45

Престанете!

преди 1 година

Аз не бих живял точно заради земетресенията. Защото тя сградата може и да не падне, но човек може да получи уплах и дори инфаркт от шока. Не пожелавам на никой да изпита това, което изпитах 2012-та в Перник. Още лекувам последствия за здравето ми от стреса.

44

Анонимен

преди 1 година

до 47 7,8 по Рихтер е коварно. Обаче японците са номер едно. Като ги удари земетресението 9 по Рихтер само чиниите и чашите им изпадаха по домовете на японците. Ей така се строи. У нас ако удари 9 по Рихтер нито една сграда няма да устои. Всичко ще е руйни.

43

Анонимен

преди 1 година

Левски ако разбере, че ще помагаме на Турция, лошо ще му стане.

42

Анонимен

преди 1 година

Не пишете глупости,като нищо не знаете за Турция.Турция отдавна промени със закони оравилата в строителството и е строго наказуемо ако не се изпълняват тези правила.Това са над 7 по Рихтер!!! Какви ги пишете бе хора ??? И да,бих живял в Турция на драго сърце ,готини хора,готина храна невероятна природа и многоооо богата култура

41

Анонимен

преди 1 година

до 43 Като е нормален човешки дълг сигурно и си ЗА пращане оръжие на украинските фашисти, защото и там биват убивани украинци? За оръжието ли си??

40

Анонимен

преди 1 година

Браво,да изпращат помощ.Турция е наш съсед,хората сега имат нужда от всякаква помощ.Земетресението е с огромен мащаб,пълен ужас

39

Да ги поканим тук

преди 1 година

Ние имаме нужда от хора, а те от стабилна земя. Бургаско и Видинско са доста слабо земетръсни. Съвсем без ирония и шега защо не поканим част от тях да живеят тук? Може да обичат маанета и ориенталщината, но са трудолюбиви, за разлика от ***. А видинско е обезкървен район пълен с ***, въпреки, че е най-близо до Западна и Централна Европа!

38

Лаврентий Берия

преди 1 година

До Анонимен 37 - правим го, защото е нормален човешки дълг. Ако трябва да ти се обяснява що е то, значи си безнадежден. Нещастието не избира религия, положение или история. Хората страдаме еднакво и умираме еднакво. От това не бива да се прави нито политика, нито пропаганда. Срамота е!

37

Анонимен

преди 1 година

Човек не е съвсем безпомощен - като види, че една земя е склонна към земетресения е логично да мигрира на друга, където няма такива бедствия. Вие бихте ли живели с детето си в Турция като знаете как се строи там?Мен от урагани и даже наводнения по-малко ме е е страх от земетресения.

36

Нека пратим и

преди 1 година

Палатки и одеала за тия хора---ЗИМА Е!!!В БАЗИТЕ НА ЧЕРВЕНИЯ КРЪСТ ИМА ДОСТАТЪЧНО!

35

Анонимен

преди 1 година

Преди години в Турция след гокямото земетресение се проведе мащабно разследване,при което стотици предприемачи влязоха в затвора за това ,че са използвали морски пясък в строителството и голяма част от сградите тогава ,които са рухнали са били строени от такива предприемачи.Държавата тогава един по един ги осъди да лежат до живот.Земетресение от такъв мащаб предполага срутвания ,хаос в обществото и много средства ,ресурси които да се вложат за да се възстанови нормалния живот.Ще се справят.

34

Лаврентий Берия

преди 1 година

Бог да помага на горките хора. Природата е жестока сила - човек е безпомощен при такава стихия. Дай боже да спасят повече пострадали. Добре сме направили - с изпращането на спасителните екипи. Има човешки норми, които не бива да се забравят. Няма значение коя е страната - трябва да помогнем с каквото можем. Това е човешки дълг. Недейте да пустословите. На хората в беда трябва да се помогне!

33

водата преварявай!

преди 1 година

В София пък има хеликобактер пилори и други бактерии в чешмяната вода, но БГ скота е добиче и не разбира, че има киселини и язви от замърсената вода и храна. Чешмяната вода не трябва да се пие непреварена, поне в София.Та с какво сме по-различни от турците забравящи, че са в земетръсна зона?

32

Анонимен

преди 1 година

до 33 Да окажеш помощ ако са ти поискали такава. Турците са горделиво племе. Не са ни искали помощта ни. Ние сами го правим за да се натегнем пред света.

31

БРАВО НА РАДЕВ

преди 1 година

Точно така трябва да се помага на комшиите в тежки дни!!!!

30

Анонимен

преди 1 година

Тук доста примитивни скотовве се радват на трагедията... Па и помощ не искат да оказват! Да си правим изводи какви "хора" сме!

29

Ами така е

преди 1 година

.....затова има комунисти и толкова продажници у България--- щото злобата и простотията са ни в излишък...!

28

до 29

преди 1 година

Странно защо нямат елементарната духовна сила да строят качествено и да се борят с корупцията, вместо на всеки 10-15-20 години да се случва това. Явно са късопаменти и си заравят главите в пясъка, че живеят в силно земетръсен район.

27

Анонимен

преди 1 година

Много неприятни коментари, пострадали са и страдат хора в съседна сържава, независимо коя.Надявам се при нас да не се случват бедствия, за да тестваме добронамереността на съседите да ни "върнат" услугата и пишещите тук да не се чувстват прецакани.

26

Анонимен

преди 1 година

Турция е наш съсед и винаги ще бъде!Дори и с малко България може да помогне и това е добро решение.Ако земетресението беше у нас,не се съмнявам ,че щяха да помогнат с каквото могат.Кадрите са потресаващи ,извадиха толкова много деца и възрастни от сутринта,организацията им е перфектна,като се има предвид че са засегнати над 10 огромни области.Определено буди възхищение и подготовката,абсолютната духовна сила,обединение и дисциплина на този народ!