80

DEM

преди 1 година

Това дали ще е легален или не бакшишът, зависи от това дали ще се декларира от пулучателя на дохода. И сега няма пречка лицето да си го покаже към приходите като си подаде ГДД. Ще ме прощава обаче г-н Алибегов, но необлагаем за кого предлага да бъде? За Платеца на дохода от бакшиш или за получателя на дохода от бакшиш?

79

Мадона

преди 1 година

Ще има пак лизинг

78

Анонимен

преди 1 година

Заради тази герберска из**т по време на ковида от дъжд на вятър взех да ходя по ресторанти. Ако това стане с бакшиша спирам изцяло. Доста задобрях в готвенето покрай пандемията и спокойно мога да приемам гости или да ходя на гости.

77

Анонимен

преди 1 година

До black death. Не казах ли, бе идеята на Алибегов е леко тъ..па и само ще навие служителите срещу него? Иначе бакшишът е също толкова редовен като дохода на самоосигуряващите се, фирмите. И там един месец може да си на 10000, другия да си на 0. Ама, тъй като доходът им е доход, плащат осигуровки и данъци, нали? Просто на края на годината дължиш осигуровки на осреднения си месечен доход до максималния осигурителен праг и след това- само ДОД. Но сервитьори масово да отчитат така бакшиш....

76

Анонимен

преди 1 година

А Сашко сина на Митко милиционера,стопанисващ незаконната автоморга между Горубляне и младост 4, разхвърляна около един Тир паркинг,той какво да каже човека. Трета година явно кеши здраво на държавни хрантутници човека, щом продължава да мърля нещо.

75

Black Death

преди 1 година

До АнонименСамо, че бахшишът този месец може да го получиш, ама следващия като свърши сезона няма да има.

74

Мими

преди 1 година

Когато човек е доволен от обслужването и храната с удоволствие би оставил бакшиш!🙂

73

Анонимен

преди 1 година

Май повечето не са разбрали идеята на Алибегов. Тя е бакшишът да бъде обявен за законен доходи така персоналът да може да доказва доходи пред банки и подобни. Не е да се налага сэс закон плащане на бакшиш. Иначе за тази му идея служителите му ще искат да го обесят. Ако е законен доход, то до осигурителен максимум да се плащат ли осигуровки? ДОД 10%? Какво ще го доказва пред НАП? Но за плащането на данък ще е сэс сигурност най-яка реакцията.

72

=>>>>>

преди 1 година

Да го духат всички кръчмари!

71

Хм

преди 1 година

Брей. Че до сега нещо незаконно ли съм правилкато съм оставял бакшиш?

70

емо

преди 1 година

искат не само безплатни работници,но и да им плащат,че работят за тях!бачкайте си сами, с роднините си!мизерници!

69

Анонимен

преди 1 година

Смятай, как ще се укриват приходи с нещо такова. 90% от оборота на кръчмата ще бъде бакшиш.

68

Анонимен

преди 1 година

Тоя да си навие една десетолевка и да сия навре за бакшиш!От сутрин до вечер ще ни занимават с някакъв си из.ме...кяр.

67

Катаджия

преди 1 година

Язе па сакам да узаконят рушвето.

66

Ха ха

преди 1 година

То идеята на бакшиш е да дадеш на сервитьора, а не да го дели със собственика на ресторанта.

65

До наглият 65 Борис

преди 1 година

Направо направете бакшиша 100% кръчмар смотан, всички искате да си оправите живота с просто кръчмарство защото ви мързи да учите и усвоявате нови умения.

64

Борис

преди 1 година

Това е добра идея. Държа ресторант и е много трудно да се плаща на персонал макар и минималната. Затова бакшиша трябва да е задължително 30% като 15% остава за собственика на заведението, а 15% отива при сервитьори, както и сервитьорите да не бъдат на трудов договор и заплата, а само на бакшиши да разчитат. Така ще са мотивирани да работят повече, а и ще се облекчи много положението на ресторантьорите. Преди няколко месеца взимах сиренето за 4, сега е вече 8 лв.

63

Иванчо

преди 1 година

До АнонименМузикант съм !Свирили сме в много известни български ресторанти !Никога не си поръчвам питие -неволно попаднах как барманка как почиства чашите ,духа в чашата и ако е останало нещо по чашата Плюе и тогава е забърсва и чашата свети , остава въпроса къде и с кого ..! Сервитъорка се спъна и изтърва няколко чинии-колегите и помогнаха ,събраха всичко ,сложиха в нови чинии това се случва извън кухнята,където е входа за тоалетните !Да Ви е сладко ,както казват комшиите от Турция !

62

Анонимен

преди 1 година

Ние пък не искаме. Ако сме доволни сами ще им оставим. Утре и такситата ще ревнат за същото. После и пиколото в хотела. И накрая персонала в стола на народното събрание.

61

Анонимен

преди 1 година

Стара табела от соц-а : "Бакшиша е причина за нарушаване на реда и влошаване на качеството на теляшките услуги! Граждани! Не давайте бакшиш!"