67

Дедо

преди 1 година

ДА! ДА! Това е пътят!

66

до 68

преди 1 година

Нещата са прости. Клиентът иска това и това. Изпращаме му оферта с фиксирана цена. Той иска крайния резултат. Кой какво прави него не го интересува. Капиш? На мен би ми отнело 500 работни часа дадено нещо. На някой друг- 5000. На трети- 250. На четвърти- 10000. А на пети като теб- безкрайност, защото и 100 живота да живееш няма да можеш да полагаш адекватен и ценен труд :)

65

ХА ХА!

преди 1 година

Абе щом си намерил чичко Паричко - дой докато пуска - явно и той не знае цената на работат ти! Ок си!

64

Анонимен

преди 1 година

"Като цяло е установено, че емисиите в неделя в Северна Америка и Европа са с 40% под средното ниво, докато в делничните дни са с почти 20% над средното ниво." - Колко гнусн представена статистика ...

63

до 63

преди 1 година

Изисквания на Ексел?! Личи си колко си в крак с технологиите. Да го кажем така- имаме сесии на живо с клиента и обсъждаме кое, какво, как. Строим си Agile проекта, имаме си определени задачки в Dev Ops и така нататък. Неслучайно съм написал, че съм Архитект (една от ролите ми, която упражнявам B2B през моя компания) и Мениджър (друга роля, за която съм нает на трудов договор). Холокрация е в компанията ни. Всек има роли. Да разясня още, ако искаш?

62

ХА ХА!

преди 1 година

"Външен консултант" - човек дето нищо нокога не е свършил както трябва ама го викат да дава акъл как можело да се получи! После тия от 2-ро и 3-то ниво на подъжка хууубаво го благославят!

61

Анонимен

преди 1 година

До 63 - Нарича - "успях да излъжа един клиент" ...

60

ХА ХА!

преди 1 година

До do 56 "върша цялата работа от до" - от свлянето на изискванията (:) на ексел-любимото на меринджеите ) та чак до функционалните тестове? Посмали малко! Освен ако не правите софт за хранилки за папагалчета! И сега чакаш папагалчета да се накъват! :)

59

до 61

преди 1 година

Естествено, че ще ми плаща- нает съм да свърша даден пайплайн. Той включва определени стъпки. Ако имаше през тези 2 месеца много проблеми, нямаше да мога да си вдигна носа от работа. Ама няма. Вече, ако дам на някой синиър да го свърши, клиентът ще ореве света. Затова се наемам сам. Едно време през тези въпросни 2 месеца се мъчих жестоко. Сега си почивам, защото с опита идват парите и почивката. Това е една кариера. Има градация. А не от баничарка на баничарка и от склад в склад.

58

Анонимен

преди 1 година

До do 56 - И според долните ти тъврдения, няко ти плаща, докато чакаш? Ем хубаво, ама не се хвали, че си мошеник.

57

Рестарт

преди 1 година

Липсата на хора във Чернобил - оправя природата на макс! ТОЕСТ хората са по-страшни от радияцията!

56

do 56

преди 1 година

Aз съм лийдът. И аз върша цялата работа от до. Друг няма. И да, след тестовия релийз си почивам средно по 2-3 месеца, защото клиентът трябва да тества системата и да я одобри. Външен консултант съм към клиента. Кеф, а?

55

Анонимен

преди 1 година

До :) - Ем томомчете бленува и балнува тука ... остави го, да се радва на живота.

54

Анонимен

преди 1 година

"Най-лесно е в склада на Спиди за 3200 месечно. Пей сърце, отговорности няма." - Отиди пиян или разцепи някоя апаратура за 50 000 лева, па да видим ;)

53

:)

преди 1 година

"Лийд Архитект/Синиър мениджър" - тоест нещата се случва без теб и реално погледнато няма нужда от теб! *** лида върши цялата работа а ти вееш гащите...

52

Анонимен

преди 1 година

До до 50 - Виж пич ... това са си лично твои извращеия, така че не ме инстересуват.

51

Анонимен

преди 1 година

"Всеки квалифициран кадър има седмици, че дори и месеци, в които нищо не прави. Аз, например, от 10 дни само си оправям градината" - После ревете, като Гугъл ви уволнява по 15000 парчета за ден ...

50

Анонимен

преди 1 година

"при неквалифицираните положението е катастрофа- по 10000 се редят за обява за склададжия или шофьор" - Вв фирмата на брат ми търсят шохьори и да ти кажа, по 1-2-*** има на обява. 4500 лева е за вътрешните курсове, в рамките на общината. Има и такива, дето карат Гърция/Турция, по 3-4 дена в седмциата и си докарват по 5500 лева. Ако намериш 10-те хиляди, моля те, прати малко насам! И сме и извън София!

49

Зоро

преди 1 година

Щом тази новина не идва от Русия, значи че капиталистите искат да и прецакат!

48

до 50

преди 1 година

Всеки квалифициран кадър има седмици, че дори и месеци, в които нищо не прави. Аз, например, от 10 дни само си оправям градината, подрязвам туите и живия плет, омаслих декинга, окосих, поръчах още растения, че имаме идея за японска градинка, вързах 2 трифазни контакта, пренаредих гаража и работилницата и какво ли още не. Защо? Ами клиентът в момента тества направеното от нас и плаща за нищоправене. Бъгове няма или са за секунди работа. Като Лийд Архитект/Синиър мениджър го казвам.