позволява да се вкарват продукти с изключително ниско качество, които просто не биха послемилии на склад да държат в някаи от еврните страни. Страната ни не е съсипвана от "скъп внос", а от много нисък и нискокачествен такъв, като в магазините ни представят продуктите за екиваленнти на тези в западните държави.

23

Липов Защитник

преди 1 година

В Пловдив ГЕРБ реже липите по улиците на поразия, защото били стари. Още Ванката подкара таа ръченица с дърводобива по пловдивските улици;))) и сокаци. Ванка, секи град си има сокаци, майка, Мама Роза, да не е се в дантели расла?;)))

22

Хохахахах

преди 1 година

Залежава? Меда, слънчогледа, защото има внос! От Украйна. Хахахахха. Залежават защото не продават. Като не продават, другите продават. Никой на никого не е длъжен. Е, това е предизборно.

21

Анонимен

преди 1 година

До Урсула 7 - 9 лева 900 грама, ама за 2.2 на едро си взимам глюкозката, пребоядисвам я, разреждам я, добавям водчка, цената излиза вече 2.5-3 лева с бурканчетата и вадя 2 с "мед". Далаверка е!

20

Мен

преди 1 година

До АнонименЧакам обяснение.

19

Анонимен

преди 1 година

Къде е този български мед ? Всички лъжат,мажат,разреждат,разтопяват стар -медарите са параноични лъжци ! В къщи имам 5 различни буркана мед -ве уж домашен,български,букет и тн - всичките Измама !

18

Анонимен

преди 1 година

Споко всичко като фалира ще се разработи наново , но няма да се води български, после ще има работа,просто ще трябва да станете мюсюлмани като част тюранският свят

17

Бай Недьо

преди 1 година

На Радев служ. правителство си чеше.....

16

Анонимен

преди 1 година

До Мен - Искаш обяснение или просот се заяждаеш и ще го избиеш на мрънкане за Възаждане?

15

Анонимен

преди 1 година

Отидете на витрините в магазините в скандинасвксите държави и вжте, какви са цените. "Продукт съдържащ мед" (деме слжили са една лъъжица мед в кофа с глюкоза) е 15 лева. Иситнския, дето мед взиамт от цяла Европа е 24-25 лева, а с инфлацията, вероянто ще стане и 30. Ние искаме, да е 5 лева ...