16

Ха

преди 1 година

Аз да питам за целта на статията в смисъл дайте да ви застраховаме. Всеки е патил при получаване на застраховки. Но да погледнем иначе. Аз съм закупил нещо със съответното одобрение на държавните институции. До акт 16. И да плащам доживот, защото те или строителя не са си свършили работата!? Разбирам има много вековни сгради, несъответстващи на съвременните норми, но странно, в голямата си част издържат.

15

кът моя

преди 1 година

къв корав беше при бай Тошо, пък ся мек, мек да ви такова и демокрацията

14

Боби

преди 1 година

Ами аз като имах застраховка върху 50 000 лв. застрахователна стойност, и от горния апартамент ме наводниха, знаете ли колко ми плати застрахователя - 126,00 лв.И това ми се случи два пъти под ред.Едната компания беше ДЗИ, а другата Армеец.Става въпрос за Видин.Е питам аз, за какво да правя застраховка?

13

Анонимен

преди 1 година

Нали вече са правени много изследвания? Защо не пуснат една карта на потенциално опасните и на безопасните сгради?

12

Турската кратуна

преди 1 година

Е мека и празна ! *** на Реджеп мекоглавия!

11

Анонимен

преди 1 година

Инж. Кирмин е прибрал едно хонорарче за последната си реплика: "Новото е по-здраво от старото". Да не дава Господ да видим кое е по-здраво, но като гледам как се строи сега и от какви... Малинова, Хладилника, Манастирски и пр. ще са тотал щета.

10

Анонимен

преди 1 година

Бих казал,че ако бетонът беше качествен,това нямаше да се случи.И тухлите да се ронеха,колоните щяха да издържат.Днес гледах как падат,все едно няма грам арматура там.

9

Гиб Мелсън

преди 1 година

Като влязат в панделата 20-30 тарикати, които са си премахнали терасите и са вкарали в кухните и нещата ще се оправят. Останалите ударно ще си построят обратно съборените стени.

8

Анонимен

преди 1 година

Не е ли логично конструкцията на първите етажи да е в пъти по здрава от конструкцията на най горните етажи? Всеки етаж носи тежестта на горните. Обаче замислете се колко сгради са построени така? НИТО ЕДНА! Или са много рядко.Навсякъде строят масово с еднаква дебелина и здравина. От първия до последния етаж колоните, арматурата и стените са с еднаква дебелина. В това никаква инженерна логика. Единствената причина да се прави по този начин е защото така спестяват пари.

7

Анонимен

преди 1 година

От една седмица гледам клипове,те падат като пясъчни кули.Ужас.До тях си остават невредими високи сгради.Явно е некачествено строителството.

6

Анонимен

преди 1 година

В нета турци показват как се рони и бетонът и тухлите на построените сгради в районите където стана земетресението.За жалост вече видях видео качено в нета от турци от един град, където сградата с документация за строежите е била бутната нарочно заедно с документите.Когато са попитали "Защо не извадихте първо документите от сградата?" им отговорили,че всичко го има качено на електронен носител.Сега следва да се разруши и друга сграда в друг град пак с документи. Ердоган унищожава доказателствата

5

Анонимен

преди 1 година

Ердоган направи заявление в което каза, че 98% от падналите сгради са строени преди 1999 г., т. е. преди земетресението в Измит и преди да се приемат новите строги закони за строителството на сгради. Но истината е,че 55% от падналите сгради са нови. Даже нещо повече,ако на една улица една до друга стоят редици нови и стари сгради, то новите са паднали,а старите стоят. Преди няколко години Ердоган се хвалеше как в Хатай неговата партия е узаконила много нови сгради и е осигурила жилища на хората.

4

баба мара

преди 1 година

партерните етажи са магазини фриз салони вик стоматология аптеки кухните саразширени към балконите изобщо горим отвсякъде

3

Дедо Йов

преди 1 година

"новото строителство отговаря на по-нови тенденции в науката и е по-здраво от старото" М-да, частния предприемач бързащ да изпере едни пари е много загрижен да се влагат най качествените материали, а и опитни "майстори" сега има в пъти повече отколкото преди 30 тина години................

2

Анонимен

преди 1 година

meki usa podvodni orajia..

1

Анонимен

преди 1 година

глупав инженр