55

123

преди 1 година

Другарко Нинова не е ли време да минете в пенсия.Дайте път на младите социалисти да извършат революцията и да си върнем държавата.

54

Анонимен

преди 1 година

Всичко което Маркс прогнозираше за рухването на загниващия капитализъм днес се случва пред очите ни на запад. Всичко става все по-зле и по-зле, и нямат алтернативен икономически модел, нямат ресурси и енергии, зелената сделка се оказа тотален провал. А нашите самонарекли се социалисти и Нинова не предлагат нищо по различно от останалите наши и западни слвовоблудци.

53

Радослав

преди 1 година

До 54 СССР: ти явно си отличника на курса за комсомолски лафаджия! Я обясни как капитализма изкарал само 30 години като още от създаването си комунизма се бори с капитализма? Ако незнаещ капитализма е от 19 век, а това, че цоцализма с мъка изкара 70 години е факт! Защото цоца върви прекрасно докато има какво да канибализира и после ако може да взима кредити, че да изкара поне едно мързеливо поколение ще годе нормален живот по стандартите на човечеството от 5 поколения назад.

52

БАБИКЯН

преди 1 година

ДРУГАРИ, ЩО НЕ НОСИТЕ ЯЙЦА ЗА ХВЪРЛЯНЕ БЕ? КАКВИ СТЕ ТАКИВА РЕВОЛЮЦИОНЕРИ? НИЩО НЕ СТЕ НАУЧИЛИ ОТ ДБ, ИТН И ПП. САМО С ПАРТИЗАНСКИ ПЕСНИ НЕ СТАВА. НОСЕТЕ БЕСИЛКИ, КОВЧЕЗИ, СЛАМА, РИБА И ДР!

51

Анонимен

преди 1 година

от две-три години държавата е като БСП, разграден двор, всеки се бори за кокала и друго не го интересува, рай за крадците

50

Анонимен

преди 1 година

Евросъюзът без следващо ограбване на Русия физически не може да оцелее. Сега има потенциал да преживее още няколко години, все още са богати, но ако Русия на бъде унищожена и разграбена ЕС е мъртвец икономически. ЕС загуби трилиони и може да си позволи да загуби още трилиони, да, икономиката да пострада сериозно, но когато Русия бъде разрушена тези трилиони ще се възвърнат десетократно - на това се надяват. Уви, напразни надежди.

49

Улрих Бек

преди 1 година

Аз предвиждам промяна в поведението на Меркиавели след изборите и отдаването на по-голяма тежест на социалните политики. Доколкото познавам Меркел и нейния стил, неслучайно сравнен с макиавелистките принципи, съм убеден, че тя ще направи всичко възможно, за да спаси еврото, дори и с отказ от досегашната политика на спестявания и орязване на социалните разходи. Това днес е и начинът да имаме европейска Германия, а не германска Европа, припомним ли някогашната мечта на Томас Ман.

48

Анонимен

преди 1 година

Тая Корнела какво постистини дрънка ... на черното вика бяло и окото и не трепва.

47

Улрих Бек

преди 1 година

Достатъчно е да ви дам пример с лицемерното разпределение на тежестите за борба с т. нар. криза. Банките, които би трябвало да фалират, бяха спасени с типично социалистически държавни и дори наддържавни мерки. След това обаче, за да компенсират разходите, държавите прехвърлиха тежестите върху по-бедни и все по-многочислени прослойки със съответни ограничения за социални разходи - за пенсионери, безработни, студенти, работещи. Нали трябваше все някак да оправдаят този държавен социализъм спрямо банките. Това е нещо, което винаги ме е учудвало - всички т. нар. правилно мислещи политици се правят

46

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 55. "измите" зависят от конкретното население, което ги употребява. При нас никакви "изми" не виреят. Има един, но той започва с "Идио" и завършва на "тизъм". Затва и "капитализма" беше добре развит и работещ докато корпорациите не взеха връх и го превърнаха в някакво античовешко чудовище. Може би това е последния му стадий не знам... За "социализъм" е необходимо здраво добро честно общество в което всеки е загрижен за другия, а такова засега няма.

45

Анонимен

преди 1 година

Капитализма работи добре с ограбване на други страни за евтини енергии и ресурси и с евтина работна ръка и постоянно увеличаване на производството. Иначе рухва, което се вижда сега.

44

Анонимен

преди 1 година

Европа не е получила нови доставчици на гориво и не се очаква да има такива в бъдеще.

43

ПОСЛЕДЕН ВАЛС...

преди 1 година

ДОВЪРШИ ГИ ДРУГАРКО КОРНИ! ТИ МОЖЕШ! И КРУМЧО МОЖЕ, ДАЖЕ ОЩЕ ПО ДОБРЕ ОТ ТЕБ!

42

Улрих Бек

преди 1 година

Става дума за реабилитация на идеята за държавата на благоденствието и социалната сигурност в европейски мащаби, а не само в Германия, например. Тук, разбира се, възниква въпросът кой ще финансира подобно начинание. Досега тези неща се решаваха обикновено с национални данъчни системи, но вече виждаме как във все повече европейски страни, не само социалдемократически, набира сила идеята това да става чрез много по-строг регламент на транзакциите, регулация на банковия капитал...

41

СССР

преди 1 година

СССР изкара 70 години и имаше забележителни постижения. А капитализма и 30 години не можа да изкара, добрите времена бяха от 60те до 90те, от края на 90 само упадък, а сегашната криза е вече краят.

40

Анонимен

преди 1 година

Нинова, народа е уморен от днешните политици и това значи в голяма степен и от теб. Време е да си ходищ. Оставането ти като лидер и като основен политик няма да е добре за БСП. Може би ще го осъзнаеш след изборите, но ще е късно. Защо политиците винаги пренебрегват вятъра на промяната и се държат за гнилия пън на властта като удавници до последно....

39

Анонимен

преди 1 година

Може би звучи старомодно, но това което аз знам,че капитализмът не е последният стадий на човечеството.Стигайки до апогея си,капитализма преминава в социализъм.А последствие той преминава в комунизъм.Затова и казват,че бог е комунист.Пред него всички са равни

38

Хахахахахахахахахаха

преди 1 година

До ПроСоТо, неграмотен си! Виж си писанията. Пълни са с грешки. Не заслужаваш да ти се дава! Така е честно!

37

Анонимен

преди 1 година

Абе аз не знам някой от запада да бега в източна Европа, а всички от източна Европа бегат да слугуват на запад. Що така, не се ли живее добре в източна Европа при капитализма, вече 35 години капитализъм.

36

Улрих Бек

преди 1 година

Тъкмо онези, които попадат под конкуренцията на работници от други нации, се виждат много застрашени от тази реалност на неолиберална Европа. И естествено реагират изолационистки. Ала тъкмо тази друга Европа, за която аз говоря непрестанно, трябва да гарантира правата на всички работници, а не да привилегирова едни за сметка на други и да провежда егоистични политики, делейки държавите на развити и неразвити, първа и втора класа