69

Анонимен

преди 1 година

Високите цени се дължат на картелите между фирмите на БСП, ГЕРБ и ДПС!!!

68

Сусо

преди 1 година

Търговците са аморални алчници!

67

era

преди 1 година

това му се казва културна особенност, нали така обясняваха от една верига магазини.Е така онзи ден попаднах на прецедент - сирене чедар, който много харесвам и по принцип си е скъп без да е на промоция се оказа по ефтин от нормален си български кашкавал. който въпобще не е нещо особенно. Не става прясно мляко в магазина да е 3+ ;***, а да го купуват от производителите по 0,80 лв. Какви са тези производствени разходи!? А така е с 90% от предлаганите стоки. Та извода е, ДОЯТ ни.

66

Спекулант

преди 1 година

Дължи се най-вече на това, че поговорката "Ден година храни" е много актуална в наши дни и важи повсеместно. Има огромна разлика в начина на мислене на нашите новоизлюпени бизнесмени и на тези в развитите държави, които са натрупали, както много опит, така и капитал. Нашите искат да ги стигнат за няколко години и всичко е за сметка работника и цените. Хора нямало, съвестни нямало.Кака да има? Не ги обучават, не ги развиват, заплащането мизерно, осигуровки не плащат или минимални.И държава няма..

65

Бонго Бонго

преди 1 година

Манталитета ви е толкова ограничен на роби.Вие правите вятър на измамници, убийци, рекетьори, мазните им се, всички сте такива.Ако се появи човек с идеи, но без пари изобщо не го бръснете. Така е било и по времето на Левски, нищо ново от тогава. РобиИскате да махнете Гешев за да си дойде убиеца на бял кон и Радев да отърве затвора... Ето това сте..

64

Бонго Бонго

преди 1 година

Ее, кой е държавата бреее???? Роби

63

Бонго Бонго

преди 1 година

Аз като пиша и ми трият коментара и се убеждавам,че съм прав.Монопола съсипва бг пазар. Една шепа са и не позволяват да се свалят цените . Единият от тях избяга в Думбай.Глупави ли сте?? Я кажете как става ценообразуването на стоките в България??? Не в проценти измамници, а в пари. Ще се хванете за главите. Защо е по скъпо от запада???? Именно картелните ви споразумения във всяка област.

62

Христо Христов

преди 1 година

До 57 "Дължи се на абсолютната липса на държава и продажни политици." - Ванка, ВИЕ си ги избирате, какво ревеш?!

61

Анонимен

преди 1 година

Ясно е че не спират да растат докога не се знае сигурно докато достигнат тези в Норвегия.Тогава може да се успокоят но не се знае може и още.

60

Аноним

преди 1 година

Инфлация и всеки вдига цените както си желае а работодателите доходите къде са и стига с тия айтита големи хвалби вървете в Америка там живейте тук е България празни фукари

59

причината е ясна

преди 1 година

огромната разлика в заплатите,българинът взема на ден в пъти повече от европееца на месец,защо мислите,че търговците са паднали о Марс,те много добре знаят,че българина е въшлив с пари,освен това кой купува храна,освен черен хайвер,останалото си имат домашно,ток и вода не са чували,че се плаща,безбожно високите заплати,за които споменах им се подаряват без да са си мръднали пръста,назначени по шуробаджанашка линия в някоя фирма,дори и не стъпват на работа,такъв рай няма да намерят и на оня свят

58

Анонимен

преди 1 година

Всичко се дължи на нашите подкупни институции. Като се започне от агенцията по храните, която по същество е мафиотска структура заета с обслужване на тези които трябва да са в затвора и се стигне до борбата със спекулата, която трябва да се води от един друг (полов)орган.

57

Анонимен

преди 1 година

Корупция и спекула в едно!

56

Апокриф

преди 1 година

Диктат от нато и папата, за какво им е силна православна страна,която е близка до руската култура, първо смачкаш старото население, и преформатираш младото ,продължаваме промяна, от православни ,във върли католици,говоти да се бият с руснаците , то все едно хтлр както обещаваше това и онова, така и не прочетохте историята градена с хилядолетия,че тези на на запад са по лоши и от турците , те буквално ще ни заличат, ние сме с Иран по-близки от колкото с тъпите шваби

55

Ivan

преди 1 година

Дължи се на абсолютната липса на държава и продажни политици.Вижте какво става в Турция-държавата сложи таван на 1500 стоки от първа необходимост,хайде вдигни нещо,ако ти стиска!Привикаха всички собственици на големи хранителни вериги и съвсем официално ги предупредиха да спрат спекулата на гърба на хората.Нашата държава защо спи,а само констатира проблема.Защото е по-лесно,затова.

54

Анонимен

преди 1 година

РЪСТЪТ НА ЦЕНИТЕ Е НОРМАЛНА ИКОНОМИЧЕСКА ЛОГИКА - КОЙ БЪЛГАРИН ОЧАКВА ДА СИ КУПИ КИЛО ПАРМИДЖАНО ОТ 80 ЕВРО ЗА 40 ЛВ У НАС ??!!!

53

Анонимен

преди 1 година

дължи се на фактът, че българинът е търпеливо племе, което създава добра среда за спекуланти и картели

52

до 51

преди 1 година

глупости, с еврото ще ни ограбят с 50милиарда ,валутния борд спираше да се теглят безконтролно заеми ,сега ще задлужнеем като гурците а тарикатите ще теглят като за последно,от еврозоната НЯМА ИЗМЪКВАНЕ,спекулата и сега се вижда ,не ни е нужно евро

51

алчност и безхаберие

преди 1 година

на правителствата и прислойка младоци с добри заплатки от ИТ и кол центрове:На какво се дължи ръстът на цените у нас, често по-високи от Западна Европа?

50

до 35

преди 1 година

Ще те поправя. 2-3 апартамента със среден наем 1200лв. са си заплата за няколко дена насериозен спец. Да имаш по-малко жилища от 20 си е глупост. Да, и 10 носят някакъв пасивен доход и наемът надминава ипотеката сериозно, но аз предпочитам да играя по-насериозно. Защо на програмистите се дават лесно ипотеки? Само с 1 обаждане по телефона взимам 200к евро за минути. Това е- светлият доход и платените данъци дават сериозни привилегии.