85

Гай Баню

преди 1 година

И аз бих се върнал в БГ но не ми е приятен турско - ромския проблем и неадекватното управление на корумпирани продажници....

84

Чугунолеяр

преди 1 година

Действително хедлайнът кърти мивки: "60% от българите в Германия искат да се върнат в родните села", а подзаглавието казва: "100 000 души са оставили града в последните години" Странен силогизъм и амфиболизъм в съжденията. Ако предположим, че същите 100 000 граждани са от Правец, който е град от селски тип, или село - от градски, може да допуснем подобна фриволност на постановката. ;)

83

Анонимен

преди 1 година

Просто са забравили къф ужас е по БГ селата

82

ще си дойдат

преди 1 година

Ама първо нашата държава трябва да извади едни милиарди и да привлече немски инвеститори, като им плати инвестициите у нас! Така Фолксваген отиде в Турция... обещаха им милард. Инвестициите се купуват днес и на Христо Иванов приказките, че не идвали заради корупция са верни, но в друг смисъл- немците искат да ги "подкупваме" и да им плащаме инвестициите- инак не идват!

81

Анонимен

преди 1 година

Тези 60 процената са от ромски произход по добре да си стоят там

80

Оберщурмбанфюрер

преди 1 година

До ДА -- Позовавайки се на официални данни от Бритиш Хоум Оффис повече от 48,000 британци са купили имоти в България. Повечето от тях са ритайърд (пенсионери) и живеят охолен живот, тъй като за тях цените в България са повече от приемливи. След като "Желязната завеса" беше свалено от Горбачов и сие, всеки може да си избира къде да отиде да живее или работи и това не е ерес. Защо трябва да стои на едно място като кютюк (п-ъ-н). Бъдете птици, а не мъртви дървета.

79

Чугунолеяр

преди 1 година

Чета и не мога да повярвам на еволюцията на нашего брата - българинът. Някои пишат, че българите в чужбина с официално регистрирани фирми са ренегати, защото не плащат пари на държавния крадлив бюджет на България. Никога няма да разбера защо българинът постоянно чака някой да му дава, а не запретне ръкави да си направи пари и живее по човешки. Така е и с правителствата, които ви оправят от 33 години и преди това, и това ви очаква и в бъдеще.

78

Анонимен

преди 1 година

Какво им пречи?

77

Оберщурмбанфюрер

преди 1 година

До Анонимен 85 -- Те отдавна са граждани на САЩ и други западни държави, плащат си данъците и си живеят живота, а пенсионираните от тях никога не са пледирали за пенсии от държавния бюджет на България, въпреки че са работили доста време в България. Следователно, защо трябва да плащат проценти от заработките си в БГ, когато не живеят в България, никога не са се връщали от 5-6 петилетки и нямат намерение да го правят.

76

Пълни глупости

преди 1 година

Този откъде има такава статистика.от село...явно. Нито един от моите познати не желае да се върне в България още повече да се навре в бг село. Немското село е като най хубавият квартал на софия, с битова газ, селски вътрешен транспорт, с дилъри на МПС, с работещи предприятия. А в бг село има само смрад и екскременти по пътеките,защото няма и улици....

75

Чугунолеяр

преди 1 година

Преминаването към рублата, според Възраждане, е щекотлив момент за благоденствието на нацията, въпреки че гаулайтерите на въпросната нефелна партийка имат спестявания в евро, щатски долари, бритиш паунди и даже швейцарски франкове в HSBC баш на центъра на Женева, Суис и не искат да чуят за юани или капейки. Следователно рускаа валута ще е за членовете и членките им, а гнилата - за гаулайтерите в партията. Пълен анихилизъм на пролетариата.

74

ДА

преди 1 година

До Певец, от народните---хаха,в Италия има по-евтини къщи от тези по нашите села!Просто човек трябва да се разрови в нета!Ние тук се равняваме по цени с Париж и Лондон!

73

ДА

преди 1 година

Някои май не правят разлика между носталгия и реалност!Но като се приберат,бързо ще си я припомнят!

72

Оберщурмбанфюрер

преди 1 година

Пепи: А документ. Имаш ли. //// Ако иде реч за Сертификати за натурализация - да, имам. От САЩ, Обединеното кралство и Франция, но никога не съм забравял, че съм българин.

71

Оберщурмбанфюрер

преди 1 година

Ширпотребата от схващания, че българските работници на Запад са много зле, ми звучи, като анекдот. В Майкрософт работят двама българи на много високо ниво. В спейс-програмата на Мъск - също, Пейчинов беше наш милионер в Ню Йорк, други имат собствени фирми и компании и отдавна са милионери без да откраднат и един лев от българската хазна. И да не пропусна Уолстрийт, където продължават да работят 3-*** наши брокъри с перфектин способности. :)

70

Чугунолеяр

преди 1 година

Странни неща стават из българската преса. Естествено, не обвинявам редакторите на весник ДНЕС. Подобни мнения са на длъж и на шир из масмедията. Спомням си как през 1995 в българската църква Св.Св. Кирил и Методий в Манхатън, пристигнаха идеолози от Мултигруп, за да ни внушават да инвестираме в групировката, която - според тях - притежавала екселънт икономисти. Много от старите имигранти се закачиха на голата кука и инвестираха, за да не видят парите си никога повече.

69

дедо ви

преди 1 година

Хубаво ама на село фафли ли ще ядат?

68

Анонимен

преди 1 година

Абе ТИМови маймунии,какво нецензурно видяхте в"И един мармот завива шоколада в станиол" та го затрихте?

67

Да бе да!

преди 1 година

И какво ще работят на село?

66

Анонимен

преди 1 година

Що бе не се интегрират ли?